Maria o Alma på besök!



Idag har vi städat och tvättat här hemma. Bara en massa måsten! Nu när Tuva ska börja äta själv så tog jag fram hennes "plast bord" framför där hon sitter så kan hon kladda hur som helst! Vi fick med det när vi köpte Stokke stolen för några månader sen. Det blev perfekt. Tuva tyckte det var jätte roligt att slå händerna på som en trumma!



Vid tio tiden fick vi finbesök av min barndomsvän Maria och hennes lilla flicka Alma. Alma är snart 4 månader om en vecka. Vi fikade lite och Tuva fick majskrokar när vi åt cheesecake! Maria hade med ett USB idag eftersom jag tog lite kort på dopet och lite andra kort på Alma... Efter det så testade Maria min bärsele som jag hade till Tuva när hon var mindre och hon tyckte den verkade smidig så hon fick låna den, så hoppas den kommer till användning. Jag hade ju inte den så jätte mycket med Tuva men dem gångerna jag hade den så var den mycket bra. En rosa babybjörn bärsele med ett kors på ryggen.






Firades med smörgåstårta!


                                               Tuva

I går morse ringde vi o gratulerade Tuvas gammelmormor som fyllde år.
Därefter begav vi oss mot öppna förskolan. Först såg det stängt ut när vi kom eftersom det är väldigt mörkt därinne om man står utanför, tycker jag. Men det var det inte så det blev sångstund och massa bus för Tuva som såg skeptisk på alla under hela tiden, måste kolla in var det är för personer. Sen åkte vi hem och gick ut med Ludde o åkte till Tuvas mormor, där även Tuvas gammel- mormor o morfar var. Vi åt lunch allihopa och sedan åkte vi hemåt igen eftersom Tuva var så trött o hon sov två timmar i sin säng. Medans hon sov passade jag på att slå in alla paket som ni ser på bilden. Vid fyra när Tommy slutade åkte vi in till stan igen för att fira min mormor på sin födelsedag!


Mormors paket...

Nu var det äntligen dags att öppna paketen från oss och hon fick presentkort på Kicks, öronhängen från Albreks guld, en blomma från Blomstertid och till sist men inte minst en ram från Village med ett kort på Tuva när hon sitter i vitsippebacken. Hon blev jätte nöjd med paketen, sa hon.


Från Tuva till sin gammelmormor...

Efter all paketöppning så var det dags att hugga in på den smaskande smörgåstårta från Coop som min mormor o morfar hade beställt ifrån. Den var faktiskt jätte god och inte så mäktig som smörgåstårta kan vara, rekomenderar!


Tuva med mormor                           Hugger in på smörgåstårtan

När vi skulle äta smörgåstårta ville Tuva också ha och det tyckte hon var riktigt gott. Verkar som allt går hem nu hos Tuva. Även citron var gott och inte en ´min´ gjorde hon när hon fick citronen i munnen. Kexen som hon fick slängde hon ner till mormors hund Wille och ville bara ha smörgåstårta:) hehe...


Tuva med pappa o citron                     Gå och gå hela tiden




Grattis!

Grattis till min mormor som fyller år idag!!!



Avslutning på trädäcket

I lördags eftermiddag började Tommy att "bygga ut" vårt trädäck. Eftersom det var en sådan höjd ner till gräsmattan så tänkte vi att det bli skönare med en avsats ner till gräsmattan. Han har hållt på i 2 hela dagar med detta projekt och jag måste ju säga att det blev riktigt bra faktiskt! Vilken duktig karl man har:)
I går kväll blev han klar med vårt trädäck och började klippa vår gräsmatta. Vid den här tidpunkten förra året var det bara en massa sandhögar på tomten.


O det här är resultatet...

Igår kväll efter allt stök så gjorde jag kycklingspett med grönsaker som Tommy grillade på grillen. Det blev riktigt gott och det var skönt för både Tommy o mig att bara få sätta sig ner i lugn o ro. Tuva gick o la sig vid sju och därefter åt vi.


Grillspett...mm...

De här dagarna har Tuva sovit ganska mycket om dagarna eftersom hon har varit ganska trött. Tänderna klias som bara den och hennes avföring är inte så jätte fast. Undra om det är tänderna, värmen...ja, det är en bra fråga! Hon är ju uppe mer och gå nu, vill inte sitta stilla i vagnen, om någon har något bra förslag eller tips på att få dem att sitta stilla i vagnen, så tar jag gärna emot det:)
Hon sover tack o lov hela nätterna och jag kan lägga henne på eftermiddagarna utan problem men jag kan hitta henne på helt annorlunda sätt än när jag la ner henne i sängen. I går hittade jag henne med fötterna uppåt kudden o täcket över hela sig då hon låg på sin mage som är ovanligt för Tuva. Hon har börjat röra sig mer i sängen o kommer då över till magen men mest sover hon på sidan/ryggen.
Hon är allt för go vår lilla tjej som snart är en stor tjej, tiden går för fort!





Påskafton + Påskdagen...

...firat med familj o vänner o med ett jätte fint dop för lilla Alma♥


Tuva i sin gröna stol hos sin mormor på påskafton.

På påskafton åkte vi in till Tuvas mormor och till lunch kom också hennes gammel-mormor och morfar som hade varit på torget och köpt fisk till lunch. Det var jätte längesen vi åt fisk och äntligen blev det ju av, det är ju så gott!
I sitt påskägg från dom fick hon en prydnadssak som man skakar om så faller det ner konfetti på en liten kyckling. En jätte gullig liten påsksak!




På eftermiddagen fick vi blommor av min mamma via ett blomsterbud.
Tack så jätte mycket för den fina buketten♥



På kvällen var det meningen att vi skulle till Camilla, Tommy o Kevin fast Kevin hade feber så det blev inget med det. Istället fortsatte Tommy med sitt projekt med att "bygga ut" altandäcket... Senare tog Tommy en paus från det och vi åkte in till stan o kollade lite vid A6 där det var massvis med folk o bilar:) Det blev en lugn Påskafton för vår del eftersom Tommy hade jouren också!




På Påskdagen fortsatte Tommy med altandäcket och Tuva o jag gungade o gick i trädgården. Efter lunch var det dags att göra sig i ordning för att bege sig till Ljungarumskyrkan för barndop. För att min barndomsvän Maria har en dotter som heter Alma som skulle döpas. Det var en jätte fin kyrka, aldrig varit inne i den. Alma blev lite skrämd av pianot från början och var lite ledsen men hon var jätte fin i dopklänningen. Efter dopet var vi bjudna till Sörgården som ligger fint beläget vid Åsasjön. Det bjöds på smörgåstårta och tårta till kaffet, det var jätte gott!
Till Alma hade vi köpt en spargris som var som en katt med ett halsband om sig med ett hjärta som man kan gravera in något om man vill från Smycka guld och en rosa  maraccas med vita prickar på från Iems. Alma fick jätte fina doppresenter av vänner o familj. Det var en riktigt varm och solig dag.



   Alma döps                  Doppresenter         Spargris-katt+Maraccas

Tuva börjar nu visa mer o mer att hon har en egen vilja. Såsom att gå hela tiden och inte vill sitta stilla. Det har ju varit en längre tid, men nu så får man bara hålla i en hand. Det går inte att hålla i båda för då ryter hon ifrån som en liten tiger o bli sur. Hon bestämmer också vart hon vill gå nu, åt vilket håll. Förut följde hon ju med så fint men nu är hon en bestämd liten flicka o vet vad hon vill...


               Tommy o lilla Tuva gåendes utanför kyrkan


Glad påsk!!!


Långfredagen

Denna dag har varit en härlig dag, soligt o varmt!
Åkte upp till Stadsparken och tog kort på Tuva i vitsippebacken.


"En glad liten tjej"

"Fundersam"

"Tuva påväg till sin pappa"


Ett litet hjärta ♥

Idag åkte vi in till stan eftersom vi skulle fixa kläder till mig och doppresent till lilla Alma som döps nu på söndag. Hittade en fin vit tröja med blommor på och ett vitt linne på once och vero moda som jag ska ha på mig på dopet. Vilka skor jag ska ha vet jag inte än, kanske hitta några i garderoben annars får jag ta en sväng till A6:) Tuva hittade en fin doppresent från henne och jag hittade också en, så två paket som jag inte kan tala om vad det är, för Almas mamma läser nog bloggen!


Tuva i sin mormors famn på 1 års kalaset!

Efter ett snabbt besök på stan begav vi oss mot Tuvas mormor. Tuva fick redan sitt påskägg idag och det var ett jätte fint silverhalsband, ett litet hjärta. Det hängde så fint på lilla Tuva. Så fick hon en liten mjukis påskhare också:)


Mormors hand och Tuvas hand med silverhalsbandet, "Ett litet hjärta"

Påskharen och halsbandet som Tuva fick av sin mormor

Tuva tackar för halsbandet o visar upp det så fint

Vi åt även en god lunch, potatisgratäng med kött och sås. Efter lunchen var vi så slöa och Tuva var jätte trött. Efter en stunds gnällande somnade hon en stund i vagnen. Medans hon sov satt vi och tjötade på hennes ballkong. Det var ju jätte varmt ute ju, måste varit sommar värme!

Tuva åt vid fyra och efter det kom två "påskkärringar" och ringde på dörren o lämnade ett fint påskbrev och ville ha godis, riktiga små söta ungar.
Tuva tyckte det var jätte roligt och ville gå till dom.

Tuva vill ju bara stå och gå hela tiden... Hon började ju ta 6-7 steg själv utan stöd men nu har hon ökat så nu går hon 12 steg själv utan stöd...så himla underbart!


Stadsparken

I eftermiddags var det dags igen för en träff med mammorna i föräldrargruppen men denna gången var det inte hemma hos någon utan vi bestämde oss för att besöka Stadsparken eftersom våren är här! Vi kollade in djuren och det var lite läskigt med fåren som kom så nära när en familj matade dem med bröd. Vilgot hoppade bak ett steg, blev lite skrämd. Tuva blev lite gnällig och ville inte sitta i vagnen utan bara vara uppe o gå. Efter besöket hos djuren så letade vi oss ner till lekplatsen och naturligtvis så gungade vi, det älskar Tuva! Tuva åkte också rutschkana men började bli väldigt trött så efter en stund bestämde vi oss för att det var bra för idag och åkte hemåt. Tuva somnade gott i bilen på vägen hem...


-Är du inte färdig än Mamma...? (suck)



Tuva   Lova   Linus   Vilgot

Tuva och Linus  gungar...



1 Årskontroll

För exakt ett år sen idag vägde Tuva bara 2408 gram. Men idag 2011 vägde hon 8540 gram och var 72 cm lång. Huvudomkretsen var 44 cm.
Tuva hade inte gått upp något i vikt, kan bero på magsjukan hon hade och att hon ha börjat gå mer nu o gör av med mer energi. Vi ska tillbaka i maj och ta en vikt igen och se om det har ändrats något. När läkaren skulle kika på henne så var det lite läskigt tyckte Tuva som kollade in honom länge. Men det gick jätte bra idag! Hon fick ju också spruta idag med, två styckna på vardera lår samtidigt. Skrek o blev lite ledsen men gick snabbt över med nappen i munnen, den är bra:)



I väntrummet mötte vi en kompis Julia och hennes mamma Catrine som vi har gått i samma föräldrargrupp inne i stan, när vi var gravida. De har ju också flyttat ut till Norrahammar och vem vet kanske Julia och Tuva hamnar på samma dagis till hösten. De lekte "titt-ut" under bordet bland alla leksaker i väntrummet...



Efter besöket på bvc gjorde vi lite små ärenden, åkte upp till Ohlsson´s på Österängen för att kolla lite men det fanns inte så jätte mycket kläder till Tuva men en söt liten t-shirt hittade vi och uteleksaker. Vi åkte därefter till Ikea och köpte en stor vit ram som ska hänga i allrummet med Tuvas 1 årskort i.

Nu sover Tuva efter lunchen som en stock i sin säng. När hon vaknar sen blir det ut i det soliga vädret, visst är det underbart!


Föräldrargruppsträff

För igår kl.16.00. var det dags igen för en föräldrargruppsträff nere på Familjecentralen Knuten. Denna gången var den sista eftersom nästan alla har fyllt 1 år nu, förutom lilla Ida som fyller år i slutet av april. Synd att inte alla kunde komma men så är det ibland. Vi pratade om att kunna hålla kärleken levande fast man har fått barn och hur man ta till vara på tiden med varandra utan barn. Det var mest det som de tog upp och också hur vi hade upplevt det här året som gått med våra barn, att barnet har fått en personlighet och egen vilja.

Efter det åkte vi till Netto på Bymarken och handlade lite smått o gott som var nödvändigt. Sedan tog vi Liban deli och tog med oss hem o åt.
Det är riktigt gott och Tuva verkade gilla libanesiskt också! :)




Söndag

På söndasförmiddagen åkte Tuvas farmor och farfar hem till Karlstad igen.
Tuva åt sin gröt och gick o la sig efter det o sov så gott i sin säng. Det har varit en rolig men intensiv helg för henne och oss! När hon vaknade begav vi oss in mot stan en sväng, åkte till COOP och köpte en gungställning med babygunga till. Så nu blir det mycket gungande i trädgården!!! Hon älskar ju att gunga, skrattar som bara den. Så hela eftermiddagen och kvällen var vi ute i solen, åt glass och hade det mysigt! På kvällen kom Camilla, Tommy o lille Kevin på besök. Vi grillade korv med bröd och njöt i solen men det blev fort kyligt när solen var påväg ner så vi gick in. Kevin fick sin ett års present från oss.
En grön piké med Alfons på och en leksak.

Haft en toppen helg och helgen slutade trevligt med goda vänner!


Tuva med sin pappa i trädgården med den nya gungan!


Ludde leker runt i trädgården med bollen i munnen.


Kevin och Tuva leker på filten medans vi käkar korv med bröd...

       
Tuva skrattar gott     Tuva hjälper Kevin att öppna   Kevin med sin leksak från oss


Kalas!





På lördagen besökte vi Kålgårdens lekplats och den var jätte fin, har aldrig varit där förut. Tommy tyckte nästan det var roligare än Tuva att vara där...haha!




På lördagseftermiddag kom Tuvas mormor o gammel-mormor o morfar för att fira Tuva. Det var stora paket hon fick och snöret är ändå roligast tycker hon.


"Lilla Familjen"- Jag, Tommy och födelsedagsbarnet Tuva





Det bjöds på kakor och tårta. Tuva fick en egen liten hemmagjord tårta som hon verkligen gick loss på. Först åt hon så fint med sina händer men plötsligt börjar hon luta sig framåt och äter tårtan som en liten hund:) Såg jätte roligt ut!


Tommy skär upp tårtan o i jämte honom sitter hans mamma o pappa





Tuva fick jätte fina prestenter, tack så jätte mycket // Kram Tuva♥


                               K   Ä   R   L   E   K


Tuva på sin födelsedag!!!


Tuva på födelsedags morgon med sina adidas skor från sin mamma o pappa

Vid sju tiden på morgonen sjöng vi "Ja må hon leva..." för Tuva eftersom hon fyller 1 år! Hon fick öppna två styckna paket på morgonen från sin mamma och pappa. Vi hade köpt en adidas dräkt och ett par skor som matchade kläderna.


Tuva i Jönköpingsposten


Lilla familjen åt födelsedagslunch på Jensens!

Kl.11.00. Var vi hos fotografen och tog ett årskort på lilla Tuva eftersom förra gången var hon inte riktigt på humör men denna gången gick det mycket bättre faktiskt, så det blev jätte fina kort!



Det började närma sig lunch och vi åkte ner på stan och gick vid magasinen vid munksjön, jätte mysigt. Vi gick upp på väster och åt lucnh på Jensens, jätte gott! Tuva fick sin mat och efterrätt men också lite mjukglass som hon tyckte var riktigt gott:) Hon ville bara ha mer glass, det var ju ändå hennes födelsedag så!!!


Tommy övar sig inför pappaledigheten ;)

Efter en god lunch begav vi oss upp mot stadsparken där Tuva somnade i sin vagn, så då gick vi en promenad först och sedan vaknade hon till. Då gick vi till lekplatsen där Tuva fick gunga. Hon älskar verkligen det! Det var underbart väder och vitsipporna hade kommit upp och Tommy plockade en liten bukett till mig.





Tuva är galen i att gunga, skrattar så gott, kittlar nog gott i magen...

  

På kvällen kom Tuvas farmor och farfar från Karlstad.




Tuva fick ett jätte stort paket och det var jätte spännande med snöret och pappret. Det var en rosa "smart trike zoo" från BR. Det var en trehjuling i olika steg för åldern. Från 10 månader fanns det sele och att man kan köra henne och sedan kan hon köra själv..osv. Den var jätte fin, men en del var sönder så vi kunde inte sätta ihop den utan får skicka tillbaka den och få en hel.



♥ Tuvas första födelsedag blev en underbar och mysig dag tillsammans♥


Tuvas födelsedag!

 





När Tuva kom till världen ♥


Det hela började med att vi åkte upp till huset eftersom det var en del att kasta på soptippen. Vi hade även med oss Ludde vår hund. Det var en solig dag och jag satt på trappan eftersom jag inte kunde lyfta så mycket. Vår granne kom som har bott där i 2 år och pratade o de två barnen var också med. Vid sex tiden ska jag resa mig upp eftersom Ludde skäller och jag känner hur det rinner o tänker – Har jag kissat på mig? Men grannarna stod kvar och jag vågade inget säga, de går efter ett tag och jag säger till Tommy – Vattnet har nog gått. Kl.17.30 ringer jag in till förlossningen och de säger att jag ska komma in.


Vi åker och lämnar Ludde hos mamma och jag säger att:
”Jag ska inte föda nu” 5 veckor tidigt…

Jag skrivs in på förlossningen kl.18.18. Har inte fått några värkar än. Kl.20.00. får jag mina första värkar. Vid kl.21.00. gör de ett ultraljud för att se om allt är bra och det är det. Bebisen väger ca 2553 gram. Kl.22.00. börjar värkarna kännas mer och mer. Vi blir visade neonatalavdelningen eftersom bebisen är 5 veckor tidig. Bli frågad om smärtlindring men jag tycker inte jag behöver det. Kl.23.09. förflyttas vi till en förlossningssal och sätter mig ett bad och lyssnar på musik. Jag är nu 3 cm öppen. Jag sitter där i 1.5 timme sen går jag upp och Kl.00.47.  får jag lustgast eftersom värkarna börja bli kraftigare.  Jag vågar inte ha den för länge utan andas in lite då och då eftersom jag har hört att vissa har varit dimmiga när bebisen har kommit ut och inte kommit ihåg något så. Tommy massera mig längst ner på ryggen där det gör mest ont. Det går snabbt och jag blir mer o mer öppen, jag vill bara ligga ner och andas lustgas nu. Jag har krystvärkar från Kl.03.30. och bebisen kommer ut Kl.03.50. Det är en liten flicka som skriker ut direkt! Jag får upp henne direkt på bröstet och det känns underbart, finns inga ord som kan beskriva den känslan. Tommy klipper navelsträngen och är stolt över vår dotter.

Tuva väger 2635 gram och är 46 cm.

Tuva läggs in på neonatalavdelningen och får hjälp med att hålla värmen uppe och mat genom en sond. Vi ligger inne på neonatalavdelningen i 2 veckor och vi får äntligen komma hem. Efter 2 dagar hemma fungerar amningen jätte bra.

Kommer hem till ett nytt hem, till vårt nybyggda hus och med vårt lilla barn, mycket att ta in men en stor lycka!



Jönköping.nu

Idag är vår lilla dotter Tuva med i Jönköping.NU på internet och i tidningen som kommer med posten i eftermiddag! Så missa inte och se vår lilla solstråle ♥

Tuva 1 År

Foto: Ateljé Anexus


Barnkalas!



Idag har vi haft 1 års kalas för vår lilla dotter Tuva som fyller år på fredag. Det var ett riktigt tjejkalas eftersom lille Kevin var förkyld och kunde inte komma.


Tuva med alla sina ballonger som pappa har blåst upp...



Tuva bjöd på sjusorterskakor som hennes gammelmormor hade bakat. Kanelbullarna och tårtan gjorde vi igår kväll. Tommy gjorde tårtans innehåll och jag stod för dekorationen. Blev jätte nöjd med tårtan, den blev jätte fin och alla tyckte den smakade bra. Barnen fick en egen liten tårtbakelse och smothie till o även kex och majskrokar!


Tuva med sin rosa tamburin                         Tuvas paket

Födelsedagsbarnet fick många fina presenter! Pappret och snören som var om paketen var roliga att leka med och det tyckte Tuvas kompisar också:)


Lova o Meja busar i gästrummet     Hilma o Tuva hittade lite leksaker att leka med


Tuva, jag, Anna, Alma, Maria, Karin o pyret (mina barndomsvänner)


Barbapappa strumpor såpbubblor Prinsessgodis skål Blomma T-som i Tuva att hänga på väggen Presentkort på Krakel Tröja med stjärnor på Rosa tröja Vitt linne Rosa shorts med prickigt skärp Ett jätte fint handgjort grattiskort

// Tack alla som var med o firade Tuva och för alla fina presenter ♥



Mycket att göra...

Idag är det äntligen dags för Tuvas 1 års barnkalas:)
Det har varit lite mycket att göra men nu är det lugnet
före stormen kanske;) hehe... Vi får väl vänta o se!


Ralph Lauren





I helgen var vi och besökte Harry och Sofie. Vi tog med oss fika från central konditoriet. De har ju varit i Thailand i en månads tid på semester, fuskigt:)
De hade köpt två styckna Raulph Lauren pikéklänningar till Tuva, en vit och
en rosa, så himla söta med volanger nertill. Tuva tackar så mycket♥


Äntligen vår!

Igår var Tuvas gammelmormor och jag på stan. Hon följde med och var lite barnvakt medans jag plockade ögonbrynen hos Maria på Fem Sinnen. Efter det gick vi lite på stan och kollade kläder...gissa till vem! haha... Den lilla damen ville inte sitta i vagnen utan bara vara i famnen eller stå o gå, varit lite gnälligt i två dagar konstant. Antagligen är det dessa tänder som gör så ont! Men vi hittade en väst-jacka till Tuva och nu har Kappahl kommit igen med "Vintage stories" kläder och hon fick en jätte söt klänning av sin gammelmormor.
Vi gick till Makedonkan och åt lunch och efter det var vi helt slut och gick till bilen.


"Vintage Stories" från Kappahl - Klänning framsida o baksida

Blommig väst-jacka från Lindex - framsida o baksida

En liten söt mannekäng med sin nya blommiga väst

Under denna dag sov Tuva bara i 20 minuter i bilen...
När vi kom hem väntade jag tills Tuva skulle vakna i bilen och efter det släppte vi ut Ludde på gräsmattan så han fick springa av sig och satte Tuva på en filt men hon ville inte sitta där länge utan tog ut lära-gå-vagnen.




Vilka härliga dagar vi har haft nu! Känns som sommar värme...
Äntligen kommer våren! Den är efterlängtad av många...


Bo och Leva

I Torsdags var vi hos JP och fotograferade Tuva. Det gick bra i början tills hon insåg att man kunde skutta framåt och den där lilla pallen som hon satt på var ju inte så lång eller bred så blev lite rädd. Hon vill ju bara stå men hoppas något av korten blir bra. Det ser vi ju på fredag i tidningen! Glöm ej ni som har JP!!!


Vår lilla solstråle

På Lördagen begav sig mamma och jag ner till "Väster city" och shoppade loss som vanligt;) Hon hittade ett par skor och vi var inne på "Underbart" och köpte ny bh, så jag hoppas den passar nu för orkade inte prova! Var också inne på Anna K och hittade fina servetter till kalaset! Vi var inne på massor av affärer som kommit dit, Tabergs tyghus, Unik blommor, Ire Livingart som har flyttat. Såg jätte snygga handdukar därinne (Gant) vilken kvalité men kostar ju därefter! Vi gick uppåt och gick in på "Lilla Violen" som är en barnaffär och kollade på vagn. Är inne på en "Baby jogger city mini", hört massor av positivt om den så jag hoppas det stämmer! Verkar smidig och lätt... Så vi är nog inne på att beställa den därifrån...
Hon skulle ringa på måndag angående leveranstiden.
Därefter lunchade vi på Kebabbaren som ligger nere vid Juneporten, de har jätte god kebab och sås samt rödkål som är till...mums* Så vi festade till det riktigt!


Bilden är från www.lillaviolen.com

Under tiden vi var på stan hade Tommy och Tuva "Pappa & Dotter tid". De var uppe på Bo och Leva mässan på Elmia och hade hittat ett jätte fint badkar och möbel till det stora badrummet. När jag kom hem hade Tommy spolat av altandäcket och planterat blommor på både framsidan o baksidan, det var jätte fint! De hade också varit ute på en promenad i det fina vårvädret och hunnit handla på Ica maxi inför kvällen.


Tuva sover vågrätt i sin säng på eftermiddagen, vilken stil! (foto av Tommy)

På kvällen blev det Grillpremiär och menyn såg ut så här: Vitlöksbröd, Klyftpotatis med grönsaker i ugn, Ryggbiff och baconlindade sparris på grillen och sås samt ett glass vitt. Det var riktigt gott och min grillmästare skötte sig excellent!




Idag var vi och besökte Bo och Leva mässan, för de andra i familjen var det ju andra gången de var där! Men vi gjorde några riktigt bra fynd. Vi hittade ett massagebadkar och badrumsmöbel o spegel till det stora badrummet. Vi hittade även blandare till både badrummen till ett riktigt bra pris!




I eftermiddag har Tommy arbetat med badrummet och jag har försökt roa Tuva men det är inte så lätt när det värker i hennes lilla mun. Inte lätt när båda två tänderna kommer på samma gång, då blir det mycket gnäll och ingenting är roligt... Men när Tommy tog en liten paus från badrummet gick vi ut i trädgården och bara njöt av värmen i solen och Ludde sprang o lekte med bollen. Så härligt att ha hus:) Att bara gå direkt ut, det är det bästa att ha hus, helt underbart!

Många som fyller år denna månad!



Idag har Tuva badat och vi har skrubbat henne rejält eftersom hon ska ta kort idag på JP! Är faktiskt lite nervös, tänk om hon gråter och inte alls är på humör? Vi får hoppas att fotografen kan charma henne så det blir ett bra ett års kort i JP nästa fredag! Så missa inte att kolla i tidningen då eftersom vår lilla Tuva är med:):):)


Bilden är från www.jonkopingsposten.se

Häromdagen var Jenny och Max o hälsa på ju! Max lekte ju runt med Ludde som jag skrev i ett tidigare inlägg men glömde bort att lägga upp dessa fina kort! Idag fyller Max 6 år, en stor kille nu! Grattis på din födelsedag! Hipp Hipp Hurra!

          

Den objudne gästen!

Igår kväll följde jag med min mamma på en föreläsning på Högskolan. Det var Louise Hoffsten som höll i föreläsningen. Den handlade om att mitt i karriären få diagnosen MS som är en kronisk, neurologisk sjukdom. Att leva med den och hantera den i hennes situation, att fortsätta sin karriär ändå. Att bilda familj...
Hon sjöng i mellan när hon föreläste och det var mycket uppskattat eftersom det blev lättsamt och mycket intressant att höra på henne. Det var en bra föreläsning och efteråt signerade hon och sålde sina skivor och då var naturligtvis vi framme:)


            Louise Hoffsten samtalar med min mamma

Tandläkarbesök

För idag var det dags för det första besöket hos Folktandvården för lilla Tuva. När de börja närma sig 1 år får de träffa en tandsköterska som informerar och kollar i munnen om det finns några tänder. Tuva älskade verkligen väntrummet eftersom det fanns så mycket att upptäcka, massvis med nya leksaker. Särskilt "kulbanan" som var på väggen, sådan som Ikea säljer fast det var massvis av den på väggen. När tandsköterskan kom skrattade vi gott och var på ett glatt humör. Jag fick sätta mig i tandläkarstolen med Tuva i famnen och medans hon skulle kolla i munnen fick Tuva en rosa tandborste som hon fick med sig hem sen. Det var mest info och frågor kring vad hon dricker och om hon har några syskon angågende godis. Det gick smidigt!
Så nu är inte nästa besök förens Tuva fyller 2 år och när Tuva blir 3 år då får hon äntligen träffa tandläkaren:) Efter besöket gick vi in på "Café Mange" som ligger nere i Norrahammars centrum och köpte en räksmörgås och när jag körde hem somnade Tuva i bilen, det tog hårt på lilla Tuva efter besöket med tansköterskan!


Tuva har sin två första tänder påväg upp nu i nederkäken...

Bilden kommer från www.ikea.se

"Blått är Flott"




Igår vaknade Tuva på sin lilla mage och det är väldigt ovanligt för henne eftersom hon inte tycker om att ligga på magen alls! Så först låg hon och småpratade och sen var hon inte alls nöjd så gick in till henne och då låg hon på detta vis:)





Igår städade vi här hemma efter att Tommy hade flytspacklat golvet i badrummet så blev det ju damm av det så det blev storstädning! Innan det satt Tuva i sin matstol medans jag gjorde makaroner och köttfärsås till henne. Tuva tröttnade lite på att sitta i sin stol så hon ville stå upp och stog vid kökslådorna och var rätt så nöjd!
Efter allt "fix o trix" satte vi oss i soffan och tog det lugnt. Tuva ville bara busa och på bilden ser det ut som hon ska "galoppera" iväg...hehe! Vår lilla Tuva-Bus!!!♥
Dagens outfit var ett par svarta leggings och en blå Bondelid tröja från Lager 157...

    

I går eftermiddag kom grannen och ringde på, Ida. De har ju bara bott i sitt hus i en vecka nu och de har ju en liten tjej som heter Hilma som är lika gammal som Tuva. Vi gick i samma föräldrargrupp inne i stan först, lite komiskt faktiskt! Vi blev inbjudna på lite fika och då kom Josefine och hennes lilla tjej Meja också som är i samma ålder.

På kvällen kom Jenny för att klippa o färga håret på mig och Tommy. Äntligen är utväxten borta:) Det är så skönt att fräscha till sig lite och få bort det mörka:) Hon hade med sin yngste son Max till oss och han lekte runt förfullt med Ludde.





Svartvit





Hipp Hipp Hurra!!!

GRATTIS PÅ 1-ÅRSDAGEN!!!




Träff med föräldrargruppen!

Idag var vi friska o krya igen, för idag var det dags för en träff med föräldrargruppen. Idag var vi hos Linda och Oscar i Taberg. Vid tio tiden åkte vi till Camilla och Kevin som bor på vägen dit. Först var det meningen att vi skulle ta en promenad till Linda och Oscar men vädret var inte så roligt så vi tog bilen bort! Linda och Oscar bjöd på en jätte god soppa med bröd till som hon hade lagat. Det blev en massa bus och lek med Tuvas kompisar som vanligt, men idag var inte Tuva på humör men efter hon hade ätit blev det lite bättre men blev fort trött... Vi körde hem Camilla och Kevin o sedan somnade Tuva på vägen hem i bilen och fick väcka henne. Men hon somnade om så gott i sin säng sen!
Tack Linda och Oscar för god mat och alla som var med idag ♥





Tuva fick en jätte fin pekbok som låter av Idas mamma Malin, en för tidig present! Tack!

Gnälligt...

Ja, här hemma är det lite gnälligt nuförtiden...Lilla Tuva nöjer sig inte med att sitta så mycket längre med sina leksaker på golvet utan vill bara stå och gå om dagarna! Tur att hon har sin Lära-gå-vagn! Sover inte heller så mycket på dagarna utan vill vara med mer nu. Men sover 7-7 så jag ska inte gnälla:)



                                   Leker Kurragömma?

Kan man skylla "gnälligheten" på hennes 2 första tänder?

Tuva tar ju sig fram på sin lilla rumpa än att krypa, det tycker hon är mycket roligare och dessutom är det roligare att snurra runt på golvet också:)



Vår nya familjemedlem!

I Fredags var vi i Mjölby för att kolla in en andrabil. Eftersom Tommy ska gå pappaledig hela sommaren så måste jag ha en bil till jobbet och han måste ju ha volvon för att ta sig någonstans med Tuva. Det var en liten svart Nissan Micra-00 som hade gått 7000 mil. En jätte söt och liten bil att tag sig fram med:)




Tuvas första barnkalas!

Idag har Tuva varit hos Lova på sitt första barnkalas!



 Lova fyller 1 år nu på tisdag!



Hon fick en "nyckelpiga" av oss, som spelar när man trycker på vissa delar och man kan även dra den på golvet med ett snöre. Den verkade rolig:)



Lova smaska i sig tårtan som Lovas mamma hade gjort till de små.
Tårtan som vi vuxna fick och alla dess kakor som var hembakade var jätte gott!



Tack Lova med föräldrar för ett härligt kalas! 



Tuva vill bara stå och stå...gå och gå...

Om ni vill se mer av barnkalaset gå in på www.lovamajkenbeijer.blogspot.com


Lager 157


Tuva fångad? Står vid sin mormors kökssoffa!

Tuva kör bil när vi har vänt hennes matstol hos hennes mormor...

Igår var vi inne hos Tuvas mormor en sväng för att hälsa på! Vi åt lunch och vi åt en smaskig potatisgratäng med en köttbit till med en krämig pepparsås...mums* :)
Det var en riktigt grå och regnig dag men efter besöket hämtade vi Tuvas pappa efter jobbet och begav oss mot Lager 157 för att hitta vårjacka men det fanns inte så mycket av det. Istället hittade vi massa annat fint, mest till lilla Tuva!

Lager 157

Tuvas klädhög efter besöket på Lager 157.
Det blev ingen vårjacka men hittade mycket annat som var fint:)
Ett rosa linne, ett rosa/vit randigt linne, blå Bondelid tröja med lång arm, tre styckna leggins rosa o svart, en rosa funk fleece jacka och till sist en rosa Svea tröja.

Min klädhög efter besöket på Fabriken och Lager 157.
Ett par svarta chinos och ett blå/vitt linne och en rosa Svea tröja från Fabriken.

Tommys klädhög efter besöket på Lager 157.
En mörblå tröja, en ljus blå skjorta och en randig t-shirt.


RSS 2.0