Slut på mammaledigheten!

I måndags började jag jobba som vanligt igen och Tommy gick hem på sin pappaledighet. Gissa att han är nöjd eller!? Bästa vädret har han ju beställt också så det blir nog mycket utflykter i sommar!!! Han ska ju vara hemma tills han skolar in Tuva på förskolan, så han börjar jobba den 1 september...

Jag har haft ett helt underbart år och en extra månad eftersom hon kom ut lite tidigare än väntat. Det har varit en jätte fin tid med vår lilla Tuva och alla minnen som man har fått. Får nästan tårar i ögonen när jag skriver...



Nu kommer det bli så här att jag kommer att återberätta här på bloggen, det som Tuva o Tommy har gjort under dagarna... Ni kommer inte missa något, jag lovar!!!



Igår lämnade Tommy volvon på service o de gick och åt frukost hos Tuvas gammelmormor. Efter det så gick de ner till stan eftersom Tommy inte gillar skötväskan som jag har haft. Så han köpt en mer "manligare"...hehe!
Kålgårdens lekplats är en ny favvo-plats så dit gick de o busade och åt...

Efter jag slutat åkte jag o hämtade mormor med "svarta faran" och vi åkte upp till morfar som ligger på Hjärtavdelningen på Ryhov nu. Han mådde inte särskilt bra då eftersom han hickar och det blir ansträngande för hjärtat då.

Idag har Tuva taigt med sin pappa till stadsparken, eller är det Tommy som tycker det är roligare att vara där?! I alla fall så åt de smörgås och gungade däruppe! De var också en sväng på Ekohallen och köpte en torkvinda o en babypool som Tuva badade i sen på eftermiddagen.

Tommy verkligen njuter av sin pappaledighet..."dät ä GÖTT dä"...



Iphone 4

Idag beslutade jag mig för att skaffa en Iphone 4.
Nu försöker man förstå allt omkring "appar"...
Det är en hel vetenskap men kul är det:)


Iphone 4


Mors dag!

Grattis alla mammor på er dag idag ♥

Dagen började med att vi åkte upp till A6 för att uträtta lite små ärenden. Var inne på Village och köpte mors dag present och tårta på fiket på A6. Därefter blev jag bjuden på en morsdagslunch på Dragon, det var jätte gott:) Tack Tuva!!! Efter den goda lunchen åkte vi o hämtade min mormor eftersom morfar är kvar i Linköping. Vi åkte till min mamma o fikade.


Mors dag tårta


Tommy o Tuva väntar förväntansfullt på tårtan...


mm...så gott det var!


Tuvas gammelmormor och mormor


       Tuva i sin egen lilla värld...               Ser lite oskyldig ut...


             ♥ Vår lilla Tuva för exakt ett år sen på Mors dag ♥


Jönköpingsmarknad

Idag var det dags för årets Jönköpingsmarknad och vädret var ju inte det bästa men det hör väl marknaden till. Vi hade tur med parkeringen och fick i parkeringshuset "Smedjan" eftersom en bil skulle åka därifrån just när vi kom. Tuvas gammelmormor var med och vi hittade lite smått o gott till Tuva som hon sponsrade med:) Tuva var rätt så snäll i vagnen när vi mutade henne med kex och tekaka. Vi träffade även Hanna o Leah, Maria o Alma på stan som också hade fyndat lite. Efter det gick vi och åt på Sibylla, där var det trångt men gott att få i sig lite mat i alla fall. Jag tyckte inte det var jätte mycket folk som det har varit åren innan men det kan ju bero på vädret.

            
Långärmad jumper från Polarn O. Pyret för 95:- (ord.pris 195:-)
T-shirt med pants till från "Baby Joule" köpt i Sesam gallerian.
Ett par vita skor från dinsko.

Jag köpte mig ett par skor på rean från Scorett som ni kan kolla in här.


Fick även ett kort på "Lilla violen" bilen, så får man 50% på en valfri vara!
(finns mer information på deras sida på facebook)

På eftermiddagen när Tommy hade slutat åkte vi ner en gång till eftersom han också ville gå på marknaden. Vi gick en stund och sedan fikade vi på Wienerkonditoriet eftersom Tuva skulle ha lite mat i sig. Vi gick inte så mycket i själva stan utan vi gick upp mot Rådhusparken och spelade på chokladhjul och köpte en liten ballong med pinne att hålla i. Vi gick även in på tivolit området och kikade lite och vad mycket man kunde spela på. Tommy gick verkligen loss, kastade pil och kastade boll... 
Han vann en jätte fin kanin och en liten hund till Tuva. Så han var helnöjd!


Här kastar Tommy boll o vinner en fin kanin...


Tuva i vagnen med sin kanin och den lilla hunden...

Vid sextiden skulle Tommy möta upp Tommy, haha visst låter det roligt:) De skulle på någon förfest och dricka lite o skulle väl eventuellt ut ikväll också. Jag åkte då hem till mamma där Tuvas morfar också var. Vi käkade från "Cicki ma ma", det var jätte längesen jag åt därifrån och det är såå gott!


Vid åtta tiden mötte vi upp Tuvas gammelmormor för att kolla på "Mc-kortegen" som jag har varit med i två gånger med min morbror för några år sen. Vi stod vid Klostergatan som vi nästan alltid ha gjort men i år så var det fullt väder och antagligen så drog de direkt ut till Bankeryd från Juneporten, var lite synd faktiskt! Men såg några i alla fall och Tuva tyckte det var riktigt häftigt, hon var helt till sig!!!


Korsningen mellan Kungsgatan-Klostergatan


Lite motorcyklar ville visa upp sig för oss...




Öppna förskolans dag!

Igår opererades min morfar och operationen hade gått bra men han hade väldigt ont efteråt och hade fått vatten i lungorna så han har fått en massa medicin nu. Så idag satt han upp på sängkanten och hade ställt sig upp också. Vid lunch var det mer stabilare. Mamma ringde upp och lyssnade hur det var med honom och då fick mormor prata med honom och han var väldigt trött...


Sofia o Lova o Tuva i Stadsparken


Häst med vagn:)


Lilla Leah ler så sött åt kameran...

Idag har man inte mått så bra eftersom man är väldigt orolig för morfar och mormor må inte heller så bra... Men efter de bort torkade tårarna från kinden kämpade man sig upp igen och Tuva o jag begav oss mot Stadsparken. För idag var det öppna förskolans dag och det firades med alla öppna förskolor i hela Jönköping. Vi grillade och lekte med andra små barn där, det gungades och vi träffade även Hanna o Leah där:) Det var så kul att se er igen, var så längesen ju!!! Man blir alltid lika glad att se er:) Får ta o träffas snart igen...


Gammelmormor med Tuva gåendes...

Efter det så hämtade vi upp min mormor för att hämta lite mat och åt det hos min mamma. Vi hade ju ätit korv i Stadsparken så vi var ju inte så jätte hungriga egentligen men det gick ner ändå. Idag har vi också hämtat korten som blev klara förra veckan på Ateljé Anexus, de blev jätte fina på lilla Tuva!!!


Mammas jordgubbsplantor...


Mot Linköping...

Idag gick vi upp tidigt för att bege oss till Linköpings sjukhus eftersom Tuvas gammelmorfar ska opereras imorgon bitti. Han ska göra en så kallad "Heart bypass operation". Man ska ta kärl från benen o ersätta dem som är förkalkade kärl...så alla tankar går till honom imorgon♥ Jag hoppas allt går bra!

Vi var med idag på lite information, före och efter operationen. Under tiden han var på röntgen gick vi ner till fiket och åt. Tuva flirtade hej vilt där nere, hade alla blickar på oss ett tag:) Hon är för go vår lilla tjej.

Ringde honom nu ikväll och då lyssnade han på musik. Läkaren hade varit där som ska utföra operationen och förklarat mer ingående om operationen.


Tuva med sin gammelmorfar, hon har mycket att säga han...

Shopping i Göteborg!

Tuvas shopping:


Gant solhatt köpt på NK i Göteborg


Strumpor med möss o ränder på, Strumpbyxor med björn på, köpt på Cubus


Vit trenchcoat med en blommig sjal till köpt på Zara


Tre t-shirtar:
En blå med en rosett på.
             En grå med tryckt text på I ♥ dad
                        En vit med röd rosett på o tryckt text på.
          Ett par blå jeans med rosett på

Allt detta kommer från Zara

  
Tuva modellar lite och visar upp sina nya kläder...


Alla dessa gosedjur vann vi på Liseberg


Tuvas 1 års present från lille Tage :)


Vår shopping:

      
Jacka från HM         Skor från Scorett          Skor från Nilson shoes


Göteborgsvarvet 2011

I fredags åkte vi mot Göteborg och tog in på hotell över helgen. Vi firade 5-års förlovning den 20 maj och dessutom var BF(beräknad förlossning) den 21 maj på Tuva förra året och Tommy skulle springa Göteborgsvarvet!


Tuva skrattandes vid hotellsängen...

När vi kom till Göteborg hämtade Tommy sin startlapp först och gissa om det var mycket folk där! Det var jätte fint väder och vi åkte in till stan för att äta och shoppa! Vi gick till vår favorit butik Zara som jag bara älskar! Vi hittade tre t-shirtar och ett par jeans till Tuva. Både jag och Tommy hittade ett par skor till oss var. Jag inhandlade också en jacka till mig från HM för 299:-, tycker jag var jätte billigt!!! Vi gick även på NK där vi hittade en jätte söt solhatt i märket Gant till vår lilla Tuva.


Tuva visar upp sin nya t-shirt och jeans från Zara!

Vid tre tiden checkade vi in på vårt hotell som låg nära Centralstationen.


Tuva är jätte duktig som packar upp sin väska alldeles själv :)

Vi gjorde i ordning oss på hotellet och begav oss till Lisseberg. Vi spelade på chokladhjul men vann inget stort denna gången utan massa gosedjur till Tuva, som inte har några sen innan;) Vi gick och åt på en restaurang inne på Lisseberg. De hade bufé och den var jätte god. Tuva fick en vattenmelon som hon smaskade i sig!

När vi kom ut från restaurangen så var det hur mycket folk som helst eftersom Veronika Maggio skulle spela där på kvällen. Vi gick ut eftersom det var ingen mer idé att gå där inne eftersom man knappt kom fram. Vi tog spårvagnen till Lisseberg men valde på kvällen att gå hem till hotellet och det var ju jätte härligt väder så det var en skön promenad. Stannade vid Nordstan och tog en mjukglass och handlade lite på Hemköp innan det stängde.

   

  

Lördagen var det dags för Tommy att springa Göteborgsvarvet 2011 på 21 km.
Men först åt vi hotellfrukost som var jätte god som vanligt och efter det så tog vi spårvagnen mot där Tommy skulle springa.


Tommy laddar inför loppet på hotellet....

När vi kom fram där Tommy skulle springa så satte vi oss ner på en filt och tog det lugnt. Tuva somnade i sin vagn och vi satt o solade. Vi kom rätt så tidigt eftersom vi ville vara ute i god tid och inte trängas med vagnen på spårvagnen. Tuva vaknade sen och fick lite mat i sig. Jag tog en hamburgare och Tommy fortsatte att dricka sitt.


Tommy dricker kolhydrater:)


Tuva var så trött så hon somnade i sin vagn...

Nu var det äntligen dags för Tommy att starta! Det var jätte mycket folk så jag såg inte han i starten. Medans Tommy sprang strosade vi runt där mellan alla bajamajor och godisstånd. Vi såg när den förste sprang in i mål på en timme, hur orkar man? Vi såg också två som hade svimmat som de fick köra på och min tanke var att jag hoppades på att Tommy skulle komma hel i mål, usch vad hemskt! Tuva skulle ha mat så vi letade upp en plats och hittade Tommys arbetskompis tjej så vi slog oss ner vid dem och pratade lite. Efter det köpte vi en ros till Tommy/pappa. Sedan ställde vi oss vid mål och såg faktiskt Tommy när han sprang in "Kom igen, Tommy!" skrek vi:)


Startgrupp 7 Start kl.14.21.

I mål kom han och han var jätte nöjd med sin tid på 1.56. Med tanke på att han inte tränat något så var det jätte bra eftersom han sprang på 2.02 förra året.

Vi var jätte stolta över honom ♥


Tommy med sin ros från oss precis efter loppet...ser nöjd ut och ganska svettig...

På söndagen kunde knappt Tommy gå men en god hotellfrukost gick ner och efter det gjorde vi oss i ordning för att checka ut från hotellet. Vi gick lite i stan och åt en lunch innan bilen gick hemåt. Påvägen hem åkte vi förbi Tommy och Åsa o lille Tage. Tuva o Tage bytte paket eftersom båda har fyllt 1 år. Tuva fick en jätte fin "plocklåda med klossar" som man ska lägga rätt i. Efter paketöppningen bjöds det på fika och Tuva fick lite saft o bulle med. Vi gick ut i trädgården och Tuva o Tage busade i sandlådan. Tuva smakade lite på sanden men upptäckte fort att det inte var gott!


                                      Två små rumpor bak...
  

Det blev en snabb visit och vi begav oss mot Jönköping!
Hemma efter en mycket härlig helg i Göteborg!
"Borta bra men hemma bäst"

Ps. Det kommer bilder under dagen på vad vi shoppat, så håll utkik... ds.



Förskola


Idag fick fick vi brev om att Tuva har fått plats på Rosengård
på avdelning Elefanten, där börjar hon den 15 Augusti.
Men vi står fortfarande kvar i kön till Snilleblixten!


Gränna

Igår begav vi oss till Gränna för att köpa polkagris!



Först åkte vi till Franssons och köpte det vi skulle ha. Därefter åkte vi ner till Gränna hamn och ställde bilen o gick ner till hamnen. Tog lite bilder och kollade vad vi skulle luncha sen. Olivia fick också se färjan som precis kom in i hamnen...

Sedan gick vi upp till själva "stan" och kollade i små butikerna. Tuva var jätte snäll och satt stilla i sin vagn. Vi lunchade i hamnen på en restaurang och vad barnvänligt det var på "Pir Kro" där vi åt. Olivia var sugen på en glass efter maten och vi gick till hamnkiosken och köpte två kulor i en bägare med strössel på. Gissa vem som mer var sugen på glass om inte Tuva så hon fick smaka lite men tyckte det var för kallt...hehe:) Det var varmt och soligt men blåsigt...


  Nere vid hamnen            Dags för lunch!              Äter glass



Efter all mat och glass åkte vi hem igen.

Hemma blev det bus ute i trädgården. Tuva gungade och åkte i skottkärran som Olivia körde runt på. Hon försökte också klippa gräset, men det tyckte hon var svårt. På kvällen grillade vi hamburgare med bröd och pommes till. Efter det blev det mys inne och Tuva gick till Olivia, gav henne en liten puss när man frågar "Får (namnet på personen) en puss"?. Så mysigt att få en liten puss av Tuva!!!



      Tuva gungar          Tuva åker skottkärra     Olivia klipper gräset


  Tuva går till Olivia             Puss-kalas!       Tuva med kusin o farbror

En riktig mysdag...




Idag har vi tagit det lungt här hemma eftersom det inte har varit så bra väder.
Olivia har hjälpt mig och bada lilla Tuva i badkaret och det tycker Tuva var skönt.
Olivia har också busat och lekt med Tuva med sin "Giraff leksak" på golvet.
På eftermiddagen när Tommy slutade åkte Olivia, Tuva och han till Kålgårdens
lekplats för att Olivia ville se den. Medans dem var där så åkte jag till min mamma. Efter det så åkte vi till Mc donalds och tog med mat hem.

Å sedan har vi bara myst hela dagen här hemma!!!


Kusin Vitamin

I morse kom Olivia och hennes pappa till Jönköping. Eftersom Olivias pappa jobbar här nere nu så följde Olivia med och håller oss sällskap om dagarna. Idag har vi varit på A6 och kikat en sväng men det blev bara en kort sväng eftersom Tuva inte ville sitta still i vagnen utan bara ville gå. Olivia och jag åkte hem o gjorde mat till oss. Medans jag lagade maten så matade hon Tuva och efter det bytte hon blöjan på henne. När Tommy kom hem tog han hand om Tuva och jag o Olivia åkte in till stan för att hitta skor till henne. Vi åkte hem från stan och då passade vi även på att handla. På kvällen åt vi tacos när Olivias pappa slutade jobba. Tuva ville inte gå och lägga sig i vanlig tid idag eftersom vi hade finbesök:)


Olivia o Tuva busar i hennes rum...


Olivia matar Tuva...o hjälper Tuva att gapa:)


Olivia byter blöja på Tuva...

Gå, Gå och Gå...

I fredags släppte Tuva taget och gick alldeles själv på egna ben ut i vida världen:)
Det har blivit mycket filmande och uppvisande av att Tuva kan gå. Så i helgen har
det blivit mycket gående här hemma men hon har fortfarande en egen vilja så
hon går när hon vill gå annars vill hon hålla i soffan eller i någons hand...


En koncentrerad Tuva...

På lördags morgonen var vi uppe tidigt och gick på torget. Det var ganska lugnt eftersom vi var där ganska tidigt vid halv nio tiden. Vi hittade tre par söta skor som var jätte billiga. Var också ute efter strumpor med anti halk nu när hon har börjat gå så hon inte halkar och slå sig. Vi gick till vårt vanliga ställe och köpte "lyxbullar" och bröd o där fick även Tuva en liten bulle att smaka på. Han stod där även där när jag var liten och man fick smaka på en bit av en bulle då med. Vi gick också förbi "Gaphalsen" och köpte två vita orkidér till vårt sovrum för 70kr/st.
Vi gjorde massa bra fynd tycker jag och Tuva var nöjd i vagnen med sin bulle:)


Tuva äter en bit av en "lyxbulle" som hon fick på torget!


Tre par söta skor som kostade 50kr/st på torget...billigt!


Åtta par strumpor för 100kr på torget med anti halk.

Efter besöket på torget kom Tommy på idén att man kan äta frukost på Ikea för en billig peng och vi har aldrig testat det förut så vi åkte upp dit och åt frukost. Det var ganska mycket folk där ändå. Tuva skulle ju ha sitt mellanmål då vid halv tio tiden så hon fick en ost o skinkfralla att äta på. Det var faktiskt ganska mysigt och sitta o äta frukost där.


Tuva hugger in på sin lilla ostfralla...

I helgen har Tommy kaklat vårt lilla badrum och idag blev han klar med det.
Nu ska det bara fogas. Det blev jätte bra, ljust och fint!


Vitt kakel i vårt lilla badrum nu...

Idag söndag åkte Tuva o jag in till hennes mormor för att visa upp att hon kunde gå. Till lunch kom också hennes gammel-mormor o morfar. Vi åt torskfilé till lunch, det var jätte gott! Tuva tyckte också om det och jag tog med mig det hem och gjorde ett mål till henne vid fyra tiden.

I kväll har Jenny varit här och fixat håret på oss. Hennes mellersta son Sebbe kom förbi en sväng på sin cykel. Han tycker så mycket om vår hund Ludde och han höll på att skojja med Tuva också. Hon skrattade så gott åt han. Han fick också ta upp henne i famnen, det såg jätte mysigt ut.


Sebbe o Tuva                                  Tuva Sebbe Jenny Ludde

Tuva går ♥


Plötsligt händer det!

Idag har Tuva gått fram o tillbaka vid soffan, soffbordet och fåtöljen, plötsligt
så släppte hon mer o mer händerna o gick själv i mellan. När Tommy kom hem så släppte hon helt och gick emot oss. Vi blev helt chockade att hon nu vågar släppa taget o gå själv. Man såg på henne att hon var chockad själv men hon strålade som en sol och det var en jätte nöjd Tuva som gick:) Så härligt att se...


Tuva håller i sig i fåtöljen


Tuva släpper taget


En nöjd liten tjej som kommer gåendes i jämte Ludde


Det går fort fram men stannar upp ibland o står själv


hihi, nyfiken på kamera bandet


Mellis!


Tuvas mellanmål

Nu har Tuva sovit lite och nu är det dags för hennes lilla "mellis".
Det blir en ostmacka, mangobitar och lite mjölk till...gott!


Fin liten mössa!

I går kväll kom Tommys ena bror hit och hälsa på oss. Han är nämligen och jobbar utanför Bankeryd så han passade på att komma hit. Annars bor han ju i Karlstad som resten av Tommys familj gör. Han hade med sig en mössa som Tuvas farmor hade skickat med honom till lilla Tuva. Den var jätte fin, en stickad liten mössa som ni ser på bilden nedanför. Tyvär så sov ju lilla Tuva igår när han kom...



Söt liten mössa Tuva fick...

Ps. När jag satt o skrev nu i min blogg så kröp Tuva runt på golvet och
vid soffan här så reste sig Tuva sig upp för första gången utan hjälp!
ds.

Fika i Hovslätt!

Vid elva tiden idag tog Tuva och jag bilen bort mot Hovslätt för att besöka Karin, Maria o Anna. Men Anna var sjuk så hon kunde inte komma. Krya på dig! Vi var hos Karin som har skaffat radhus i Hovslätt, de har bara bott där i snart en vecka. Det var roligt att kolla in hur hon har det och det är inte långt kvar tills bebisen ska komma ut... Det ska bli spännande o se om det blir en flicka eller en pojke.


Karin och Maria hugger in på fikat...

Lilla Alma i sin mammas famn, mycket att se omkring nu...4 månader!

Tuva med vattenmelonen i handen...

Det tyckte Tuva var gott att äta, men det blev ganska kladdigt men det får man räkna med nu när hon vill äta själv! Vi satt ute och fikade på deras baksida där det var skuggit, det var jätte skönt ute.

De har också en hund som är lite större än Ludde och Tuva var så nyfiken på honom, "Rocky" men ändå så var hon lite observerad och ville inte bli pussad.

Tack för en mysig fika tjejer♥
Alltid kul att se er!


"Rocky"

Morgonmys!



Tuva går vid Ludde i soffan

Tuva gapskrattar åt Ludde

Lille Ludde och Lilla Tuva

Kl.7.40. Vaknade lilla Tuva och låg o pratade först i sin säng. Som tur är har hon inte stört sig av åskan eller blixten i natt...usch, vilket väder! Jag tog upp henne och gav henne välling o efter det blev det lite bus vid soffan med Ludde. Sen var det dags för lite bad för att få bort färgen på henne efter målandet på öppna förskolan igår.


Busunge!

Skrattar gott när mamma tar fram kameran!


Tre små grannflickor

Vid fyra tiden efter Tuva hade ätit upp så kom Meja och Hilma förbi med sina mammor. Det var så varmt på framsidan när solen ligger på så vi gick till baksidan där det var skugga. Hilmas mamma Ida hämtade en rosa korg fullt med leksaker
som var roliga att leka med. Meja såg gungan snabbt och ville dit för att gunga,
om och om igen! Hilma tyckte trädäcket var spännande och gick upp dit för att kolla.
Alla de här tre flickorna är ju grannar med varandra och är i samma ålder så det kommer nog bli mycket bus o lek igenom åren... Hilma och Meja ska ju gå på Tummelisas förskola och vi hoppas att vi också få plats där, det skulle vara
roligt så de lär känna varandra bättre...så vi håller tummarna nu!


Tuva 13 månader

Meja 14 månader

Hilma 12 månader


Tuva målar på öppna förskolan!



Tuva kladdar på sin första målning o äter också färgen...


Siw på öppna förskolan hjälper Tuva att måla...


Tuva trodde det var mat så hon blev så besviken...


...och så lite trött på det så det slutade med en polkagristeckning....


Det här gillades av Tuva efter målandet, ett litet bad i diskhon på öppna förskolan...


Varm dag hos mormor...

Idag har vi tillbringat den varma dagen hos mormor o hennes hund Wille.


Tuva visar upp boken hon fått           Tuva vandrar längs kökssoffan



Vi var mest ute på hennes underbara ballkong som är inglasad. Men det blev riktigt varmt där och det tyckte Tuva med som var svettig efter ett tag och då tog hennes mormor ett blött papper o kylde ner henne lite, det tyckte hon om.



Vi lunchade ihop och på menyn idag blev det stekta potatis o fläskfilé med pepparsås, det var supergott som vanligt och mätta blev vi som bara den. Värmen gjorde också sitt till!!!

Det har ju kommit upp ett nytt dagis vid hennes mormor och dem små där är ju så söta som går runt där på gården. De har sådana reflexvästar på sig, men dem släpar ju i backen eftersom dem är så små barnen. Vad jobbigt i sommar när det blir så varmt...stackars dem men det är väl bra med säkerheten!



På Tuvas mormors ballkong har hon jätte fina vita korgar och vita väskor i plast som det har planterats blommor i, underbara pelargoner och murgröna...
Det är väldigt vackert o somrigt! Allt detat kommer från Blomsterlandet.

Haft en härlig dag idag:)
Tack för idag mamma/mormor♥


Det går framåt!

...ja, det går framåt för lilla Tuva nu. Äntligen så tar hon sig runt på rumpan
och nu börjar hon får fart så det är ju att jaga henne ibland, lilla busunge...


"På jakt"

"Efter byggklossarna"

"Framme o är nöjd med byggklossarna"


Hemma hos Lova idag!

Det var Lovas mamma Sofia som tog upp det igen med "Lek o Lunch" med föräldrargruppen och då bestämde vi att vi skulle vara hemmas hos dem. Det var ju så härligt väder idag så vi kunde ju vara ute i deras underbara trädgård. Det busades runt hej vilt men Tuva var inte riktigt på humör utan ville vara nära mig hela tiden... Till lunch hade Sofia lagat till en fransk potatissallad med kalkon o skinka, det var jätte gott! Till efterätten blev det hemmagjord rabarbersorbet och Tuva fick också smaka o tyckte det var jätte gott. Hon ville bara ha mer o mer:) Efter den goda lunchen var det ut igen i det härliga vädret!!!


                          Lova                                                     Tuva


                    Flickorna Tuva med spaden o Lova med ett mjukisdjur...

                        Linus                                                       Oscar
              

                    Pojkarna Oscar och Linus meka med gräsklipparen...

"Tuvas room makeover"

I helgen har jag gjort om i Tuvas lilla rosa rum till ett
mer vitare rum med inslag av rosa små detaljer...
Tycker om att ni kommentera vad ni tycker...


Bokstäverna kommer från Babyproffsen

Hissgardin från Jotex , Vitrinskåp från Ikea , Lamporna från Gekås

Förvaringsbänk från Ikea , Bord o stol från Ikea , Hyllor från Mio

Bokhylla från Ikea

Kanin från Dimoda , Korg från Gekås , Vita galgar + Vita korgar från Åhléns

Ram från Ikea , Fotopapper från Gekås


Helgen är över nu!

Fredagen började med att vi gjorde besök hos två förskolor: Slättenskolan avd. Nova och Tummelisa. Tuva har ju fått plats på Nova men är inte säker vad vi tycker om den förskolan riktigt så vi besökte också Tummelisa som är en privat förskola som ligger i jämte Nova. Vad tycker ni om Nova och vad tycker ni om Tummelisa? Vi får väl se vad Tuva ska gå på förskolan i höst...

Vid lunchtid fick vi levarns av posten på vårt bubbelbadkar och badrumsmöbel+skåp till det stora badrummet sen.

Eftermiddagen/kvällen åkte vi upp till Vattenledningsparken och gick en liten promenad med Tuva och Ludde. Tuva satt hela färden i sin vagn och var jätte duktig! När vi kom hem grillade vi en köttbit och tog potatissallad som vi köpte i Karlstad som vi inte har här hemma, den är supergod!!!


Vattenledningsparken


Tuva sittandes i sin vagn under promenad uppe vid Vattenledningsparken


"Ludde nyfiken" är ute på promenad :)


Ute o gå...

Lördagskvällen tillbringades hos Camilla, Tommy o Kevin i deras hus. De bjöd på grillat och som vanligt så är det ju supergott! Tuva ville inte sova där på kvällen utan var vaken till klockan var tio och somnade en liten stund tills det var dags att åka hem och väl hemma så somnade hon som en stock i sin säng.
Tack för en härlig kväll hos er♥


            Lille Kevin                                      Lilla Tuva


Tommy har fått två barn att "hålla reda på"...


Tommy kaklar det lilla badrummet

Idag Söndag gick vi upp tidigt. Jag började att plocka bort krukor o sånt i garderoberna i vårt garage som ska upp på vinden. Det blev tomt i två garderober och där ska Tuvas kläder in som är för smått men vill spara dem.
Tommy fortsatte att kakla badrummet och det går verkligen framåt nu, ska bli spännande när allt är färdigt! Så idag är en liten fixar-dag!
Tuva hade sovmorgon i alla fall, till klockan 9 men hon var ju uppe sent igår.
Ikväll blir det också grillning, tredje dagen i rad - det är lyx:)


Ha gjort om i Tuvas run och ska nu sälja hennes rosa garderob från
Ikea (den är 1 år gammal). Om någon vill köpa den till ett rimligt pris?

Ps. Det kommer bilder inom kort på Tuvas "room makeover" ds.

En lunch och två fika!



Idag kom min kära barndomsvän Anna hit vid lunchtid. Å Tuva o jag hade gjort spagetti med köttfärsås tills oss. Anna hade köpt med wienerbröd med choklad på till fikat efter lunch. Först blev det lite mat och även för Tuva, efterrätten serverades av Anna och det är ju jätte gott som Tuva visar tydligt! Tuva godkände till och med att Anna gick med henne fram o tillbaka. Hon gick mot dörren och ville gå ut men vände snabbt igen, ganska kyligt ute:) Efter allt bus för Tuva blev hon ganska trött och gick o la henne och hon somnade medans vi tjötade och fikade med det som Anna köpte med. Sedan blev det slapp i soffan och tittade lite på tv och tjötade vidare. Vid tre vaknade Tuva och då ringde det också på dörren och där stod Sebbe med en kompis o skulle sälja chokladbollar (hon som klipper oss, hennes son), köpte chokladbollar...mums! Så det blev en till fika men gott är det, kanske skulle sprungit vårruset ikväll...haha:)
Det blev en trevlig eftermiddag, tack Anna för det finfina besöket♥

                      
    Tuva ville gå ut                      Anna matar Tuva                          mm...mums


Förskolan

I Augusti börjar Tuva på förskolan och igår fick vi beskedet om att hon har plats på Slättenskolan, avdelningen Nova. Detta val var vårt andra och vi ska stå kvar i kön till Snilleblixtensförskola. Det känns långt kvar tills vi ska skola in henne, det ska nämligen Tommy göra eftersom han går pappaledigt då.

Igår hämtade vi korten på JP som vi har beställt i efterhand som var med i tidningen på Tuva när hon fyllde 1 år. Det blev jätte bra, så söt och liten.

På kvällen kom Camilla, Tommy o lille Kevin hit en liten sväng och Tuva fick en jätte fin 1 årspresent av dem. En tunika, en t-shirt med Hello Kitty tryck och en "Tummen" mösa. Jätte sött! Tuva tackar så jätte mycket♥


Tuva o Kevin med presentpappret som var intressant


Tunikan Hello Kitty T-shirt "Tummen mössa"


Norrahammars Bibliotek

Idag kl.9.00. var vi på bibblan här i Norrahammar eftersom vi hade fått ett mejl av ledaren på öppna förskolan att det var lite information och sagostund på bibblan idag. Det var en trevlig kvinna som jobbade där och hon berättade om bibblan och hur/vad man lånar där. Tuva hittade massvis med böcker och en liten kamrat som heter Markus, han fick sig en riktig puss av henne, först såg det ut som Tuva skulle äta upp honom...hehe! Sedan var det dags för fika och Tuva fick smörgåsrån men nöjde sig inte med det utan ville han min smörgås!
Så idag har vi skaffat lånekort på bibblan, fungerar på alla sa hon, så det är ju bra om man ska åka in till stan och låna eller lämna. Vi lånade en bok om barn o mat och även en cd skiva där det var små sagor på.


Tuva med sin pappa i helgen med "Viggos visor" som vi köpte
påvägen till Karlstad. Den boken hade jag när jag var liten...


Efter besöket åkte vi hem och Tuva var jätte trött o vi bestämde oss för att ta en promenad. Vi tog med oss Ludde och gick förbi Snilleblixtensförskola. Tuva somnade jätte gott i vagnen. När vi hade kommit en bit började något vitt falla från skyn o jag trodde jag drömde, det var snö! Vart tog våren vägen?


Uteplatsen på baksidan när snön faller ner...


Soliga Karlstad!

För i torsdags kväll åkte vi till Tuvas farmor o farfar, farbröder o kusiner...


- "Mamma o Pappa har varnat mig för det är sola´i Karlstad"

På fredagsförmiddagen tog vi det lugnt eftersom Tuvas farmor jobbade. Efter Tuva hade ätit sin mat var det dags att ta en liten promenad för att möta upp hennes farmor. Tuvas farmor jobbar på en förskola och där fick vi göra ett litet "studiebesök" därinne och det fanns några barn fast alla sov nästan. Meja satt där som är hennes tremänning som är 4 år snart. När vi skulle gå hemåt gick vi förbi en lekplats och där fanns det en babygunga som Tuva gungade i.


Tuvas farmor, Tuva o pappa Tommy gungar för fullt påväg hemåt...


Tuva med sina kusiner i hammocken i sin farmors o farfars trädgård

På eftermiddagen fick vi lite barnvakt och Tommy o jag åkte in till stan för att bara vara o kolla lite i affärerna. Vi hittade en jätte söt klänning, knästrumpor och en solhatt till tuva på Polarn o. Pyret. Vi åt också en bit mat, oxfilé med pepparsås o klyftpotatis, jätte gott! Sedan åkte vi o handlade lite som vi skulle ha på kvällen eftersom vi skulle grilla hamburgare med bröd.


Bilden är från www.polarnopyret.se


Tuvas 1 års present som hon fick av dem kom under fredagen eftersom den som hon fick var sönder. Som tur var denna hel och det var en liten rosa trehjuling som hon tyckte om att åka i.


Tuva körandes i sin trehjuling av sin farmor

På lördagen åkte vi ut till Tuvas pappas moster och hälsa på lite. Där var även Liam, Stinas barnbarn och "jobbade" på gården. Vi fikade och pratade o Tuva fick festis som hon var lite skeptisk till...men våfflan gillade hon mycket!


Tuva i sin pappas famn, Nicke(Tommys bror), Liam, Stina och Tuvas farmor

   
            Tuva åker på gräsklipparen o Liam visar fyrhjulingen.

På kvällen kom Tuvas gudfar Robban o Andy o grillade.
Senare på kvällen var vi o kollade på majbrasa där dem bor ungefär.


Andy och Tuvas gudfar Robban (Tommys bror)


Majbrasan på Valborgsmässoafton

På söndagen tog Tuva sovmorgon till halv nio och vi vaknade av att hon var hungrig. På förmiddagen gjorde Tuvas farmor mannagrynsgröt till Tuva men hon verkade inte tycka om det så mycket, vilka miner hon gjorde! Efter det gick vi ut med hundarna och till en lekpark o busade runt. 



       


Vinkade av farmor och resten av familjen i Karlstad...

Vid lunchtid var det dags att åka hem till Jönköping.
Haft en härlig helg i Karlstad!!!

RSS 2.0