Öppna förskolan

Idag så tog Tuva och jag en promenad till öppna förskolan som ligger nere i Norrahammars centrum och det är en riktig lång och kurvig backa ner dit...Men det var jätte skönt väder ute, solen lyser, vad mer kan man begära?
Väl framme så möts vi av Siw i dörröppningen, då är hon tillbaka igen. Vilken glad överaskning, verkar som många har saknat henne som "ledare" för öppna förskolan. Hon har ju varit borta ett tag nu eftersom hon har haft dödsfall i familjen, men jag är jätte glad att hon är tillbaka igen!!! Så nu ska vi försöka gå dit lite oftare om Tuva håller sig frisk och så. Det var lagom med barn idag och vi hade sångstund som vanligt och fikade. Medans vi fikade kom hon som har hand om placeringen på Förskolorna i området och det verkar ju kört att Tuva ska gå på Snilleblixten i höst utan det blir väl antingen Slätten eller Rosengårda...
Men vi kommer väl stå kvar i kön tills vi får plats på Snilleblixten eftersom det är gångavstånd dit. Det skulle vara mycket smidigare att lämna och hämta där och sen har jag hört mycket positivt om den förskolan.


Tuva och Lova när de var mindre. Träffade en "kändis" idag på öppna förskolan,
åkte rutschkana och båda tyckte det var riktigt roligt...hehe!

Vid tolvtiden gick vi hem från öppna förskolan och in på Konsum för att handla lite, där vi träffade Anna och Aron från vår föräldrargrupp inne i stan som vi gick i innan vi flyttade till Flahult. När vi gick hem somnade Tuva i sin vagn så gott och jag höll på att svettas ihjäl upp för backen. Det var jätte varmt i solen!
Vi har visst haft strömavbrott på Flahult och en bit ner i Norrahammar idag. Tommy åkte förbi med jönköpings energi bilen när jag höll på att kämpa mig uppför backen med vagnen, vissa har det bra;)

När vi kom hem åt vi lite mat och Tuva fick hemlagad korvstroganoff med ris, det tyckte hon var gott:) Men vila på eftermiddagen är inget för Tuva längre, sover knappt något på dagarna längre. Men hon sover ju hela nätterna så..


                     Tuvas "Tommy hilfiger" dunjacka

Både Tuva och jag behöver köpa oss varsin vårjacka eftersom jag bara har min vinterjacka och hon har sin dunjacka som vi köpte på Kosta förra året...
Fanns ju inget på Ullared som vi gillade så kanske bli en tripp till Lager 157.
För där hade Sofia och Lova varit och det fanns mycket kläder där nu!

En dag ute hos Anna på landet...


Idag begav vi oss ut mot Anna (en barndomsvän) som bor i Skärstad. En bit utanför Skärstad så det var ett litet äventyr att hitta dit men vi kom i alla fall fram på lite skumpande och hoppandes på vägarna...hehe...


Anna ute med lilla Tuva och visar oss runt på gården

Efter en stund kommer också Maria med sin lilla Alma och Karin med sin lilla bebis i magen. Det var ju ett tag sen vi sågs allihopa på grund av att Tuva har varit lite sjuk. Men nu äntligen blev det av och det är så kul att ses alla:)


           Karin med Tuva                           Maria med sin lilla Alma

Anna bjöd också på lunch, en jätte god pastsallad med ett nybakat bröd och hemmagjord jordgubbssaft. Tuva fick också mat när vi åt och hon fick även smaka lite pastasallad sen, det tyckte hon om:) Till fikat fick vi kladdkaka som Anna gjorde medans vi var där. En riktig hemmafru;) Tack så jätte mycket Anna!!!



Efter all mat var det skönt att röra på sig så Anna visade oss runt på gården...


Tupparna o Hönsen som gick utanför deras köksfönster fritt

Kossorna som strosade omkring, läskiga?

"Räven raskar över risen" Annas granne som hade en liten hobby,
höll på att dö när jag såg detta hängandes på husetsvägg...

Hästarna i hagen, jätte fina hästar...

Tack för en mysig och härlig dag med er tjejer!!!


Hur duktig får man vara?

Måndag igen och veckan börjar bra. En härlig och solig dag!
På förmiddagen så städade jag av huset, damsugade och torkade golven...
Efter lunch kom Camilla och Kevin hit för en promenad bort till Mobis och det var så underbart väder. Satt på trappan innan dem kom och vad varmt o gott det var i solen..mm..vår! Äntligen så kanske våren är påväg, ser fram emot värmen nu!
Efter promenaden blev det lite lek o bus med Tuva och Kevin. Kevin hade varit på ett års kontroll idag och fått sin spruta så han var inte på humör men det var inte Tuva heller, för det var lite gnälligt...


Tuva med sin tunga, hennes två tänder är påväg upp nu...

Tommy kom hem efter jobbet och Camilla skulle hämta sin Tommy efter jobbet och jag började med att göra köttfärsåsen inför kvällen. Tog undan lite köttfärs och gjorde en liten köttfärsås med makaroner till lilla Tuva. När vi åt så åt hon också och hon tyckte det var jätte gott för hon smaskade i sig det! Hon fick äta själv med sina händer och då hade hon ju lite sysselsättning medans vi åt och det gick överaskande bra! En del makaroner gled ur handen och dem fick Ludde:)


Dagen kan man ju sammanfatta så här:
Städat-Promenad-Gjort mat/Matlådor-Egen barnmat!


Namnnappen


Förra veckan beställde jag nappar med Tuvas namn på från www.namnnappen.se
Beställde nappar när hon var 3 månader men det var "nuk nappar" och de var inte alls bra men nu beställde jag "esska silikon nappar" och det var mycket bättre!!!


En Vecka...

...ja nu har det nog gått en vecka sen jag skrev här sist...

När Tuva blev frisk från sin magsjuka så åkte jag på det i veckan och då tappade man all energi och orkade knappt med sig själv men det var en natt och en dag som jag hade det, så det avtog rätt snabbt men det räckte gott och väl, usch!

Så när jag började friskna till så åkte vi iväg till Ullared, äntligen så blev det av! Hade ju tänkt och åka förra veckan men då var ju Tuva sjuk så nu kom vi iväg och det blev mycket inköpt!




-Kläder-Leksaker-1 års presenter-Heminredning-Plastpåsar-Hundsaker-Fotopapper-Hygienartiklar-Väskor-Påskduk-Påskägg-Kuddfodral-Handdukar...



Vit ram med Tuvas dopkort i, LOVE bokstäver i silver, Tre ljuslyktor som det står "Carpe Diem" på och ett kuddfodral med en fransk text på...allt detta från Ullared!

Vi åt på den nya restaurangen och det var jätte fin mat och billigt var det också. Det kändes lite som man var på Ikea fast maten var mycket bättre.



När vi skulle åka hem så åkte vi ner till havet och kollade, Älskar havet♥

Tuvas gammel- mormor o morfar hade Ludde medans vi var i Ullared och när vi ska hämta honom blir vi bjudna på potatis o koldolmar, det var jätte längesen jag åt det. Det var jätte gott!! De hade också köpt kläder till Tuva, två bodys och en velour klänning.



I fredags var det ju "Våffeldagen" men vi firade den hos Tuvas mormor igår och det var efterlängtat att äta våfflor. Tuva fick också smaka och tyckte naturligtvis att det var gott, allt går ner nuförtiden:) hehe...
Tuvas mormor hade också beställt en klänning från ellos.se och Tuva fick den igår. Det var en rosa-vit rutig klänning från Espirit, jätte söt till sommaren!

Annars har Tommy haft fullt upp med badrummet och det börjar gå framåt nu och jag hoppas att det är klart innan Tuvas födelsedag men vi får väl se hur det går...
Han är jätte duktig och ser fram emot slutresultatet!



Igår var det "Earth hour" och vi släckte verkligen ner allt, även utebelysningen och tände ljus o hade det jätte mysigt. Tommy och jag spelade "fia med knuff" i en timme, det var nyttigt att strunta i tv:n! Tände även ljus utanför, vid entén.

Haft en mysig helg med lilla familjen!

               
  Tommy vid stranden          Tuva i sin bilbarnstol          Trötta-ballong-välling
                                                                                  

Sagolandet


Babyskor Karamel från www.sagolandet.se

Förra veckan beställde jag två par skor av bilden ovanför, ett par vita och ett par av dem mest rosa. Jag beställde dem på internet från sagolandet.se och det gick jätte snabbt att få dem, rekomenderar jag starkt om man ska skicka efter något därifrån, de hade jätte mycket på sidan! Söta och mjuka babyskor i lackat skinn.
Beställde dem i storlek 19 och tänkte att Tuva ska ha dem på sitt 1-års kort!


Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig...

Precis, för i onsdags kväll innan vi skulle gå och lägga oss vid 22-tiden så tycker jag att Tuva låter lite konstig i från sitt rum och går in för att kolla till henne och då kräks hon i sin säng... Hela natten håller hon på att spy och vi har henne i vårt rum nu eftersom man vill veta så hon inte kvävs av sina spyor. Sover inget denna natt och på morgonen har hon slutat spy och nu är det bara rinnande bajs. Försöker få i henne vatten och det är inga problem så det är ju skönt, eftersom risken av att torka ut för hennes del är stor eftersom hon har hög feber.

Fredagen var ju Tommy jourledig och vi tänkte ju åka till Ullared men eftersom detta hände och att Tuva fortfarande hade feber men inte spydde tänkte vi att det är bäst att hon friskna till och äter. Hon äter gröt och välling, inga problem men maten får hon bara upp igen. Nyponsoppa och yogurt var bra o lite saft...

På lördagen var jag inne hos mamma och vi åkte upp till A6 för att shoppa loss. Det var som min mamma skrev på facebook: "Jag o Tilda på A6= Livsfarligt"! Det är så sant, blev mycket köpt fast det var ju bra inköp! Fick gratis kaffepaket om vi var telenorkunder och visade upp ett sms vid deras monter på A6. Smålänningar som vi är, passade vi naturligtvis på! Gratis är gott=)

Idag tänkte vi göra ett nytt försök till Ullared och min mormor o morfar skulle var hundvakt men idag kände inte jag mig bra så vi avvaktar och se när hela familjen mår bra igen. Nu är Tuva feberfri och har ju inte spytt mer än i onsdagsnatt så det ska väl var lugnt nu, hoppas jag! Stackars lilla Tuva, livet är inte alltid lätt♥

Ikväll har vi lagat tacos och kollat på solsidan.

Förlåt till alla er som följer vår blogg att den har varit dålig uppdaterad, men all kraft och energi har gått till att ta hand om en sjuk liten Tuva!

Hejdå HV! Hej Färjestad!

Vilket skämt att vi åkte ut alla redan. Vi kom etta i tabellen och fick välja lag, o valde AIK som var sämst men i slutspelet så nollade dem HV...vilket fiasko!
Nu får man börja hålla på Färjestad som är kvar som Tuvas pappa håller på. När vi var i Karlstad sist köpte Tommy en nappflaska och en liten nallebjörn som det var färjestads loggan på! (hehe) Undra vilket lag Tuva kommer hålla på, tror ni?



Hålla handen



Idag har vi haft finbesök av min kära barndomsvän Maria och hennes lilla dotter Alma på fika. Hon är så liten, så liten och söt med jätte mycket hår på huvudet!
Jag fick hålla henne och var lätt hon var i jämförelse med Tuva nu. Bebislukten, så mysigt var det! Det kändes som det var igår Tuva var så liten men det är ju snart ett år sen hon var så liten...tiden går för fort tycker jag!
Tog kort på dem ihop på rygg o mage och då tog Tuva sin hand på Almas lilla hand och ville hålla om henne, så sött♥ Tuva var lite nyfiken på Alma!
Tuva är 11 månader och Alma är 2 månader, så det skiljer 9 månader på dem.

                             

                                         Tuva ville hålla Almas lilla hand...


Tuva 11 månader ♥


Idag är Tuva 11 månader och om en månad blir hon 1 År!


Shopping på A6...


Vid tio tiden fick Tuva sin gröt som vanligt och sedan begav vi oss in mot stan för att hämta upp Tuvas gammelmormor för att sedan bege oss upp till A6 en sväng. Jag skulle kolla efter kläder till Tuva som hon ska ha på sitt ett års kort och ett års kalas:) Vi gick till barnklädesaffären "Espirit" och de hade fått in vårkollektionen o vem kunde motstå den fina rosa halvkoftan till vä på bilden och den härliga blommiga rosa klänningen? Inte vi i alla fall så gammelmormor betalade kalaset och Tuva kommer ju bli så fin på sitt ett års kort. Inte lite bortskämd eller så! Efter det gick vi till Kappahl eftersom Tuvas gammelmormor skulle lämna tillbaka ett par byxor och då hittade hon en jätte söt hängselkjol och en vit body med krage på.



Nu började det närma sig lunch och vi gick bort till "Majoren" och åt deras populära salladsbar som man får välja fritt ifrån. Det är ju så gott:)
Tuvas gammelmormor bjöd på lunchen och sa: Detta är din "namnsdags-lunch" och jag tackade! Ja för idag har jag namnsdag, det är ju Matilda idag!!!


Gammelmormor matar Tuva medans jag får i mig lite mat, mycket att se för Tuva...


Jag klarade det!

I två veckors tid har jag bara levt på naturdiet, alltså bara druckit shake och ingenting annat. Visst har jag fuskat lite då och då men annars har det varit en ren bantningskur. Det jobbigaste har väl varit att inte fått tugga på något.
Men det har ju givit resultat så att säga och jag har gått ner 5-6 kg de här två veckorna. Och idag börjar jag äta igen men inte som vanligt utan jag byter ut en shake åt ett mat mål och det är mycket efterlängtat, ska bli gott att tugga!
Men jag har ju några kilon till att gå ner, så riktigt än är jag inte i mål, så nu blir det mycket sallad och långa promenader i vår:) Det är bara att kämpa vidare!


Bilden är från www.naturdiet.se


Plötsligt händer det!

Igår var Tuva och jag hos hennes mormor. Vi hade tagit med lära gå vagnen så hennes mormor kunde få se henne "live":) Hon går där fram och tillbaka o se sig i spegeln. Kommer fram till hennes soffbord och hittar ett papper där och släpper båda händerna o greppar pappret och står helt stilla utan stöd i över 10 sekunder. Både jag och mamma blev chockade:) Duktig vår lilla tjej är♥



Innan lunch kom Tuvas gammel- mormor och morfar o hälsade på. Hon hade varit på Krakel men tyckte barnaffären "Lilla Violen" var bättre. Hon hade köpt ett par blommiga skor i storlek 18 till Tuva, jätte söta var dem!



På kvällen tog Tommy en paus från projektet "badrummet" och tillbringade kvällen i soffan med mig framför Melodifestivalen.
Rätt låt gick vidare, Eric Saade - Popular. Dansen är riktigt bra!


Eric Saade-Popular (Bilden är från www.aftonbladet.se)

Vem vinner?


Ikväll är det ju finalen i Melodifestivalen och vem ska ska gå vidare till Eurovision i Tyskland? Personligen tycker jag alla är bra, men har ingen speciell favorit. Sara Vargas låt är ju jätte fin, The Moniker är ju seger tippade, Danny och Erik Saade har ju nästan likadana nummer, Linda Bentzing låter som vanligt bra, Sanna Nielsen med en riktig slagerlåt och Swingfly med en härlig och svängig låt. Nicke Borg med sin lite rockiga låt, Brolle och the playtones är inga favoriter hos mig. Det ska bli spännande och se vem som vinner ikväll!
Vem tror eller vill ni ska vinna ikväll?


Fredagsmys


Är det en tand på gång, tror ni? -Jippie!!!
Kände i Tuvas nederkäke och nu kändes det riktigt vasst o lite spetsigt!


Så här kan det gå när "mamma" kastar nappen till lilla Tuva och kasta den för långt bort så lilla Tuva vänder sig om och slå i huvudet o landar på magen bland alla leksaker, men är rätt så nöjd ändå, inget gråt eller skrik...


Tog en promenad idag på förmiddagen, vilket härligt soligt väder det var! Passade på att ta med kameran och ta kort på vårt vita hus från den stora vägen.(zoomat lite)
Vid tolv tiden kom rörmokaren och tog bort elementet eftersom vi ska ha golvvärme i badrummet. Nu håller Tommy på för fullt med badrummet, duktig han är!


Vad är detta för väder? Det var ju så skönt på förmiddagen och nu kom denna snön igen. Trött man blir, längtar bara efter underbara våren nu så man bli lite piggare!


Morgon fotografering...





Vill ha vår nu!!!

Nu är jag trött på detta snöande. Kan det inte bli vår/sommar nu så man kan vara ute i solen och gå de där härliga promenaderna:) Idag har vi bara varit inne och tagit det lugnt, damsugat lite och plockat i ordning här hemma.
Idag går Tommy på jouren en vecka och det kommer bli en lugn helg hoppas jag för honom eftersom han ska ordna badrummet. I morgon kommer rörmokaren hit och sedan är det bara för Tommy att köra på:)

Hoppas denna hosta Tuva har kommer gå över snart...
På onsdag har vi telefontid till läkaren och då få vi väl se vad han säger...
Men pigg är hon och äter på som vanligt så det känns ändå skönt...
I natt har hon sovit hos oss eftersom hon låg i sin säng o små pratade igår kväll så tyckte Tommy att det kunde vara mysigt att sova i jämte henne en natt. Tuva har sovit men Vi fick desto sämre sömn, men mysigt var det!

Första vår/sommar i huset 2010...

Tommy o Tuvas gammelmorfar


Grattis Vilgot!

Grattis Vilgot på din 1-årsdag!

Tuva och Vilgot är mellan 5-6 månader på bilden


Titta!

Tuva: ...Titta...Titta...

Mammaledigheten är lyxig!
Vilken underbar tid med lilla Tuva.
Nu har hon börjat säga "Titta" hela tiden efter allt...

Jag: Hej,hej! Kan du vinka?
Tuva: "Vinkar med handen åt sig själv"

När hon ska klappa händerna:
Så slår hon ena handen över den andra...så söt:)


Tuva några dagar gammal - tiden går för fort fram...


Sola´ i Karlstad!


Påväg mot Karlstad...


Tuva med sin farbror(gudfar)

Först åkte vi till Karlskoga och hälsade på Tuvas farbror som bor där, de flyttar och flyttar så nästa gång vet vi inte vart vi ska åka för att hälsa på dem;) hehe! Fick lite frukost och Tuva fick två fina barnböcker med djur.
Efter det begav vi oss mot Karlstad.



Väl framme i Karlstad firade vi Tuvas farmors födelsedag som var i torsdags!
Tuva har haft feber hela helgen och hostat som bara den så vi tog det mestadels lugnt i Karlstad. Umgicks och fikade med Tuvas farbröder och kusiner som kom på besök:) Lekte o busade med lilla Tuva som var pigg fast hon hade feber!


Tuvas farbror med tjej           "Chilli"                  Borsta tänderna

På lördag åkte vi ut till "Arnesudde" för där är ett jätte fint promenadstråk och härlig omgivning av naturen. Tuvas farmor trodde det var skottat men det var det inte så Tommy och jag turades om att köra barnvagnen och fick lyfta vagnen en bit men det gick, envishet! Vi stannade vid ett vindskydd och när solen låg på där vi satt, blev det jätte varmt och skönt, blåste lite... Vi grillade korv och hundarna strosade omkring där... Det var jätte härligt väder! Tuva hade det varmt i vagnen och sov mest av tiden vi var ute men vaknade när vi skulle tillbaka.







Grattis på din dag!!!

Vad är det för en dag idag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag,
för det är ju Tuvas farmors födelsedag.
Hurra! Hurra! Hurra!


Tuva med sin farmor


Tuva med sina Converse!


        


Rosa Converse skor





                    Rosa Converse skor till lilla Tuva i storlek 18♥

Förra veckan beställde Tuvas mormor dessa skor ovanför på www.brandos.se och de kom idag till preem så var och hämtade dem innan vi begav oss till Tuvas mormor. När vi fick upp dem ur kartongen så undrade vi om dem var för små men nix. Tuva har mycket små fötter och de passade perfekt, kanske lite för stora men de växer hon i snabbt! De var så himla små och söta par skor, såklart rosa:)
Imorgon kommer det fler bilder på skorna fast på Tuva, hann inte ta kort idag eftersom vi var till Byggmax och köpte byggmaterial till badrummet.

Lite lek och en promenad

Igår kom Camilla och Kevin hit och lekte o busade en stund.
Vi tog en promenad efter att de små hade ätit vid lunchtid.


Först lite lek...

Efter det...


En promenad fram och tillbaks till Mobis


RSS 2.0