Stockholm i mitt ♥

Måndagen åkte vi upp till Stockholm för att spendera tre härliga dagar som vi fick!



Våra planer gick som planerat. Vi åkte först till Gröna Lund vid öppning och fick parkering väldigt nära o bra, tur vi hade! Vi gick och strosade runt först och spelade på olika hjul, vann ett gosedjur till Tuva. Sedan gick vi över till "barnsidan" där vi åkte lite attraktioner för Tuva, det var mycket uppskattat men hon ville nog ha mer fart i dem;) Det var kul att se hur hon reagerade!

  
     Åkte karusell!                Åkte veteranbil!                 Åkte tåget!


Efter några försök så satte Tommy basketbollen i korgen och vann
denna stora boll som Tuva är mäkta imponerad och gillar att sparka på!





Efter alla karuseller blev lilla Tuva hungrig och vi med så vi lunchade inne på Grönan. För Tuvas del blev det buffé lasagne/pannkakor med sylt o grädde. Sylten älskade hon! För vår del blev det tacopaj och västerbottenpaj, det smakade helt okej.

Efter lunchen gick vi ut därifrån, tog en dricka och en mjukglass. Sedan gick vi mot parkeringen och åkte o checkade in på hotellet som låg nära centralstationen. När vi frågade vart garaget var, sa han att det är en från hotellet som kommer köra ner bilen, vadå lyx! Det var ett jätte fint hotell och underbar säng med härliga kuddar...



När vi hade gjort i ordning oss gick vi ut på stan. Vi gick till min favorit butik i Gamla stan "Theodores HOME", där de har jätte fina nallar...



Vi satte oss också på en uteservering i Gamla stan. Vi beställde in våfflor med sylt o grädde, det gillades mycket av Tuva. Hon fick även sitt egna saftglas som hon drack upp mycket snabbt. Sugrör är det bästa som finns, tycker hon!

På kvällen gick vi och åt på en restaurang vid Sergels torg. Tuva var fortfarande vaken och ville vara med. Men när vi gick därifrån orkade hon inte hålla ögonen öppna längre o somnade i vagnen.


God morgon!



På morgonen tog vi oss med tunnelbanan mot Gamla stan, lite bekväma... Tog oss en rejäl frukost där med jätte stora mackor med färskpressad apelsinjuice.



  

Efter frukosten tog vi oss med spårvagn ut till Djurgården.



Äntligen framme på Skansen, det var fullt med folk på spårvagnen som skulle hit o allt annat som ligger ute på Djugården så som Grönan och alla andra turist...

 

  

Vi hade med oss lite fika och satte oss på en filt på gräset, jätte mysigt!


Tuva älskar alla "pippi-fåglar"....(dää,dää och så pekar hon...)

Efter fikat ville bara Tuva gå och kolla på alla djuren och det var spännande!

  
  
  


"Titt-ut, jag ser dig"



Man blir trött av att kolla på alla djur som finns på Skansen...


Tuva åker "Kalle Anka bilen" på Skansens tivoli...


Tuva åker bil med pappa, bäst att sätta på sig bältet!

   
   Veronica Maggio!                  Allsång!                 Törstig av all-sång!:)

På kvällen blev det "Allsång på Skansen" och publikrekord var det denna kvällen. Det var jätte mycket folk och det förstod man innan eftersom det var jätte bra artister med denna kväll! Vi diggar Veronica Maggio, såg henne på genrepet och hon är så bra! Tuva var vaken hela kvällen och dansade och hade sig.

På morgonen därpå åt vi frukost på hotellet där även Markus Birro var med sin familj o åt, trevligt! Det var en mycket god frukost, älskar hotellfrukost! Sedan checkade vi ut och gick lite på stan o shoppade! (Bilder kommer imon) Vid två tiden åkte bilen mot Jönköping och vi har haft tre riktigt härliga dagar i huvudstaden!!!


Allsång på Skansen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0