Hunddagis



-"När ska vi åka till dagiset"?

Idag har Ludde (min hund) och Wille (mammas hund) varit på Martins hunddagis. Det var första gången Ludde var där och det hade gått hur bra som helst sa dem.
Ludde ska vara på pensionatet om några veckor eftersom vi åker till Stockholm i tre dagar. Så det var skönt att det funkade första gången nu och tror det blir bra!


Trädgården


I två dagar har vi haft ett litet projekt i trädgården. Nämligen grävt för tre pallkragar och målat dem i samma färg som huset. I går körde Tommy hit sten med lastbil, som han köpte från stenshoppen som vägde ca 1 ton... Det la vi i mellan pallkragarna och satte sten runt om. Det blev jätte fint! På kvällen åkte vi och köpte planteringsjord, fröer och en vit vattenkanna på Blomsterlandet.
Så nu får vi se om det kommer något innan sommaren tar slut!

 
Tommy kör in med lastbilen på långsidan av huset på gräsmattan


Tuva checkar verktygen innan det är dags att börja jobba


Tuva kämpar på i värmen för att hjälpa pappa i trädgården


Kortsidan mot "dungen", så här blev det!


Fint restultat


Färdigt sått, nu är det bara att vänta till skördetiden:)

30 års kalas!


För i helgen fyllde Tuvas gudfar Robban 30 år och det firades i Karlskoga där han bor nuförtiden! Vi hade köpt en fin skål som Anna hade drejjat och lagt godis i med cellofan runt om med ett snöre, jätte fint och så fick han pengar i ett kort.



Det bjöds på god mat som han hade lagat alldeles själv. Det blev potatisgratäng, fläskfilé, rosmarin kyckling, aubergine paj, pizzabullar med oliver, tapasrullar- två olika med bland annat räkor o en annan med currykyckling. Det var jätte gott!!!



På bilden ovanför satt vi och åt allihoppa och de hade gjort det jätte fint med höbalar och ved med en träskiva över som bord...



Tuva med sin pappa sittandes på höbalen med ett kex i handen innan det var dags att hugga in på maten!

  
  

Det var ett trevligt kalas med nya människor och god mat. Det blev också tipspromenad och mycket spring i benen för Tuva. Hon hade siktat in ögat för Liam o Luna (Tommys kusins barn). Tomten sluttade lite nedför och när Tuva sprang så såg det ut som hon dök ner i buskarna, hon blev inte särskilt ledsen utan upp igen och springa:) Det blev också mycket kola kakor för henne som Robban hade bakat och tårta som Tuva har fått mycket av den senaste tiden!



Sedan var det dags att öppna alla presenterna :)



När alla hade åkt hem, stannade vi kvar en liten stund till för att umgås eftersom vi inte åker till Karlskoga så ofta utan till Karlstad blir det när vi åker uppåt...
Robban bjuder Tuva på chokladhjärtan som gillas mycket!



Efter kalaset blev det en snabb visit till Karlstad hos Tuvas farmor o farfar...
Det var strålande sol och Tuva vandrade fram o tillbaka i deras trädgård med en tennisboll. Men tyvär så slutade helgen med en liten febrig o gnällig Tuva, hoppas hon krya på sig snart♥

  


Midsommarafton



Den fina midsommarkransen är gjord av "Gittan", en vän till familjen
som jobbar på Plantan i stan...Den blev verkligen jätte fin på lilla Tuva!


Vår fina lilla midsommar-tjej! Midsommar outfiten bestod av en vit klänning från Polarn o. Pyret, stickad tröja som Annas mamma gjort, strumpbyxor från Kappahl och Pax skor. Inte missa hennes fina midsommarkrans på huvudet också...


Mamma, mormor, morfar, Tommy och Tuva

Vid tolv tiden var det äntligen dags för midsommarlunch och den bestod av färskpotatis, skinka och majonässås o grönsaker:)

   

Tuva läser boken för sin gammelmormor. Det blev även fotografering av Tuva och sin mormor i famnen. Min morfar och Tommy tog den traditionella whiskyn på midsommarafton som de alltid gör!

Denna dag var en riktig svensk midsommar-sol, moln, regn, blåsigt!


Familjen Johansson-Strömblad hugger in på jordgubbstårtan...

                  
                               
                                  En bestämd tjej vi ha!

Midsommarstången vid Hovslätts hembyggdsgård.

På efermiddagen blev det midsommarfirande i Hovslätt och Tuva gick runt där o käkade kex. Alla tyckte hon var så fin, som en liten docka. Och alla var mäkta imponerade av hennes fina midsommarkrans! Vi spelade också på chokladhjul och lotter, där vann Tommy en ask "farmors kola" och jag vann en liten svartram på lotteriet. Vi träffade en vän till familjen och hans mamma hade vunnit en babyfilt och frågade om vi ville ha den så den tog vi gärna emot.


Tommy vid chokladhjulet...


Jordgubbstårtan av mormor och Tommy.

Efter midsommarfirandet blev det kaffe och jordgubbstårta hemma!



På kvällen blev det sill o ägg...m.m.
Det blev även grillat av vår grillmästare Tommy!

Tuva hade inte sovit så mycket på dagen så hon orkade inte var uppe så länge men till klockan åtta åkte ögonlocken ner och hon somnade som en stock...


Som vanligt så brukar vi skrapa triss, var o en köper fyra lotter och så blandar vi dem o skrapar. Denna gången blev det bara 100 kronor i vinst. Men, det är en kul grej!


Hade en fantastisk härlig midsommarafton med familjen ♥

Fina Ludde!


Idag har vår lilla hund Ludde blivit midsommar fin! För han har nämligen varit hos Camillas trim idag och blivit trimmad. Han ser så ynklig ut nu, som en liten valp. Han var ju rätt så ruffsig när vi lämnade honom och nu är han så slät o fin!






Lite av veckan...


 
 

Idag var mamma och jag på "Ohlssons" uppe vid österängen och skulle kolla kläder till mamma men det blev mest att vi gick o kikade på kläder till Tuva. Tuvas mormor skämde bort henne och köpte lite smått & gott till henne. En jätte fin grön tunika, en tuff jeanskjol, rosa cardigan och en "pyjamas".





Äntligen så har Tuva börjat ställa sig upp på egna ben och gör det alldeles själv. Första gången var i sängen och då hörde man att "musikmobilen" över sängen började låta och där stod hon o ryckte i den.



Idag har vi varit hos veterinären med Ludde eftersom han skulle vaccinera sig. De undersökte han lite och tyckte tänderna var jätte fina och att han var helt ok! Han var jätte duktig o stod helt stilla under besöket.

 

Efter besöket på Djursjukhuset åkte vi hem och var lite på framsidan. Jag gick bort till grannen för att anmäla oss till grannfesten som är i Augusti, det ska bli kul eftersom vi inte kunde vara med förra året. Sedan blev det en snabb sväng till Blomsterlandet för att köpa nya blommar till baksidan och framsidan, jätte fint!



Ikväll har det blivit både manikyr och pedikyr eftersom midsommar närmar sig...
Men nu blir det sängen så man orkar upp i morgon bitti igen. God natt!

Annas Krukmakeri




Idag var det äntligen dags för invigningen av "Annas krukmakeri"! Det är en barndomsvän som har flyttat till Tolarp som har öppnat en liten butik med massvis med hantverk. Tuva o jag har ju varit där innan o kollat hur hon bor men då var inte allt klart med "krukmakeriet" och Tommy har ju inte varit med så det var jätte mysigt att komma ut dit igen. Det var synd att det regnade så, vi höll nästan på att inte komma dit eftersom vägen höll på att spolas bort av allt regn. Räddningstjänsten var ute och pumpade bort vattnet...


Tryck här för att komma till hennes blogg.


Min barndomsvän Anna i sitt fina krukmakeri.


Det fanns massvis att välja mellan.


Tuva tyckte det var spännande i krukmakeriet och alla djur ute.

                            



Anna visade oss hur hon arbetade med leran och så bjöd hon på hemmagjord tårta och jordgubbssaft också. Det var jätte gott. Det säljs också stickade tröjor som Annas mamma har stickat, jätte fina! Tuva fick en jätte fin vit med rosa kant som ligger i korgen på bilden, den passade perfekt! Tack så jätte mycket...
Vi köpte tre styckna små skålar som hon hade gjort, de passade jätte bra i vårt kök! Tommy gjorde också en beställning, eftersom inte vi har några äggkoppar så tänkte vi att det kunde vara roligt att Anna gjorde dem och det kunde hon.
Till sist skrev vi i hennes gästbok...


De svarta fåren...


Små kycklingar som Tuva klappade...


Tre hönor på rad...

           
Räddningstjänsten hade mycket att göra idag, kolla jnytt !!!


Tuva tänker...


Uppdatering av pappaledigheten:


Igår var Tuva och Tommy på stan en sväng o de fyndade lite kläder på rean!

   
Långärmad tröja, T-shirt o en kjol från www.polarnopyret.se

 

Långärmad Tunika o en klänning från www.ahlens.se



Idag ringde jag vid halv nio och då låg fortfarande både mannen och dottern o sov... Härligt, med sovmorgon! Nu har det blivit som en liten vana för båda två:) På förmiddagen åkte de in till stan för att kolla på nyöppning för "Kakel och kök" o där hittade dem billigt vitt matt kakel som vi ska ha i det stora badrummet sen. Efter det så köpte de tårta och åkte o fikade på hans jobb...
När jag kom hem från jobbet idag så började Tommy att lägga klinker...


Tuva ska hjälpa pappa att lägga klinker i badrummet...



En del av badrummet...



Nu har Tommy fogat klart och är nästan färdig med väggarna.


14 månader

Idag är vårt lilla charmtroll 14 månader! Hon har ju gått länge nu och nu är det inte bara att gå utan nu ska också lilla Tuva springa också, det ser så härligt ut! Hon visar också en stark vilja vart hon vill gå/springa...


Tuva kommer gåendes på bild från i helgen...

Har varit mycket dålig på att uppdatera min blogg det senaste, men helt ärligt har det kommit viktigare saker i mellan. Tommy och Tuva har tvättat, städat och handlat i veckan. Alltså vardagsbestyr som måste göras och jag är helnöjd när jag kommer hem från jobbet. När jag kommer hem så tar jag hand om Tuva och Tommy börjar i badrummet och så har det varit i veckan nu, det börjar lida mot sitt slut med det lilla badrummet... Det kommer bilder när det är klart!


Tuva ätandes av sin lunch som bestod av:
färskpotatis med skinka o dill/majonässås, morötter o ärtor.



Tommy fogar väggarna...

Grattis Mamma!

Grattis till min bästa mamma på sin födelsedag ♥ 



Idag är det ingen vanlig dag utan det är min mammas födelsedag och det firade vi med jordgubbstårta på eftermiddagen med min mormor o morfar. Av oss fick hon presentkort på Ikea eftersom hon vill ha nya tallrikar. Så hon fick en liten rosa "goodiebag" med presentkortet i o lite annat smått & gott från Ikea:)



Min mormor o morfar hugger in på den smarriga jordgubstårtan...



Tuva med sin pappa, busar runt innan fikat...


Jordgubbstårtan av mig o min mamma!


Tuva visa sina nya skor i handen.    Tuva med sin fest-outift.

Dagens outfit för Tuva:
Blus från Gekås
Tröja från HM
Vita jeansleggings från "Bloms"
Skor från skopunkten

Studenten 2007!!!

För fyra år sedan tog jag studenten...

Tänkte på alla som tar studenten idag i Jönköping, vilket dåligt väder dem fick, stackars dem! Vi hade perfekt väder och jag gick på omvårdnadsprogrammet samhäll på Erik Dahlbergsgymnasiet, så vi tog jätte fina kort nere vid vättern eftersom det var sol och klarblå himmel! Vilken dag detta var, vill också åka på flak igen och skrika "Jag har tagit studenten, fy fan vad vi är bra"...
Dagen gick för fort och vilka minnen man har från den dagen♥

Var ju hos mamma idag och hon bor ju vid Bäckadal så vi såg/hörde alla flak, utspringningslåtar, studenter som sjöng, musikkår, massvis med folk att titta på... Vilket tryck det var däruppe med musiken!!!


Foto på mig nere vid sjöbo innan fotografering av klassen...


Precis sprungit ut och ska upp på flaket o åka iväg för att fira...


Klassen OPS3A!


Barnmat

Ikväll har jag fixat lite smått o gott här i huset. Först var det utrensning i Tuvas stora garderob så påslakan och filtar få plats där. Medans jag höll på med det så lekte Tuva på golvet med alla sina leksaker, fick muta henne med ett kex sen när hon tyckte det var tråkigt att sitta på golvet. Hon ville gärna ta ut det jag ställde in i garderoben och stänga dörren till sitt rum.



Efter det blev det välling och sängen för Tuva som var väldigt trött ikväll...
När jag hade lagt henne så började jag göra lite barnmat till henne. Det blev Makaroni sallad med skinka och majs, ärtor o paprika. Det är så svårt tycker jag att hitta på vad man ska laga för mat. Jag tar gärna emot recept och tips på barnmat för en ettåring! När jag var klar med mat till Tuva så blev det att plocka i ordning här hemma lite. Resten av kvällen har spenderats i soffan framför tv:n...


Aqua dinner

Idag var det dags att använda mammas presentkort som hon fick i födelsedagspresent förra året från två goda vänner. Det var nämligen på
"Aqua dinner" och det skulle gå ut nu i juni. Har aldrig varit och ätit där men tänkt göra det så idag var det första gången vi provade på deras mat. Vi avhämtade lunch till mig, mamma, mormor o morfar och Tommy o Tuva... Det såg först ut att vara lite mat på tallrikarna men det var alldeles lagom och mycket gott var det.
Aqua dinner har i sommar öppnat på hamnpiren så kanske gör ett besök även där... Eftersom det är lite mysigare att sitta nere vid hamnpiren på sommaren...

Grillad Kycklingfilé med konjakssky och ugnsbakad potatis


www.aquadinner.se


4H gården!

Idag var det dags för en utflykt till 4H gården Vissmålen med öppna förskolan. Jag jobbar ju och Tommy är pappaledig och fick följa med Tuva för att träffa lite kompisar och djur! Det verkade jätte mysigt som jag fått det berättat...



När det var dags för ponnyridning var inte Tuva alls sugen på att rida och hon gillade inte att ha hjälm på sig, lik sin mamma kanske?! haha:)



Tuva: "Tack o hej för mig"...



Däremot korv med bröd det gillades starkt av lilla Tuva.



Kaninerna var mycket bättre än ponnyn tyckte Tuva som sträcker fram handen till dem... En kanin är lite billigare än en ponny, smart tjej detta!!! ;)



Getterna strosade runt på gården...


Grisen posar framför kameran...

Sveriges Nationaldag!

Idag är det ju Sveriges nationaldag och Tommy o Tuva firade denna dag i Huskvarna där firandet var.
Idag fick också morfar komma hem från sjukhuset...



Efter jag slutat så kom Camilla, Tommy och Kevin hit för att grilla grillspett. Först blev det ett dopp för Kevin o Tuva. Kevin bara älskade att bada, han ville inte gå upp! Tuva var däremot lite tveksam idag och tyckte det var för kallt o blåsigt.



Tommys special a la grillspett! De var jätte goda som vanligt...
med fläskfilé, kyckling, bacon, champinjoner, paprika, zucchini och lök...



Familjen Karlsson-Andersson hugger in på grillat och barnen fick festis och kex o fick smaka lite på grillat de också! Till efterätten blev det glass i strut med polkagrisströssel. Kevin o Tuva ville ju naturligtvis också ha glass:)



Vi har prövat med alla sorters festis nu, äppel, päron, smoothie med banan o persika...m.m... Och äntligen hittade vi smaken som Tuva gillade, nämligen Jordgubb-Passion. Hon bara drack o drack... Det ska vi köpa hem mer av!!!


Lite poolhäng och bus innan det var dags för lite välling...

4 Juni -88

Den 4 Juni 1988 fick min mamma mig på min morfars 50 års dag så vi fyller år på samma dag. Jag tycker det är rätt häftigt o vi har alltid firat ihop år efter år...



På morgonen kom Tommy o Tuva med frukost på sängen och sjöng för mig! Jag fick min present på morgonen från dem. Jag fick ett jätte fint "mamma-dotter" halsband som ni ser ovanför på bilden. Två kroppar som formar sig som ett hjärta. Mycket fint tycker jag! Tack så mycket mina älsklingar♥





På eftermiddagen åkte o köpte blomma o hämtade upp mormor för att åka upp till sjukhuset för att besöka min morfar som fortfarande ligger på Hjärtvårdsavdelningen. Han ville inte firas däruppe så vi får ta det när han kommer hem men vi gjorde ett litet besök ändå. Han börjar bli piggare o äter o dricker nu så nu hoppas vi att han kommer hem i början av nästa vecka.

Efter det åkte vi o hämtade smörgåstårtan från Bernards o firade mig hos min mamma. Jag fick pengar som jag kanske ska göra mina naglar för och lite går till smink. Tuva åt också smörgåstårtan o gillade att klabba som bara den...





När vi kom hem blev det ett litet dopp i poolen för både Tuva och Tommy. Först var det lite kallt tyckte Tuva o ville inte hoppa i utan ville bara stå men sen vänjde hon sig, så hon satte sig ner till slut. Plaskade runt men ville inte blir blöt i håret eller få vatten i ansiktet, då sa hon ifrån minsann!



Tuva på upptäcksfärd...



Tuva går jätte bra nu och vill inte sitta still!



Tuvas äppelträd som hon fick av sin morfar för exakt 1 år sedan idag!



På kvällen blev det grillat med ett glas vitt till...



RSS 2.0