Trädgårdsbröllop ♥



Igår åkte vi mot Göteborg till Floda där det väntades bröllop mellan Tommys barndomsvän Tommy och sin sambo Åsa. De skulle nämligen gifta sig borgligt så en bit bort från deras hus i skogen ägde vigselakten rum. Det var en jätte fin plats och vädret var ju helt underbart, så allt var helt perfekt!


Här kommer de gående i mot oss


Blivande Fru Wedlin över bron


Vigselakten


Bröllopskyssen

¨
Tommy med Tuva hälsande på bruden

Efter att de sagt ja, vandrade vi bort till huset igen där det bjöds på fördrink med snittar till. Det blev verkligen hett på dagen där och stackars killar som bärde kavaj o byxor till. Vi tjejer har det bra med klänning:)


Tommy Staffan Tommy :)

Sedan var det dags för maten och det bjöds på "Italiensk buffé", det var jätte god mat. Det tog en stund innan alla hade fått maten eftersom det var ca 40 personer bjudna men efter alla ätit så blev det en del tal och sång.


Tuva smaskar i sig russin som hon fick i sitt programblad



Tuva somnade vid åtta tiden i sin vagn efter vällingen. Men när cateringsbilen skulle iväg så vaknade lilla fröken, lagom till när vi skulle hugga in på de goda cupcakes. Det var jätte fint gjort med små kartonger till varje och staplat dem som en tårta som de hade gjort själva.



Åsa och Tommy skär upp tårtan som de hade själva tillsammans.



Äntligen var det dags för vals och det skötte de galant!


Tommy avslutade kvällen med en dans med bruden:)

Efter det tog det fart och blev en riktig fest där det dansades och drack!

Vid halv tolv bestämde vi oss för att ge oss av eftersom jag skulle köra hem så vi inte kom hem allt försent. Det var ett jätte fint giftemål mellan Åsa och Tommy. Tack för att vi fick vara med och dela denna dag med er!


Början av veckan


Ja...denna veckan har gått i rasande tempo och tiden har bara sprungit iväg...

I måndags kom Tommys familj ner från Karlstad, alltså Tuvas farmor och farfar o en av hennes kusiner Olivia. De hittade på lite smått o gått i staden. Åkte till stadsparken o kollade på alla djuren o lekte i lekparken. Olivia tyckte nog om lekparken mer än Tuva och sprang runt o testade allt:)


Kusin Olivia med farmor o farfar med Tuva i vagn

       

       

På kvällen gjorde vi en egen potatisgratäng med pepparsås och förstås grillat kött! I sommar har vi verkligen grillat minst två gånger i veckan, få passa på när det är sommar:) Å, det är ju så himla gott med grillat o smidigt är det ju också!

På tisdag åkte dem till Gränna för att köpa polkagris och åkte också över till Visingsö. Olivia hade aldrig varit där innan så det var ju lite roligt.
De gick ju runt lite på Öa och åt en lunch på "Solbacken".


Far & dotter ute på Vättern


Dags för lunch!


En liten promenad på Visingsö...







Tuvas första klippning!

I söndags var Jenny här o hjälpte oss att fixa vårt hår och då hjälpte hon även Tuva att klippa henne lite så hon inte får luggen för ögonen. Började först att ge henne ett kex men hon undrade mest vad som hände och blev mycket förvånad:) Hon satt helt blickstilla och kollade på Jenny, så det gick bra!


Jenny klipper o Tuva med handen på kinden, undrar vad som händer


Klipp, klipp!


-Nej, vad gjorde hon?


Nu hänger inte luggen för ögonen längre, sötnos♥


En grillkväll med vänner

I går kväll bjöd vi hem mina barndomsvänner med deras respektive och hade en riktigt trevlig kväll med god mat o dryck! Det blev en riktigt härlig kväll med mycket prat och skratt! Tommy o Tuva hade förberett det mesta på eftermiddagen och på kvällen grillade vi och till efterätt blev det "Hallon pannacotta".
Det var mycket gott och är lika stolt som vanligt över honom!

Tuva fick vara med när vi åt och hon verkade också gilla maten. Hon fick vara uppe lite längre idag eftersom vi hade gäster. Men vid nio tiden fick hon välling o sedan somnade hon så snällt som vanligt fast vi var lite högljuda.


Tuva busar runt med pappa innan gästerna kom



Maria och Karin med Tuva o så Anna i bakgrunden som håller i Karins lilla Meja.
Ute står Tommy o grillar de goda grillspetten som vi åt...mm...



Å äntligen var det dags att hugga in på de goda grillspetten med de kalla såserna som Tommy hade förberett på eftermiddagen: chili aioli och caramba!
Anna hade med sig ätbara blommor och plocksallad som hon har odlat själv.


Tuva o Alma, det skiljer 9 månader på dem...

Nu när Alma har blivit lite större och Tuva är mer social är det roligt att se hur de reagerar och visar sin personlighet mot varandra.


Tuva o Alma har dragkamp med leksaken...


Karin med Meja i sin famn o Mikael i bakgrunden.


Pierre Alma Maria, Alma ombytt i pyjamas...så mysigt!



Brottningsmatch, Tuva ger sig inte i första tag mot Anna:)

Lilla Meja




Äntligen fick vi träffa lilla Meja♥



Idag fick vi besök av min barndomsvän Karin och hennes lilla dotter Meja som föddes för tre veckor sedan. Hon var så söt och liten. Man kommer knappt ihåg att Tuva har varit så liten (ännu mindre eftersom jag födde henne förtidigt). Hon var så lugn och fin, sov mestadels av tiden dem var här. Fick även hålla henne och även då slumrade hon till lite och sedan passade hon på att göra ett riktigt stort kalas, när hon befann sig i min famn.

Tommy hade bakat både kanelbullar och rulltårta idag, så det bjöds det på när de kom. Vi hade köpt en rosa body med små hundben på i Smögen och en liten nallebjörn från Theodore´s home i Stockholm. Tyckte det var sött!



När jag höll Meja ville också Tuva kika på henne så jag satte mig ner på golvet och då satte sig Tuva precis i jämte mig och ville känna på henne.
Hon tog hennes lilla hand, det var så sött...



Tuva förstår ju inte än att man måste vara försiktig med lilla Meja, men på den här bilden ser det ut som hon är jätte försiktig och klappar fint på hennes lilla huvud... Tuva tyckte Meja var spännande att se o känna på:)

Mors lilla Tuva...

...i skogen gick...

                    



När Tommy kom hem idag bestämde vi oss för att bege oss ut i skogen för att plocka blåbär. Vi åkte utåt Västersjön där det fanns massvis av blåbär. Tuva plockade lite blåbär hon med, men hon åt snabbt upp dem istället för att lägga dem i bunken. Hon var helt blå om munnen efter allt ätande. Sen kom regnet och vi nöjde oss med de blåbären vi hade plockat. Vi åkte hem och Tuva var jätte trött så hon fick sova en stund. Under tiden hon sov gjorde vi en Smulpaj av alla blåbären. Den blev jätte god...mums! När Tuva vaknade fick hon mat och efter det så åt vi blåbärspaj med vaniljsås tillsammans:)

                   

            
            

                   

Slutet av semestern...

Igår var vi uppe tidigt eftersom Tommy drog iväg till Göteborg för svensexa för sin barndomsvän Tommy. Tuva och jag åkte in till Torget där vi köpte nya blommor till köksfönstret. Vi träffade också på hennes gammel-mormor o morfar som är där varje lördag. Vi träffade även gammelmormors syster som var där, Tuva var lite blyg i början o ville bara vara nära mig... Tuva var jätte snäll i vagnen när vi gick på torget och strosade runt. När vi kom hem fick hon gröt och sedan gick hon o la sig i sin säng. Då passade jag på att städa av här hemma. När jag skulle gå in o dammsuga Tuvas rum låg hon vaken och trivdes att ligga där så jag hann till och med torka golven när hon låg där vaken!!! Duktig liten tjej vi har... :)


Tuva o Hilma står vid gungan, undra vem som ska gunga först?

På eftermiddagen gick vi en liten promenad med Ludde och det var ju jätte varmt o skönt ute så vi hängde lite i trädgården sen. Spelade fotboll som Tuva tycker är så roligt! Sedan kom också grannflickan Hilma över med sin mamma Ida och de busade runt med både bollar och leksaksgräsklipparen...


Mat på bordet... Naturligtvis så skulle Tuva ha sina små fötter där med!

På kvällen åkte vi till Tuvas mormor och hennes hund Wille. Vi hämtade mat från Pallas Athena, det är så gott och det tyckte Tuva med som älskar pommes!!! Vi tittade även på fotbollen när Sverige fick sitt brons. Grattis säger vi då! Vi hann också titta på Sommarkrysset men det var inget att ha denna gången, de enda som var bra var Takida, Tuva diggade med hela kroppen. Tänk när Tuva låg i min mage när vi var o kollade på dem i Folkets park i Huskvarna.

    

Vi har haft två veckors semester nu och kan bara se tillbaka vilka härliga dagar vår lilla familj har haft. Det har varit mest soligt och kan bara lägga det här i vår hög med underbara minnen♥


15 månader

Idag är vår "lilla" tjej redan 15 månader, tiden bara springer iväg...
Dagen började med att hela familjen fick sovmorgon till halv 10, fick väcka Tuva:)
Blev en lugn förmiddag med att göra i ordning oss. Vi firade denna dag på Tabergstopp med en mycket god lunch! Efter lunchen åkte vi och kikade på Fagerslätt om det har kommit upp några nya hus. I eftermiddag har det bara blivit en massa mys hemma och gjort i ordning Tuvas klädskåp, jisses vad kläder denna tjej har, mer än hennes föräldrar!!! Har också gjort köttfärsås med pasta, mycket gott tyckte Tuva när hon vaknade vid fem tiden efter sin tupplur.

 
          Tuva dricker saft...                                    mm...va gott!


Tuva uppe på Tabergstopp med sin nya outfit från Stockholm!


Tuva är en duktig tjej som lyssnar på sin mamma när hon precis tänkt
hoppa/gå i vattenpölen;) O det bara lyser av busighet i ögonen...

Shopping i Stockholm!

Det var realisation i Stockholm, hittade lite smått & gott :)


Thirt från Catimini
Jeans från Jeanbourget

Allt det hittade vi i Barnbutiken i Stockholm på rean, finns även på nätet: www.barnbutiken.net


Jeansskjorta, rosa tröja, vit piké och en baby eau de toilette

Detta köpte vi på Zara, de hade mycket utförsäljning nu...


Skor från Nike
T-shirt från Espirit
Leggings från Mexx
Bok om Sommaren

Detta köpte vi på Åhléns city, allt var på rean!


Viggo & Maria babyrug (snuttefilt)
Lady Bukowski (gammaldags nalle med kläder)

Dessa underbara söta nallar köpte jag på Theodore´s HOME i Gamla stan.


Lady Bukowski

Stockholm i mitt ♥

Måndagen åkte vi upp till Stockholm för att spendera tre härliga dagar som vi fick!



Våra planer gick som planerat. Vi åkte först till Gröna Lund vid öppning och fick parkering väldigt nära o bra, tur vi hade! Vi gick och strosade runt först och spelade på olika hjul, vann ett gosedjur till Tuva. Sedan gick vi över till "barnsidan" där vi åkte lite attraktioner för Tuva, det var mycket uppskattat men hon ville nog ha mer fart i dem;) Det var kul att se hur hon reagerade!

  
     Åkte karusell!                Åkte veteranbil!                 Åkte tåget!


Efter några försök så satte Tommy basketbollen i korgen och vann
denna stora boll som Tuva är mäkta imponerad och gillar att sparka på!





Efter alla karuseller blev lilla Tuva hungrig och vi med så vi lunchade inne på Grönan. För Tuvas del blev det buffé lasagne/pannkakor med sylt o grädde. Sylten älskade hon! För vår del blev det tacopaj och västerbottenpaj, det smakade helt okej.

Efter lunchen gick vi ut därifrån, tog en dricka och en mjukglass. Sedan gick vi mot parkeringen och åkte o checkade in på hotellet som låg nära centralstationen. När vi frågade vart garaget var, sa han att det är en från hotellet som kommer köra ner bilen, vadå lyx! Det var ett jätte fint hotell och underbar säng med härliga kuddar...



När vi hade gjort i ordning oss gick vi ut på stan. Vi gick till min favorit butik i Gamla stan "Theodores HOME", där de har jätte fina nallar...



Vi satte oss också på en uteservering i Gamla stan. Vi beställde in våfflor med sylt o grädde, det gillades mycket av Tuva. Hon fick även sitt egna saftglas som hon drack upp mycket snabbt. Sugrör är det bästa som finns, tycker hon!

På kvällen gick vi och åt på en restaurang vid Sergels torg. Tuva var fortfarande vaken och ville vara med. Men när vi gick därifrån orkade hon inte hålla ögonen öppna längre o somnade i vagnen.


God morgon!



På morgonen tog vi oss med tunnelbanan mot Gamla stan, lite bekväma... Tog oss en rejäl frukost där med jätte stora mackor med färskpressad apelsinjuice.



  

Efter frukosten tog vi oss med spårvagn ut till Djurgården.



Äntligen framme på Skansen, det var fullt med folk på spårvagnen som skulle hit o allt annat som ligger ute på Djugården så som Grönan och alla andra turist...

 

  

Vi hade med oss lite fika och satte oss på en filt på gräset, jätte mysigt!


Tuva älskar alla "pippi-fåglar"....(dää,dää och så pekar hon...)

Efter fikat ville bara Tuva gå och kolla på alla djuren och det var spännande!

  
  
  


"Titt-ut, jag ser dig"



Man blir trött av att kolla på alla djur som finns på Skansen...


Tuva åker "Kalle Anka bilen" på Skansens tivoli...


Tuva åker bil med pappa, bäst att sätta på sig bältet!

   
   Veronica Maggio!                  Allsång!                 Törstig av all-sång!:)

På kvällen blev det "Allsång på Skansen" och publikrekord var det denna kvällen. Det var jätte mycket folk och det förstod man innan eftersom det var jätte bra artister med denna kväll! Vi diggar Veronica Maggio, såg henne på genrepet och hon är så bra! Tuva var vaken hela kvällen och dansade och hade sig.

På morgonen därpå åt vi frukost på hotellet där även Markus Birro var med sin familj o åt, trevligt! Det var en mycket god frukost, älskar hotellfrukost! Sedan checkade vi ut och gick lite på stan o shoppade! (Bilder kommer imon) Vid två tiden åkte bilen mot Jönköping och vi har haft tre riktigt härliga dagar i huvudstaden!!!


Allsång på Skansen


Tuva står bara där o ler...

Idag vaknade vi med att Tuva skrek redan vid halv sex tiden o var vaken. Drack lite välling och gick o la sig igen, vilken busunge!!! Fick sova till nio tiden och då ville hon upp o busa i huset! Hon röjde riktigt här hemma då, fjärrkontrollen till tv:n,
till lamporna och mitt ögonglas fodral... Det bara lyste i ögonen på henne:)
På förmiddagen åkte vi inte till K-rauta för Tommy skulle ha något till badrummet, börjar få badrumsmöbeln o spegeln på plats så det börjar ta form nu! Sedan åkte vi på loppis där vi hittade en liten leksaksmobil till Tuva men inget annat...
Åkte till konsum i Hovslätt och hämtade ut mitt paket från HM, en klänning var det. Köpte även glass! Tommy ville inte ha mer så Tuva fick resten...mums:)


Kladdigt men gott!


mm...


Tjejer kan! Både äta glass och spela fotboll samtidigt!


Tog en liten promenad på eftermiddagen efter hon hade sovit middag. Då gick vi ut med Ludde så han fick rasta av sig lite. Tuva var helnöjd med att sitta på cykeln o jag körde, perfekt! Efter promenaden med Ludde körde vi runt, runt huset flera gånger. Varmt var det så i mellan varven fick vi ta drickpauser o mariekex, såklart;) Det är gott det!


Häller ut alla russin från förpackningen...russin är gott...mm...



Rapport från trädgården!

Idag var vi uppe tidigt och Tuva fick välling lite efter sju. Sedan blev det in mot stan för att göra ett besök på torget, där vi även träffade min mormor o morfar som också var där. Vi köpte "lyxbullar" som vanligt och rökt makrill o färskpotatis som vi hade till lunch sen. Hittade även en fotboll och tennisbollar till Tuva eftersom hon älskar bollar! När vi kom hem blev det trädgårdshäng nästan hela dagen eftersom det bjöds på soligt väder, helt underbart!!!


Tuvas framtida karriär?


När vi kom hem från Smögen blev vi glatt överaskad av vårt land!


  

På förmiddagen gjorde Tommy poolen ren och grannflickan Hilma som är lika gammal som Tuva kom över eftersom hon var nyfiken på vad han gjorde. Så Tuva o Hilma lekte en stund med Tuvas nyinköpta bollar i trädgården. Efter det blev det poolhäng, det tyckte Tuva var jätte skönt. Medans far o dotter badade passade jag på att göra lite lunch. När Tommy skulle torka henne höll hon på att somna i hans famn, det såg så himla mysigt ut, som en liten bebis igen:) När Tuva ätit var hon så trött så hon somnade en timme. Nu var det dags att hämta min mormor o morfar för att fika hos min mamma och där blev det mycket bus & spring för Tuva!


Hjälper pappa att klippa gräset... -Blir inte billigt för pappa!

Bjuder på lite sköna bilder på Tuva från vårt altandäck...

 

 

Smögen




I söndags åkte vi först upp till Karlstad och sov över en natt eftersom Tuva skulle få vara hos sin farmor o farfar i några dagar. Tommy och jag åkte tidigt på måndag morgon till Smögen själva...

 

När vi kom fram tog vi en lunch på Smögenbryggan och efter det tog vi en promenad, då dök några på oss för att åka "Ribboat" som går i 65 knop.


Båten vi åkte med

 

Det var en riktigt härlig känsla, vi fick glasögon på oss eftersom det blåste rätt så mycket ute på havet. Det var en rolig upplevelse!





Efter båtturen var det dags att checka in på hotellet som låg en bit bort. Sea Lodge som var skönt beläget vid vattnet och hade en härlig uteservering med trevlig personal.


Smögenbryggan

Det blev lite shopping på bryggan där det låg jätte mysiga små affärer i bodarna. Alltifrån heminredning till kläder... Det blev en solhatt och en söt linnebody till Tuva att sova i, hittade även en söt sak till Karins lilla dotter Meja.


Tommy känner på vattnet mellan klipporna



På kvällen gjorde vi oss iordning för att gå in till bryggan och ta en bit mat.

  

  

Maten blev en tre-rätters meny:

Färska räkor med aioli/räksallad med rostad paprika dip
Färskpotatis o panerad röding med dansk remouladsås
Jordgubbar med glass o grädde



Mojito



Vi tog det lugnt på hotellet sen och satt på deras fantastiska uteservering o slappnade av med en drink.


Bron över till Smögen
  
    Smögenbryggan          Mitten på bryggan            Sotekanalen

På tisdagsmorgon åt vi en god frukost klockan 8. Det var inte så fint väder på förmiddagen så vi bestämde oss för att ta bilen över till Kungshamn o kika lite där och vidare till Lysekil. Det var jätte fint! Kollade även in Sotekanalen där det kom en del båtar.



På eftermiddagen sprack det upp och blev klarblå himmel och vi bestämde oss för att hyra kajak som de hade på hotellet. Det var lite nervöst i början, hur man skulle komma i den i vattnet och man skulle välta med den.. Men det gick alldeles utmärkt och kom jätte bra överens med min kajak. Så vi paddlade i varsin Tommy o jag, ungefär i 2,5 timme. Det var jätte skönt och åkte o kollade runt omkring. Det gungade rätt bra när man åkte utanför vikarna o där de stora båtarna gick men vi klarade det galant!!!



Sista kvällen åt vi en bit mat på hotellet, rostade färskpotatis o kalventrecote med persilja o bacon smör. Det var jätte gott verkligen, men jag kan tycka att det var för lite mat men det smälte i munnen verkligen...

Vi gick in till bryggan senare på kvällen till Hamnen 4 där det var nattklubb, tog en del drinkar och dansade lite. Det var längesedan men kul var det! Dagen därpå mådde man som man förtjänat:)

 

Innan det var dags att åka till Karlstad låg vi på klipporna och badade. Jag kunde inte vara i solen eftersom jag brände mig första dagen så vi intog en lite mer skuggig plats. Detta var en helt underbar plats Smögen, mina förväntningar på Smögen var höga innan jag kom dit och de uppfyller verkligen det jag hade väntat mig och mer därtill... Vi hade ju jätte tur med vädret också, det har ju verkligen varit på topp! Det var också skönt att var lite barnfria, bara Tommy o jag för en gång skull...men vi saknade vår lilla Tuva♥









Åsasjön



Igår var vi o badade vid Åsasjön, hela famíljen tog sig ett dopp i värmen. Det var oerhört skönt att få svalka av sig. Tuva tyckte det var lite för kallt i vattnet...
Efter doppet blev det lite fika på land. Hon bara älskar wienerbröd denna tjej.
Hon hade på sig sin söta Hello Kitty badoutfit som är köpt på Gekås!


RSS 2.0