Vart tog tiden vägen?

Tiden bara springer iväg...Nu har det gått en vecka sedan jag uppdaterade bloggen och jag ber så hemskt mycket om ursäkt, det är dåligt! (skärpning!)
Veckorna rullar på med vardagsrutiner och helgerna de går snabbt över och så är man där igen med de vardagsbestyr man har!

I fredagskväll var det Tommys tur för att gå ut och roa sig! Tuva och jag åkte o hälsade på hennes mormor och åt god mat och såg på idol med godis... Tuva somnade i sin vagn vid nio tiden och sov till tolv, därefter sov hon på mitt bröst och det var så mysigt, kändes som hon var en liten bebis igen...♥ Men sedan piggnade hon till och busade lite med mormors hund Wille som också var jätte trött. Såg jätte gulligt ut! Sedan hämtade vi Tommy vid ett nere på stan och åkte hem. Han hade haft en bra kväll med grabbarna, de hade varit i folkets park också o sett Dia Psalma. Sedan hade de dragit in mot stan för att festa vidare...


Vår lilla tuffing är i ordning och är redo att åka till mormor


Mina älsklingar


Kl.18.00. Sitter Tuva bänkad fram tv:n, Bolibompa!!! haha...


Tuva äter

När vi skulle äta satte vi oss i vardagsrummet och åt framför tv:n. Tuva räckte inte till bordet och den bästa lösningen för henne var att ha tallriken i soffan, hon åt som bara den av klyftpotatisen o fläskfilén. Det var jätte gott!


Tuva dricker sin välling innan läggdags


Tuva vaknar vid tolv och gosar o klappar Wille

 
        Så underbart mysigt!                       En liten trött Tuva i mormors knä


Tuva o Tommy på fredagmorgonen (Tuva trodde nog hon skulle till förskolan men Tommy är ju pappaledig varje fredag!)

På lördagsmorgonen sov dem länge och en annan skulle iväg för att jobba. Jag var hur trött som helst denna lördag och mamma med som var uppe sent! Mina små älsklingar här hemma fick allt sova ut men de var lika sega som oss hela dagen... Så lördagen tog vi det lugnt och på kvällen såg vi premiär avsnittet av "Så mycket bättre". Jag tycker det verkar lika bra som förra gången, så hoppas dem lever upp till förväntningarna man har!

Söndagen var det min tur att få lite sovmorgon och det var jätte skönt. Tuva sov till halv 9 (egentligen halv 10), så skönt för hela familjen! Det känns så konstigt att ställa tillbaka klockan, helt snurrigt! Under söndagen plockade vi och gjorde i ordning här hemma. På eftermiddagen kom Tuvas gammel-mormor och morfar för att fika och umgås, mest med Tuva:)


Tuva med gammelmormor


Tuvas gammelmorfar


Gammelmorfar busar med Tuva, "snurra runt", det tycker Tuva är kul!


Ullared!

På söndagen gjorde vi en spontan-tripp till Ullared!!!


Tuva nöjd i vagnen ståendes!

Vet ni vem vi såg på Ullared? Agnes-Nicole Winter från Hollywoodfruarna!
Hon var där och shoppade med sin mamma och sina två söner...
En till mamma vid barnkläderna var lika chockad som jag var men hon stod med hela munnen öppen och gapade...haha... Kul o se en kändis som man inte kan tänka sig på Ullared!:)


Far och dotter shoppandes!

När vi hade gått där ett tag så kände vi att det behövdes en liten paus från shoppande. Det blev en liten snabb fika däruppe och ett blöjbyte. Sedan var vi på´t igen, men nu började Tuva bli trött och visste inte riktigt vad hon ville så hon ville vara mycket i famnen. Men det gick ganska bra och när vi kom till kassorna så behövde vi inte köa utan gick direkt fram och la upp varorna. Jag la upp på rullbandet medans Tuva o Tommy stod för att plocka i alla varorna.
Tuva var helnöjd och flirtade med kassörskan...

 
                    Tuva bara älskar wienerbröd...mums!


Tuvas bästa köp: En rosa leksaks-damsugare!

Ja, nu har vi fått en liten städerska här i hemmet, det ska börjas i tid...haha:)
Det blev mycket köpt till Tuva och lite till oss, som vanligt nuförtiden!

Det vi köpte till Tuva: tomteklänning, pepparkaksklänning, 4 par byxor, tröjor, strumpor, strumpbyxor, pyjamas, fodrat regnställ, vinterjacka med termobyxor, pussel, "Bäbis" böcker, leksaksdamsugare, barbiebil med hund, ny skötbädd...m.m.


Testade sitt nya regnställ som är fodrat från Ullared!

Ladies night

I lördags var det dags igen för årets Ladies night i Jönköping!


Jag i kvällens outfit, en svart klänning från Sisters


Här har vi grabbarna för kvällens underhållning:)

Vi kom dit vid halv sex när det öppnade för oss som skulle äta klockan sju. Det var inte så mycket folk ännu utan vi gick runt därinne bland "sponsorerna", där det fanns lite tävlingar och roligheter... Sedan var det dags att gå ner för att få fördrinken och slå sig till bords. När vi kommer ner där möts vi av Anders Timell som säger: "Tjenare, tjenare!!!" Känner oss redan där varmt välkomna:) Därefter får vi hjälp av en man med att få fördrinkarna och hitta våra platser, en trevlig göteborgare.


Bästa platserna med härliga tjejer brevid oss!


Lugnet före stormen;)

Vi visste ju redan innan att vi skulle få rätt så bra platser denna gången men inte visste vi att det skulle vara så här nära, kändes som man satt på scenen, hehe! Det var riktigt bra!


Mamma och Anders Timell


Här bjuder dem på ett härligt foto...

Innan vi fick maten minglade Anders Timell runt och stannade till vid vårt bord och pratade. Vilken stockholmare, det var trevligt och fick kommentaren att det var inte den minsta kameran du hade med dig ikväll (hade med mig min systemkamera). Fast innan showen började blev jag och en till tjej tillsagda att vi inte fick använda den, fick ingen bra förklaring varför vi inte fick ta. Men iphonen fick duga men vi fick inte filma, många blev tillsagda så vakterna hade att göra där framme...haha!


Skål!


Maten var super god!


Fotot är från Jnytt.se


Showen kan börja!


Brolle, Järvheden, Stenmarck


Vilka killar;)


Brolle o Stenmarck kör en sång ihop (stackars vakten vid trappan...haha)


Dansarna var grymma!


Hela gänget på slutet...

Tack för en fantastisk kväll mamma och tack även till grabbarna från ladies night, underhållningen var på hög nivå!!! Längtar redan till nästa år...hehe...


En tuff tjej och en pratkvarn!

När jag kom till förskolan idag så blev Tuva jätte glad att se mig men kom inte fram utan ville vara kvar på förskolan. Hon trivs verkligen jätte bra med barnen och personalen, det känns så skönt för oss att gå till jobben o veta att hon har det bra!

En av fröknarna jag pratade med vid hämtningen idag sa att Tuva har pratat som bara den idag och vid sången så sjöng hon och hela dagen har hon gått runt o pratat sitt lilla språk, sött! Hon sa också att hon har börjat bli en tuff tjej som verkar ta för sig allt mer på förskolan, det känns bra! Vår lilla tjej som börjar bli så stor♥


Tuva på förskolan


Härliga helg!


 
 

Helgen började med en härlig promenad på seneftermiddagen med Ludde innan Tuva skulle få sin välling och hoppa ner i sängen. Hon hade på sig sina nya vantar ute och jag trodde aldrig hon skulle vilja ha dem på sig men hon tyckte väl det var skönt att ha dem på eftersom det var riktigt kallt ute.



På lördagen jobbade jag och det var första gången på Småbarnssimet påbyggnad och då fick Tommy o Tuva klara sig själva. Det hade gått lika bra som vanligt, blev en massa dyk!





På lördagen tog vi en tur till Kålgårdenslekplats och det var riktigt roligt tyckte Tuva som inte vill därifrån när vi skulle åka. Hon sprang fram o tillbaka och visste inte riktigt vad hon skulle välja att göra. Men studsmattan tycker Tuva är bäst, hon tar i som bara den och är mycket koncentrerad! Det var riktigt kallt ute så det blev en snabbvisit!





På söndagen fixade vi lite här hemma innan vårt fina fikabesök skulle komma på eftermiddagen!


Far och dotter - lycka!


Tuva eller en kanin?

Vart hon än ska gå så går hon inte utan springer eller numera skuttar fram som bara den och det ser riktigt roligt ut. Häromdagen stod hon och skulle hoppa upp i luften o tappade balansen o kom ner på rumpan på golvet. Hon gav sig inte utan envis som hon var försökte hon flertal gånger! Vilka idéer:)




Vid tre tiden kom Camilla, Tommy och Kevin på lite fika. Vi hade gjort äppelpaj med vaniljsås, så gott! Det blev en massa bus och lek för dem båda! Det är alltid lika kul att ses och de små har sådan glädje av varandra, så roligt att se dem leka med varandra, får vi göra om snart!!!


Tuva och Kevin - sitter vid Tuvas bord, så söta♥

Tuva 1,5 år








18-månaderskontroll!

Idag var det dags för Tuvas 18-månaderskontroll!

Jag kom och hämtade henne vid två tiden på förskolan idag och hon ville inte gå därifrån men efter en lång stund fick jag med henne, att ta på sig ytterkläderna o ge sig av. Träffade som hastigast Camilla och Kevin som också skulle på kontroll på bvc, synd att dem skulle gå in precis när vi kom, men kul att se er:) I väntrummet hittade Tuva massvis av roligheter, sedan satte vi oss ner vid ett litet bord och kollade i böckerna som låg där.


Tuva i väntrummet på bvc

När det var Tuvas tur att komma in till läkaren och Gunvor var hon lite blyg först men gick över snabbt. Hon tyckte läkaren var rolig och skrattade. Undersökningen gick bra och massa frågor om vad hon kan för ord o om hon förstår innebörden vad man säger till henne. Sedan fick hon stapla några "hinkar" på varandra och det gick bra. Efter allt det så var det vägning och mätning, figurerna som hängde från taket var roliga att titta på! Tuva väger idag 9960 gram och är 79,5 cm. Han tyckte inte vikten var någon fara eller att hon har kommit efter något eftersom hon är förtidigt född. Så det kändes jätte bra och nästa kontroll är ju inte förens hon är 2,5 år men jag skulle höra av mig till Gunvor när hon bli 2 år för en extra vägning om jag ville det. Men allt var inte färdigt än, utan denna dumma sprutan som förstörde Tuvas humör skulle tas också och då var hon inte kompis med varken läkaren eller Gunvor, men hon fick ett litet fint klistermärke efter.

 
                    Jeans                           från                       Lilla Violen

I eftermiddags kom Tuvas gammel-mormor och morfar på besök.
De hade varit nere på stan på "Lilla Violen" och köpt ett par riktigt söta jeans till Tuva, de var lite långa men det växer hon väl snabbt i. Tack, tack från Tuva♥


Tuvas happy meal med pippi-boken

Ikväll blev det Mcdonalds mat för lilla familjen eftersom vi tyckte vi var värda detta. Tuva fick ett happy meal men åt knappt ingenting av det som var i, lite pommes och dippade i ketchup men allt annat lämnade hon. Så det fick bli välling efter det och den slank ner fint den i hennes mage. Efter en händelserikdag var Tuva jätte trött och somnade gott i sin lilla säng med sin snuttefilt!!!


Avslutning på småbarnssim!


Tuva dricker sin välling i favorit-fåtöljen:)

Innan vi skulle på Småbarnssim drack Tuva sin välling och sedan var det dags att bege sig upp mot Rosenlundsbadet. Det gick jätte bra idag. Hon ville gå alldeles själv i bassängen där det var grunt. Åkte rutschkana ner på magen i vattnet och gick på flytbräda ut i bassängen till oss... Det verkar som hon verkligen gillar det och skrattade som bara den när vi hoppade i vattnet! Det var ju sista gången så på slutet så fick dem varsin badleksak och Tuva tog en liten fisk som hon gillade. Men vi har ju anmält oss till påbyggnad och ska redan börja nu på lördag, så det bli kul...


Tuva med sin pappa på Småbarnssimet

Efter simmet åkte vi och handlade lite smått & gott på Ica maxi. Sedan tog vi en sväng på torget och vidare till Tuvas mormor för att hälsa på. Fikade lite med "lyxbullar" från torget som hela familjen älskar:) Därefter kom Tuvas gammel-mormor och morfar, så det blev fullt hus!


Tuva ute i kylan med sin cykel!

På lördagseftermiddagen gick Tuva och jag med Ludde en promenad vid "dungen" och sedan tillbaka o då kom Tommy ut med Tuvas cykel och hon blev helt till sig. Så hon satte sig nöjd där och hela familjen tog en promenad runt området. Sedan när jag skulle lyfta upp henne och gå in, ville hon inte riktigt det utan ville sätta sig igen, så då blev det en till promenad, fast bara jag o Tuva upp mot kyrkogårdsvägen och vände... Det var fint väder men ganska kallt, hennes kinder blev röda och goa:)


Tuva äter frukost

På söndagen fick vi sovmorgon till klockan åtta, det var en liten som tyckte mamma och pappa skulle gå upp då! Lite sega men vi tog oss upp, den lilla fick sin välling och därefter gjorde vi frukost. Söndagen har blivit väldigt lugn, mest pysslat här i huset och lekt med Tuva.


Här kommer Tuva med dagens fångst:)


Mys mellan Ludde och Tuva


Tuva pysslar om Ludde med hans leksaker

Mormor!

Dagen började tidigt som vanligt för oss och idag tog jag med mig Tuva in till hennes mormor eftersom hon saknade henne:) Först åkte Tuva och jag för att köpa frallor på Annie Johanssons bageri. Sedan vidare till Tuvas mormor, där det blev frallor och pastej till frukost...mm!


Tuva äter frukost hos mormor

På förmiddagen busade Tuva runt hos mormor och med hennes hund Wille och vår hund Ludde. Hon har en liten låda med böcker som hon drog fram och lekte med. Men hon sysselsatte sig rätt bra med de saker som fanns i hennes mormors hem och det lyste verkligen i ögonen på henne, fullt av bus!


Tuvas mormor med sin lille hund Wille


Tuva i mormors famn


Tuva busar i mormors säng:)


Tuvas lilla leklåda!


Tuva ska hjälpa mormor att städa...

När det började närma sig lunch blev Tuva hungrig och vi också. Det blev pommes med fläskfilé och dressing till. Tuva gillade mest dressingen som hon dippade pommes i. Såg riktigt roligt ut!


Tuva ritar med gammelmormor


Chokladrutor


Tuva mumsar i sig chokladrutor


Tuva leker med gammelmorfar på golvet

Efter lunch bytte jag blöja på henne och hon var väldigt trött, så jag la ner henne i vagnen och hon somnade där. Under tiden gjorde vi i ordning i köket och diskade. Hon sov även när posten kom och när hennes gammel-mormor och morfar kom men vaknade strax därefter. Men hon sov i 1 timme och 10 minuter så det var ju bra. När hon vaknade ritade hon lite på ett papper och sedan var det dags för fika, det blev chokladrutor som jag gjorde igår kväll, de blev jätte bra!


Tuva påklädd och klar för att gå

Tuva har haft en bra dag hos sin mormor och avslutar det med ett glatt leende:)


Förkyld!

Ja, usch när ska denna förkylning gå över egentligen?
Både jag och Tommy är förkylda och ont i halsen.
Som tur har inte Tuva fått det och jag hoppas inte hon får det heller.


Tuva på sin bobbycar

På förskolan för Tuva går det bra och hon trivs som fisken i vattnet! Fotograferingen igår gick jätte bra och hon satt helt stilla sa dom. Idag har Tuva sovit länge på förskolan, i två timmar och det märktes faktiskt på henne idag när vi kom hem, lite mer nöjd! När vi kom hem var grannflickan Hilma ute med sin mamma så det blev lite spotanlek i trädgården en liten stund. Sedan gick vi in och Tommy kom hem från jobbet och därefter kom Tuvas gammel-mormor och morfar på besök. Tuva visade stolt upp att hon körde sin bobbycar för dem och sedan ville hon leka med gammelmormors väska som hon gör jämt när de är här. Hon fick en liten slant som hon la i sin sparbössa.


Gammelmorfar med Tuva


Gammelmormor med Tuva

Efter besöket åkte vi till Sjöqvistskor uppe på Eurostop, det fanns en del vinterkängor till Tuva men var osäker på färg och så som ska passa till overallen. Sedan tog vi en sväng upp till Ikea för att köpa två vita lådor till Tuvas bokhylla för att ha hennes böcker i. Nu har de pyntat för julen så nu det är inte långt kvar...


Vincent shoes store

- a big step for small feet...

Eftermiddagen började med att jag hämtade Tuva på förskolan vid två tiden och då satt de vid bordet för att äta mellanmål. Så jag fick slå mig ner där vid bordet med alla barn och Tuva åt som bara den. Såg riktigt roligt ut och man kan säga att jag var rätt uttittad av alla de små. Förskolefröknarna hade o göra, "jag vill ha det o den andre jag vill ha det"...fullt upp:) Sedan var det dags för att bege sig hemåt!
I morgon är det dags för fotografering för Tuva och de andra på förskolan...


Bilden är lånad av Vincent skor

När Tommy slutat jobba åkte vi in till stan för att kolla på skor till Tuva, inför vintersäsongen. Vi gick till Vincent skor som ligger i den ny gallerian "Ansvaret". Var där i lördags också o kollade på skorna, de har så mycket fint! Vi bestämde oss för att köpa ett par riktigt bra allvädersstövlar till henne, man fick även med sula och sockar nu på erbjudandet. När Tuva skulle prova stövlarna och vi skulle se hur hon gick i dem, ville hon bara upp i expeditens famn och hon tog upp Tuva i famnen och hon trivdes bra där...hehe, undra om hon trodde att vi skulle lämna henne på förskolan?


Tuva testar sina nya skor o hon älskar att springa i dem!

Lagom tills vi kom hem, kom också Linas matkasse och tur att vi kom som vi gjorde! Denna vecka blir nog bra och det verkar vara goda recept. Ikväll gjorde vi Rödspätta med dill- och philadelphiafyllning och potatismos. Det var verkligen jätte gott!


Lager 157

Denna vinter kommer Tuvas outfit bestå av en jätte fin rosa overall från Lager 157, märket "Funk" och en passande mössa med vantar till. Den var lite för stor men jag tror den kommer bli bra, hon växer ju som bara den så den blir nog perfekt när snön kommer! Denna kommer vi slita både hemma och på förskolan...


Tuvas vinter outfit 2011/2012!

              

Bilderna kommer från Lager 157


En lördag i oktober...

Idag var det dags för småbarnssim igen och vi fick väcka Tuva idag, för att hon skulle komma upp o dricka sin välling o sen iväg till simmet! Idag fick Tuva ligga på magen och åka ner för en rutschkana, för att kunna "dyka" ner i vattnet, det gick med en väldig fart ner...alla barn såg lite chockade ut...men gick jätte bra!


De fick små fiskar att leka med i vattnet, Tuva är duktig på att lämna tillbaka dem!


Dotter och mamma på småbarnssim

Efter simmet åkte jag till mamma och vi åkte ner o gjorde stan osäker:) Som vanligt så blev det en del shoppande och ett bra inköp idag var på Kicks. Där vi alltid får så bra hjälp av en, var ett tag sen vi såg henne nu så hon tyckte det var roligt att se oss igen:)


Biotherm ansiktskräm, doftar ljuvligt...

När jag kom hem fick Tuva i sig lite mat och vi bestämde oss för att hitta på något roligt eftersom det var så varmt ute, så vi åkte in till Friaredalen där vi bodde förut och gick för att kolla på fåglarna och leka i lekparken...
När vi kom hem var Anna o hennes dotter Selma ute och de kom bort hit en sväng för lite prat och lek...


Tuva är en stolt och fokuserad ryttare;)


Tuva har öppnat en liten affär: Vad önskas idag?


Tuva kryper runt i leksakstunneln


Dags för rutschkaneåkning igen fast på land och sittandes:)

Kvällen blir lugn eftersom både jag och Tommy är förkylda men än sålänge är Tuva frisk, så hoppas inte vi smittar ner henne också.


RSS 2.0