Dolce gusto - Kaffemaskin

Nu har Tommy och jag köpt en kaffemaskin, en dolce gusto (nescafé). Jag dricker ju inte kaffe men det går att göra både choklad och te i den så det är perfekt. Chokladen smakade som på ett fik, den blev riktigt god!!!
Tryck på bilden så får ni se ett videoklipp om den!


http://movie.ser02.dk/movies/Products/SDA/DolceGusto/NDG_SWE.html

The City

Tomtedräkt från Lindex.    Klänning från Kappahl.   Dregglis från Kappahl.

Efter babysimmet åkte Tommy o jag hem, gick ut med Ludde och matade Tuva med gröt (har tagit bort amning, så jag ammar bara kl 7 på morgonen och kl 7 på kvällen, fungerar jätte bra, rätt så skönt faktiskt.)
Vi åkte ner till stan och hittade de här kläderna till Tuva, en jätte söt tomtedräkt, en jätte fin klänning(kanske en nyårsklänning?) och en dregglis som ser ut som den har knappar och en rosett på.
Det var rätt så lugnt på stan och vi gick och kikade på lite nya affärer som har öppnat i stan, ska bli kul o se när gamla sesamhuset öppnar, kommer nog bli riktigt bra!!!
Därefter gick vi upp till väster och åt på Jensens, det var jätte längesen vi åt där och det var jätte gott sov vanligt. På Tuvas meny idag var det "Grönsaker och kyckling" och till efterrätt blev det "Banan och passionfrukt". Hon fick sitta på en häftig insats som Jensens har på en stol, tycker det ser coolt ut :) hehe! Hon var lugn som vanligt och snäll som satt där o åt, det var mycket att kolla på idag... 


Tuva "Kladdemaja"

Babysim

Idag var det dags för Tuvas första babysim på Rosenlundsbadet. Det började kl. 8.00. och höll på i en halvtimme. Tuva verkar älska att plaska i vattnet, hon sprattlade som bara den med benen och drog handen upp o ner i vattnet. Hon bara skrattade men blev lite trött efter ett tag, mycket intryck. Vi fick lära oss olika grepp och dra runt henne i vattnet, nästa gång ska vi "dyka". Det var jätte bra ledare som höll i babysimmet, eftersom vi inte ha kommit de två första gångerna så hjälpte hon att visa oss vad de har gjort...jätte snällt...
Det var jätte varmt i poolen, å även jag tyckte det var jätte skönt att bada!!! =)
Efter babysimmet skulle både Tommy o jag duscha. Jag tog Tuva och han tog skötväskan, när jag väl kommer in på damernas för att duscha, kommer jag på att i skötväskan ligger ju min nyckel och min mobil. Ut igen och Tommy har ju gått in på herrarnas, så jag får ju be vänligt att en kille gå in där, men han verkar halvflummig och kommer ut igen och säger: "neeej"... Sedan kommer det ut en "pappa" så jag frågar honom om han kan kolla om Tommy Johansson finns där inne, han verkade väldigt vänlig. Efter ett tag kommer Tommy ut i bara kallsonger, haha! Det blev väldigt flummigt  där på slutet...
Tuva somnade som en stock efter babysimmet...hon orkade knappt äta vid 10...



Gräshagen - mitt andra hem...

Idag tog jag med mig Tuva och körde till mina gamla hemtrakter, nämligen Gräshagen! Det var där jag växte upp och har mycket fina barndoms minnen därifrån. Vi åkte upp till Södrabogesundsgatan där Gun bor. Hon blev jätte glad när hon såg att vi kom för att hälsa på. Gun bodde nedanför oss och jag var alltid nere hos henne, ritade teckningar eller spelade kort. Hon hade nämligen kvar mina teckningar så jag fick med mig dem hem, så jag har suttit och kollat på dem nu, det är riktigt roligt och vilka "flashbacks" man får. Hon flyttar till helgen, till Råslätt eftersom Sture, hennes man bor på ett hem där, så hon kan gå till honom, nära o bra! Vi pratade gamla minnen sen jag var liten, det berör mig djupt...blev väldigt sentimentalt... Känns som det var igår man sprang där och lekte med alla på gatan, har starka minnen från den tiden...
Hon tyckte Tuva var söt, hon log och skrattade åt henne. Hon sa att Tuva verkar väldigt snäll och det är hon ju också, är jätte stolt över Tuva. Jag hoppas hon växer upp och få lika fina minnen som jag har med mig i livet nu!!!




Tuvas mormor på besök!


Idag har vi haft besök av Tuvas mormor, vi åt tacopaj till lunch som Tuva o jag gjorde på förmiddagen innan hennes mormor och hennes hund Wille kom. Tuva bara skrattar, hon tyckte om att mormor var på besök, för det var ju ett bra tag sen hon var i huset, men nu blev det av och det var jätte mysigt!!!


Tuva skulle visa upp alla leksaker som hennes mamma tycker är mer roligare än Tuva;)hehe! En hund som hon fick när hon blev 6 månader, som sjunger och pratar... Den tyckte mormor också var rolig! Tuva "stampade" med i takten när hunden sjöng, såg riktigt gulligt ut och hon bara skrattade!

Sedan var det ju matdags för lilla Tuva, då hjälpte även mormor till med nappflaskan med vatten i, det tycker Tuva är gott, särskilt att bita på när det klias i munnen, undrar när den första tanden ska komma.

Efter fin besöket följde vi med mormor hem till sig. Då kom även Tuvas gammel- mormor o morfar och fikade med oss, det var mysigt och trevligt! Därefter kom Tommy för att hämta mig o Tuva för att bege oss hemåt igen. Tuva o jag slumrade till lite i soffan medans Tommy gjorde korvstroganoff, duktig han är!
Detta har varit en mysig och rolig dag <3


Hemma dag

Idag har Tuva och jag tagit det lugnt, en riktig go hemma dag! Tvättat och gjort barnmat, mosad banan gick inte men det tar väl några gånger, satt o ulkade igen! Men gjorde majs, ärtor och broccoli puré och det gick rätt så bra, blandade det med burkmaten och det verkar Tuva tycka om.


Majs, ärtor och broccoli                             Gapa STORT! :)

Vid lunch kom också älsklingen hem en liten stund och lunchade med Tuva och mig, det var en trevlig överaskning! Inte så roligt när man äter själv...
Efter det lekte Tuva på sin filt, amningskudden kom till användning, som lite stöd för att inte Tuva ska åka bakåt eller åt sidorna, perfekt ju!
När vi var uppe i Karlstad nu så fick Tuva en massa saker från Tommys kusin, bland annat en leksak som var jätte rolig och bra när Tuva sitter upp för då höll hon stadigt i den..Tack så jätte mycket!


Tommy arbetsklädd med Tuva                Tuva sitter upp med leksaken


Babyfika

Idag har Tuva och jag varit hemma hos Sofia och Lova på fika med sammanlagt 7 bebisar och 7 mammor. Det var fullt hus, de lekte på en filt och vissa åt, men det var faktiskt rätt så tyst ändå för att vara 7 bebisar! Sofia bjöd på ett jätte gott bröd, saftigt o gott! De hade det jätte fint hemma hos sig, mysigt hus.
Tuva blev jätte trött och somnade i min famn, vid ett tiden fick jag väcka henne för lite mat, satte henne upp och hon nickade till när hon satt upp, så fick väcka henne igen... Tuva, min underbara dotter! När vi kom hem sov hon i 2 timmar och vaknade till vid fyra när det var matdags igen! Hade en jätte trevlig dag med soligt väder och babyfika hos Sofia o Lova, tack för en mysig fika!
Nästa gång är det min tur, får väl se vad man hittar på för fika då...


Tuva, Siri, Ida och Lova (tjejgänget)


Närmst hitåt: Kevin, Linus och Oskar (killgänget utan Vilgot som är sjuk)

Karlstad


Tuvas farmor                                       Tuvas farmor o farfar

Andy o Robban (Tommys bror)              Olivia o Anders (Tommys bror)

Nicklas 20 År! (Tommys bror)                 Pappa Tommy med Tuva i famnen

I helgen har vi varit i Karlstad och besökt Tommys familj! När vi var påväg upp, såg vi ungefär 10 rådjur och 3 älgar, tur att dem var bredvid vägen och inte på! När vi kommer fram åt vi tacos, åh vad gott, hungrig som man var!
På lördagen firade vi Nicklas, som fyllde 20 år. Vi köpte en tröja från Peak och parfym, den nya raulph lauren. Tommy har den orangea flaskan, den luktar såå gott..mm.. På eftermiddagen åt vi smörgåstårta, det var ett tag sen och den var verkligen jätte god. På kvällen hämtade vi pizza från "Sosens pizzeria", familjepizza, den var verkligen enorm men gott var det!!! Vi såg på det nya programmet "Så mycket bättre", det var faktiskt bra tyckte jag, Petters låt om Stockholm var jätte fin...
På söndag var det dags för hemfärd och Tuva var jätte trött på vägen hem, stannade i Mariestad o matade henne.
Hon sov nästan hela vägen hem och Tommy o jag var jätte trötta men nu var det bara att ladda om batterierna och gå på dop...
Haft en jätte trevlig och rolig helg i Karlstad!

Fika hos Emelie o Vilgot


Tuva och Vilgot leker på golvet. (Tuva håller Vilgots hand,sött!)


I fredags var Tuva och jag hemma hos Emelie o Vilgot o fikade. Emelie hade bakat jätte goda chokladrutor! När vi skulle ta kort skulle vi lägga dem bredvid varandra, Tuva var hel vild så Vilgot nästan började gråta..stackarn!
De lekte runt på golvet och sedan var det matdags!!! Efter maten blev Tuva jätte trött o somnade i deras soffa medans Vilgot körde runt med sin gåstol=)
Han var så go, jätte pigg o glá!







Första snön!

Igår kväll och under natten och idag kom den första riktiga snön.
Tuvas första snö :)
Tycker det är alldeles för tidigt att snön kommer, men kan ju inte göra något åt detta!
Det var tur att Tommy bytte däck i veckan, så vi har på våra vinterdäck nu när den första snön kom.

Varit ute på en liten promenad med Tuva och Ludde, det var inte så kallt men halt...
Idag ska vi till Emelie och Vilgot på fika, ska bli mysigt!!!



Heldag med mormor

Idag har vi haft en heldag med Tuvas mormor. Först åkte vi ut till Bankeryd för att kolla på bilanpassningar.
Sedan åkte vi till hennes jobb på bankeryds tennisklubb och käkade kebabtallrik, mums! Tuva ville också ha men hon fick nöja sig med potatis/palsternacka och som efterrätt jordgubb/äpple, fusk med efterrätt ;)
Vi besökte också "Backamo" som ligger i Bankeryd, mamma hittade en del växter medans jag hittade en jätte fin murgröna, men ingen fin kruka som passade så det blev inget med det!
Trötta som vi var åkte vi hem till henne och fikade med wienerbröd, en riktig onyttig dag, men gott ska det vara!




Tuva o hennes mormor när hon var en liten bebis.


City Gross

Idag var det premiär för city gross, så naturligtvis skulle vi ju dit och trängas bland alla andra! När vi hade gått där ett tag så upptäcker Tommy att det är väldigt lång kö ut, så Tommy går till kassan och köar medans jag letar reda på barnmat och blöjor... Det var mysigt o stå där sen, de bjöd på dricka o kaffe. Sedan träffade vi på Karin och hennes mamma, det var trevligt, Karins mamma har ju inte sett Tuva sen hon låg inne på neo-avdelningen så hon har ju växt på sig, kan man ju säga!!! Stor tjej nu!!!
När vi väl kommer fram och ska lägga upp alla varor så ska jag gå och plocka i varorna i kassen, men där står det en kille med vår kasse och plockar i varorna. Det första jag tänker är: "Du har tagit fel, du står med vår kasse". Trött som man är så förstår man att det är folk som står och hjälper till att packa i, eftersom man har stått i kö i ungefär en timma. Det var ju jätte skönt, bra tänkt där!


Tuva fick en leksak, tidning, burkmat, efterrätt, gröt!

Gammelmormor och Gammelmorfar


Ludde med sitt ben, Tuva i mitten (med sin nya body) med gammel- morfar och mormor.

Idag hämtade vi upp min mormor för att bege oss ner på väster för att kolla på doppresent.
Jag skulle också fixa en kedja till mitt smycke som jag fick av Tommy i födelsedagspresent från lifestone med Tuvas handavtryck och namn och hennes månadsten på, jätte fint.


Mitt halsband från lifestone.com (kedjan har jag köpt på Guldsmedjan Snarbergs)

Vi Ställde bilen utanför Sofiakyrkan och där har det ju öppnat en ny barnaffär, så vi gick in o kollade lite. Det var jätte fina kläder och saker. Så Tuva fick 3 st nya body och 3 st nya dregglisar av sin gammel-mormor o morfar, det var jätte fina mönster på, rosa såklart, även lila :) Det fanns också jätte fräcka byxor men bara i stor storlek, men det skulle komma hem.



2 st body på bild(Tuva har på sig den ena) och 3 st dregglis från "Lilla Violen".

Efter vi hade ordnat doppresent och kläder till Tuva, åkte vi hem till min morfar och åt lunch.
Idag skulle vi testa Potatis o rödspätta i burkmat till Tuva men den var inte populär, hon fick kväljningar.
Så det fick bli efterätt, någon banan-äpple puré istället...det var mycket godare!¨
Nu är både Tuva och jag trötta, hon ligger o sover medans jag sitter här och skriver av mig.



Tvätta

Det är tråkigt men sant, ibland måste man ju bara ta tag i den där jätte högen med tvätt... Men när man har tvättat märker man plötsligt hur mycket kläder Tuva har, nu är hela garderoben full med alla små rosa kläder :) hihi.
När jag skulle vika hennes kläder så låg hon där på soffan o kollade på när jag vek, men hon tyckte jag behövde lite hjälp på vägen, så då hjälpte jag mamma att vika mina kläder alldeles själv:) Det ska börjas i tid!!!



Läkarkontroll - 6 månader

Idag har Tuva varit på sin 6 månaders kontroll. Först när vi kom in i rummet så blev hon nog lite rädd för läkaren, så då var inte lilla Tuva nöjd alls, så då blev hon jätte arg o skrek. Det var en jätte bra läkare denna gången.
Men allt var som det ska vara så det gick jätte bra, men det tyckte inte Tuva.
Hon väger nu 6,6 kg och är 64 cm lång, börjar bli en stor tjej nu.
Om hon inte skulle varit för tidigt född skulle hon vägt ungefär 7,5 kg, sa läkaren.
Så nu sover hon gott i sin säng...


Söndag

Idag blev det en timmes promenad, vi gick runt Läsäng i det sköna höstvädret!
Vi gick ju vid motorcrossbanan, där körde massvis med tjejer så då sa jag till Tommy att vi få nog köpa en cross till Tuva sen! Det såg häftigt ut när tjejerna körde!

Nu har vi äntligen börjat med sittkärran till Tuva, hon vill ju inte ligga ner längre, utan nu vill hon sitta upp och hålla koll på allt. Hon är allt en liten nyfiken tjej!

Det har hänt mycket idag för lilla Tuva, för idag tog vi bort ett amningsmål, istället blev det Potatis/palsternacka och till efterrätt blev det mango..mums! Hon åt som bara den och drack vatten ur flaska, det gick jätte bra!
Försökte göra egen potatispuré men lyckades ej, blev klister...men ska försöka med morot imorgon.
I eftermiddags testade vi också gröt som var väldigt gott, tror hon kommer bli ett litet matvrak :)

Älsklingen o hon har badat, hon såg lite förvånad ut när Tommy tog ner henne under vattenytan men det verkade ju inte vara några problem alls, hon grät ju inget..
Nu håller Tommy på att "natta" henne för ikväll, så snart blir det söndagsmys i soffan framför "Ensam mamma söker".

Imorgon ska vi på 6 månaders läkarkontroll.




Tjejkväll

Trött efter en riktigt rolig och trevlig kväll med tjejerna.
Igår kom Maria, Anna och Karin hit, mina barndomsvänner. Det var jätte roligt att alla kunde träffas, för det var jätte längesen vi sågs... Vi pratade gamla minnen och åt tacos, kollade lite på idol.
Tuva var nästan vaken hela kvällen, ville ju också vara delaktig, somnade en stund vid nio, men när vi skrattade till så ville ju Tuva också vara med, så det fick hon. Hon var rätt så övertrött...
Tack Karin, fick en blomma och två body till Tuva, jätte fint.
Nästa gång blir tjejkvällen hemma hos Maria, det ser vi fram emot!


Anna, Karin, Tuva och Maria.


Tuva 6 månader

Idag är Tuva 6 månader, tiden har gått alldeles för fort.
Det känns som det var igår hon var nyfödd.
Idag åkte Tommy till Helsingborg med jobbet och Tuva o & jag var inne i stan på babyproffsen och köpte en nalle som spelar o sjunger. Hon tyckte den vara jätte skoj o skrattade så sött! Ikväll ska vi ha tjejkväll:)
För ikväll kommer mina barndomsvänner hit, Maria, Anna o Karin. Vi ska äta lite mat och prata gamla minnen, jag ser verkligen fram emot den här kvällen!







Begravning



Idag har vi varit på begravning i Dunkehalla kapell, en vän till familjen gick bort den 26 September.
Tuva sov när begravningsgudstjänsten var, hon vaknade när vi skulle sjunga psalmen "Härliga är jorden",
då formade hon munnen o sjöng med.
Det var en jätte fin begravning med otroligt vackra blommor.

Prästen sa ett en klok mening som jag tar med mig: - "Kärleken upphör aldrig"!

Efter begravningen var det minnesstund i Fjällstugan uppe vid Hisingstorp.
Å vilken god mat, stektspotatis o kyckling med sås(rostad paprika), alla tyckte såsen var jätte god.
Sedan blev det tårta och kaffe.


Stanna upp en stund, ta vara om varandra!





HEMMA

I eftermiddags var Tuva & jag på öppna förskolan, sångstund och fika som vanligt.
Men idag gjorde vi även avtryck av hennes fot och hand.
Efter det hämtade vi pappa på jobbet och åkte en sväng till A6.
Tommy skulle ha jeans till helgen och vi skulle ha lite inredning till väggskåpet också.





Vita ljuslyktor med orange ljus kommer från Village
"HEMMA" bokstäver vita kommer från Village
Orange strut med apelsintryffel kommer från Blomstertid
Murgröna med vit kruka kommer från Blomstertid





I natt

Denna natt har varit mycket konstig. Vaknar av att Tommy ligger och snarkar som en kolsyremaskin och att Ludde gör ljud ifrån sig. Därefter så vaknar Tuva och vill ha nappen... Det känns som det börjar bli morgon, kollar på klockan och inser att den bara är halv 3. Det känns som man inte sovit nåt i natt men somnade ju om rätt så snabbt, när man hade knuffat lite på älsklingen o Ludde. Idag hoppar vi över mammagympan på friskis och laddar inför nya tag.

Nu ska vi ut i kylan och gå en promenad med Ludde!

ESPRIT


Igår var vi en sväng till Tuvas mormor och Tuva fick en jätte söt lila randig mössa.
Hon fick också en långärmad tröja, lila-orange, jätte fina kläder!


Babyträff

Idag har vi varit på besök hos Mikaela & Siri i Hovslätt och träffat Malin & Ida, Sofia & Lova!
Fikade lite o pratade, o de lekte runt där på golvet med Siris leksaker!
Synd att Emelie & Vilgot inte kunde komma eftersom Vilgot var snuvig...

Det var jätte trevligt o mysigt!!!


Min man gör det fint in the Livingroom

Idag har Tommy stylat vårt vardagsrum. Först började han med att tapetsera, resultatet blev att det kändes annorlunda o modernt. Det blev riktigt bra faktiskt!
I eftermiddags var vi inne en sväng på IKEA för att köpa en ny tv bänk, det blev en vit blank, Bestå Burs.

Nu ska vi bara slå oss ner i vår soffa och bara mysa framför vår tv i vårt "nya" vardagsrum framför Ensam mamma söker :)



Bilen

Äntligen så fick vi bilen såld, så skönt!
Det var en familj från Göteborg som kom hit för att köpa den.
Så nu har vi bara vår andra volvo kvar, tror faktiskt att Tommy kommer sakna
volvo v40, haha! Eftersom att vår volvo v70 inte är så mycket "drag" i som v40!


God morgon



Ställde väckaklockan på halv 7 men vaknade vid halv 8 och fick panik för jag matar Tuva på rutin med amningen, så vanligtvis vid 7. Efter maten var hon jätte pigg och gick med sin gåstol, hon går inte framåt som man ska utan hon tycker bättre om att backa med den istället. Hon är så underbart go´!
Den här dagen blir nog att pyssla här hemma, få lite ordning på Tuvas rum så hon kan börja sova i sitt egna.

Vid 12 tiden kommer en för att kolla på vår volvo v40, eftersom vi har skaffat en större volvo, så vi ska få in både hundburen och barnvagnen. Hoppas nu på att han köper den!

Nu sover Tuva igen, blev nog trött av gåstolen, så ska passa på att fixa lite saker innan jag ska mata henne vid 10 igen.


Blogg

Nu är man tillbaka igen, kände att jag behöver skriva av mig och nu när man är mammaledig tyckte jag det var ett bra tillfälle att börja blogga. Håller på för fullt med att designa bloggen, det går inte så bra om jag ska vara ärlig...



RSS 2.0