Inskolning på förskolan

Idag var det dags för inskolning på Rosengårds förskola som ligger nere i Norrahammar. Klockan tio till halv 12 var vi där och vi blev varmt välkomna av trevlig personal. Det är en av personalen som kommer ha huvudansvaret för Tuva och hon visade oss runt och Tuvas plats där hon ska hänga sina kläder när hon kommer. Sedan gick vi runt och tittade lite, visade oss lekrummen som Tuva fastnade direkt för. Tuva var lite smågnällig/pappig i början men det gick över snabbt och hon gick till ett tåg där hon kunde sitta i, det tyckte hon mycket om. Sedan visade hon Tuva en bana som små träbilar åkte nedför och då fick hon till och med hålla i Tuva utan att hon gnällde, så det gick jätte bra. Efter det kom de andra barnen in eftersom de hade varit ute och då hittade Tuva sina favoriter i en "träbil" och flirtade lite...hehe...här får man se upp! Jag ska vara med i två dagar nu och resten av de två veckor som det brukar ta att skola in ska Tommy hålla i eftersom han är pappaledig nu till 1 september. Jag hoppas det kommer gå bra att lämna henne sen, det är nog mest jag o Tommy som är lite nervösa:)


Tuva med de små träbilarna som åkte i en bana ner...


Tuva med tåget i bakgrunden...


Tuva ståendes i tåget...

När vi åkte från förskolan bestämde vi oss för att åka in till Skokanonen och kolla efter skor till Tuva som hon kan ha på dagis i höst. Men vi hittade inga där utan vi begav oss mot väster till Sjöqvist skor vid Sofiakyrkan och där hittade vi jätte fina PAX skor, självklart rosa;) De hjälpte oss och mäta Tuvas fot och de mätte till 11,6 cm alltså storlek 20 eller 21 och 20 kändes nästan för litet så vi köpte skorna i storlek 21, så dem blev jätte bra!

Ikväll tog vi en promenad ner till Norrahammar via Spånhultsherrgård där vi har lite tankar om att ha bröllopsfesten men vi får väl se vart det blir till slut. Sedan gick vi mot konsum och inhandlade lite. Därefter gick vi upp backen vid biblioteket och vidare upp för ännu en brant backe...så det blev en lång och härlig promenad!
Tuva satt stilla och lugnt tills vi kom upp för den branta backen, då ville hon ur
men då fick hon ett litet kex och vatten, så då blev hon nöjd igen:)

   

♥ Idag är vår Tuva 16 månader ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0