Geggamoja


     
                 Fleecejacka                                    "Skrytmössan"
                                
                                Bilderna är från
Geggamoja

Förra veckan beställde Tuvas mormor en fleecejacka och en mössa från Geggamoja! Häromdagen fick hon en avi på posten att det var dags att hämta ut paketet!
Det var jätte fint och det passade perfekt! Tack så jätte mycket mormor:)


Vår lilla tuffing;)


Trött efter förskolan, men fick modella lite...

Brudtärnor!

Igår kom mina barndomsvänner (Maria med sin Alma, Anna med sin valp Tuuli och Karin med sin Meja) hem till oss och fikade lite. Det är alltid lika roligt att ses och denna gången hade jag en stor fråga att ställa till dem. Jag frågade nämligen om dem ville vara mina brudtärnor och det ville dem med tårar i ögonen...det blev en känslosam stund med kramar... Det ska blir jätte kul att ha dem som mina brudtärnor och jag ser fram emot min möhippa som dem pratar om...haha;) Det är mycket bröllopsplanering nu och i fredagsförmiddag provade jag min första bröllopsklännning hos Kristinas brud o fest inne i stan...man kände sig så fin och det blev lite mer verkligt att man ska gifta sig♥


Alma, Maria, Karin med lilla Meja i sin famn.


Anna med sin nya familjemedlem Tuuli som är 9 veckor.


Tuva o Alma tävlar om vem som kan puta med munnen mest;)


Plockat fram massvis med leksaker till Alma o Meja på golvet.


Lilla Tuuli siktar in sig på alla leksakerna...

   
 Ludde o Tuuli leker           Tuva o Tuuli              Jag gosar med Tuuli

Valjeviken/Karlstad

Valjeviken

På eftermiddagen i fredags så åkte jag och mamma till Valjeviken för utbildning lördag-söndag. Det var ett riktigt äventyr att åka till Valjeviken som ligger nere i Sölvesborg i Blekinge. Vi åkte förbi Emmaljunga där de tillverkar barnvagnar och två riktigt flotta hus brevid. Sedan åkte vi förbi Bjärnum där Älvsbyhus ligger, där har de tillverkat vårt hus! På vägen ner stannade vi också i Hässleholm för att äta på Makedonkan, det var riktigt varmt så vi höll på att svimma!



På kvällen kom vi äntligen fram och vi checkade in.
Det var en jätte fin plats, väldigt rogivande...


Havet låg nära och vi hade havsutsikt när vi åt från anläggningen.


Flottfärden...


Inomhuspool, fanns även en utomhuspool.

På lördagen klockan 8 åt vi frukost utomhus och hade havet som utsikt, underbart. När klockan närmnade sig tio var det dags att starta utbildningen. Utbildningen höll på hela dagen ända fram till klockan fyra då det var dags för flottfärd eller bad i poolen. Klockan sju var det konferensmiddag, det bjöds på potatisgratäng med oxfilé o rotfrukter. Det var verkligen jätte gott! Man kunde köpa vin till maten o det gjorde vi. Till efterätt blev det italiensk pannacotta, mums! Sedan var det tävling, fick en lapp om olika påstående som man skulle komma på vilket som var sant eller falskt. Till sist blev det en utslags fråga och gissa vem som vann? Jo, vårt lag så vi vann två filtar:) Vi satte uppe rätt länge och bekantade oss med nya människor, det var riktigt trevligt! På söndagen fortsatte utbildningen till tre tiden då det var dags att bege oss hem igen...


Mamma öppnar priset hon vann, en härlig vit filt:)

       Trevligt           Sällskap
     God                          Mat           

Karlstad

Medans vi var i Valjeviken passade Tommy och Tuva på att besöka Karlstad. När de kom fram och Tuva träffade sina värmländska släktingar sken hon som en sol:)


Tuvas farmor hade massvis med leksaker hos sig!

Det regnade nästan hela helgen så då blev det mycket bus och lek inomhus. Tuvas kusin lånade ut en riktigt rolig leksak som ni ser på bilden ett par rader ner...en liten stol som låter när man sätter sig på den. Tuva bara älskade den så den fick hon låna med sig hem till Jönköping.


Tuva spanade in den stora grisen med sina kultingar...

På söndagen var de på Lillerudsdagarna, som ligger vid ett naturbruksgymnasiet. Där det var uppvisning av lantbruk och alla slags djur. Tuva tyckte det var kul att se djuren och speciellt i ladugården hos kossorna.


Tuva visar vägen för farmor;)

 
Här ser ni den blivande bonden med sin dotter...


Tuva kan inte släppa stolen, bara älskar den!!!








Det går bra nu!

Igår var Tuva på förskolan klockan halv tio och Tommy lämnade av henne och fick åka därifrån. Det var tänkt att han skulle komma vid elva tiden igen men då ringde dem till honom och sa att det gick så bra, så hon skulle få äta på förskolan och Tommy fick då hämta henne vid tolv. Det hade gått jätte bra och hon hade ätit bra, soppa med bröd till. Hon hade suttit stilla i en av frökens knä när dem sjöng...

Idag var det samma tid som igår hon började på förskolan men inte samma tid att hämta. För idag var det dags för Tuva att sova på förskolan efter maten och då fick Tommy hämta henne vid två tiden. Hon hade även idag ätit bra, köttbullar o makaroner. Vid kl.12.20. somnade hon i frökens knä och hon försökte lägga henne ner på madrassen men då vaknade hon till, andra gången hon försökte gick det bätte och hon sov vidare till kl.13.55. Jag tycker det är helt fantastiskt att de kan somna så många, men de är väl trötta efter all lek! Tuva var den sista som vaknade o när hon vaknade, började hon leka direkt. Fröknarna var imponerade:)


När jag slutade jobba idag, kom jag hem till en sovande Tuva.
Hon sov även 1,5 timme när de kom hem från förskolan...sliten♥



ZzZzzZzzZzz...


Nyvaken liten tjej som är pigg igen!


Tuva blickar ut genom fönstret...


Idag kom också namnnapparna på posten som vi beställt!
Har gjort det innan o jag rekomenderar det, jätte fint med namnet på!
Gå in på Namnnappen.se

Bad för hela familjen:)

Både måndag och tisdag nu har Tuva fått stanna hemma från förskolan eftersom hon har varit febrig. Det verkar som det är tänder på väg, för hon har bara varit febrig. De här dagarna har tillbringats mycket inne för henne och för Tommy. Det har varit två låånga dagar av mycket gnäll, inte lätt när tänderna ska fram och feber på det. Men nu verkar febern har gett med sig och hoppas den inte kommer tillbaka eftersom Tuva ska till förskolan i morgon!


Skummet är intressant! *plask,plask*


Låter som en liten apa...

I eftermiddags passade vi på att bada Tuva eftersom hon både behövde det och att hon tycker så mycket om det. Hon älskar att sitta i vattnet och plaska med allt skum och förstås med sina badleksaker! Men när hon får vatten i ögonen är det inte så roligt längre, då blir det lätt lite gnälligt men går snabbt över!


Tuva med en del av sina badleksaker.


Tuva doppad i vattnet, tungan rätt i mun!

När Tuva kom upp ur badet och fick på sig sin badrock var det Luddes tur att bada. Lyfte ner Ludde i badet och han sprattlade som bara den och Tuva blev heltokig när han gjorde det! Sedan lugnade han ner sig och Tuva hjälpte till att bada honom. Ludde tycker inte alls om att varken bada eller duscha, men ren o fin blev han!


Tuva hjälper mig att bada lille Ludde.

Nej, inte nu!



I torsdags var Tuva på förskolan och Tommy fick gå med en gång och hon vinkade glatt åt sin pappa:) Hon åt också för första gången på förskolan och hon hade ätit rätt så bra tyckte dem. Så vid 11.45 kom Tommy tillbaka för att hämta henne och det hade gått jätte bra.



På fredagen så regnade det för fullt och då var det dags att ta på sig regnkappan o gummistövlarna!




Efter jag hade slutat på fredagen åkte vi till Hemmakväll och köpte lösgodis, det var längesedan! Tänkte hyra film men hittade inga nya som vi tyckte var bra, några tips på bra filmer? På kvällen blev det fredagsmys och vi åkte o köpte pizza:)



På lördagen var vi uppe med tuppen för då var det dags för småbarnssimet och Tuva tyckte inte alls om att bada idag, det bästa var sångstunden i vattnet, tyckte hon! När vi kom hem tog vi febern men hon kändes inte så varm men det visade sig att hon hade feber så då fick hon en alvedon. Kan förklara varför hon var så gnällig i vattnet, stackarn=/ Vid lunchtid åkte vi en sväng till mamma för där hade de tillagat laxen som min mormor o morfar hade köpt. Tuva var inte så matglad idag men fick i sig lite lax ändå, det är ju så gott!!!


Tuva äter medans pappa hugger in på laxen...


Trött liten Tuva i mormors knä med lille Wille gäspandes:)


Tuvas gammel-mormor o morfar

På söndagen fick alla i familjen sovmorgon till klockan 9.10, för då skrek lilla Tuva och ville upp o antagligen byta blöja eftersom den var så tung av kiss...
efter att ha somnat vid sju o vaknar vid nio så kan man förstå...
Denna söndagen har varit väldigt lugn eftersom Tuva har haft rätt så hög feber men inget annat. Jag tror det kan bero på att hon håller på att få 3-4 tänder samtidigt, de är på väg ner nu som man ser! Så dagen har tillbringats mycket inne med bus o lek. Det har blivit lite fix här hemma också, i tvättstugan. Tommy var på ikea idag och köpte förvaring till tvättstugan så nu har vi fått i ordning därute också...skönt!


Förvaring i tvättstugan, det blev bra!

Tuva varje kväll när man säger, vill du ha välling nu?!


Tuva ställer sig vid fåtöljen som vanligt o väntar på sin välling vid 18.30.


Sedan går hon tillbaka till micron o väntar tills det ska plinga:)

Lite nya rutiner...


Idag kom de till förskolan vid halv tio och då gick Tommy in för att klä på Tuva rengkläder och stövlar som vi har tagit med oss dit. När de kommer ut springer hon direkt till sandlådan och börjar leka. Tommy kan gå undan lite och bli hänvisad till deras personalrum där han får sitta i ca 1,5 timme, stackarn! Han hinner dricka fem koppar kaffe och till slut så kommer det en vid elva tiden, tur att han hade iphonen med sig;) Det hade gått jätte bra och vid tio tiden så brukar de äta en frukt och Tuva hade ätit sitt äpple alldeles själv. Duktigt tjej!


Tuva-Bus i lekparken hos sin mormor...

När de kom hem åt de lunch och efter det så var det dags för lite vila, men inte för Tommy som var så duktig att han passade på att klippa gräsmattan medans Tuva sov. Efter en timme gick Ludde in i hennes rum, han undrade väl vart hon hade tagit vägen och väckte då henne. Då kom Tommy in med henne till hennes mormor. Vi passade då på att gå ut med hennes hund Wille allihopa, eftersom det var ganska skönt väder ute. Vi gick till en lekplats som ligger nära hennes mormor och busade runt för fullt. Det fanns inte så mycket men Tuva var nöjd ändå, vi åkte rutchkana och jag höll på att fastna eftersom den var så liten. Tuvas mormor höll på att skratta ihjäl sig:) Sedan gick vi in för lite fika, mariekex med smör på och lite russin...det tycker Tuva är gott och även hennes mormors hund:)

Rutiner på förskolan

Kl 8 Frukost
Kl 9.30 Frukt
...UTE...
Kl 11.15
Lunch
Kl 12 Sovstund
Kl 14.30 Mellanmål

m.m...promenad till skogen, skapardag...



2:a dagen på förskolan



Den här lappen satt på ytterdörren in till förskolan idag:) Fint!

Idag kom vi klockan halv tio till förskolan och då var alla barnen redan ute, det var jätte fint väder! Tuva var lite blyg i en halvtimme men sen gick det över och hon gick där i sandlådan och lekte med de andra barnen. Det var stort att se henne gå omkring där bland alla barnen, kändes lite overkligt att hon har blivit så stor, vår lilla tjej! Sen var det dags för lite frukt och då satt hon i Tommys knä och åt lite äpple, det gick bra. Sedan lekte dem igen och Tuva hittade en liten kompis som var ett år äldre än henne. Vid elva tiden var det dags att gå in och tvätta händerna först innan man börjar leka inomhus. I somras var det två som hade fyllt år och då skulle det sjungas för dem o de fick varsin nalle. Tuva ville inte sitta still utan hon gick för att utforska men till slut så satte hon sig i jämte oss. Vid halv tolv var det dags att gå hem och jag tycker det har gått jätte bra idag!


Nybadad, innan det var dags att åka till förskolan!


Den lilla tuffa förskoletjejen med sina nya skor på sig!

Tuva i pappas famn när vi kom hem från förskolan, snacka om att hon var rätt så trött då. Men först fick hon i sig lite lunch och därefter gick vi o la henne i sin säng. Hon somnade med en gång som hon brukar och sov 2,5-3 timmar...så hon var helt färdig efter förskolan! Under tiden grillade vi korv och Tommy fixade det sista med ytterdörren. Annars har det blivit lite småplock här hemma. Vid tre tiden kom Tuvas gammel- mormor och morfar på besök och då busade hon verkligen runt här hemma. Ikväll innan Tuva fick sin välling passade jag på att springa elljuspåret, det kändes lite motigt i dag men jag kom runt i alla fall och är nöjd!


Tuva: "En liten mysstund med pappa"!

Inskolning på förskolan

Idag var det dags för inskolning på Rosengårds förskola som ligger nere i Norrahammar. Klockan tio till halv 12 var vi där och vi blev varmt välkomna av trevlig personal. Det är en av personalen som kommer ha huvudansvaret för Tuva och hon visade oss runt och Tuvas plats där hon ska hänga sina kläder när hon kommer. Sedan gick vi runt och tittade lite, visade oss lekrummen som Tuva fastnade direkt för. Tuva var lite smågnällig/pappig i början men det gick över snabbt och hon gick till ett tåg där hon kunde sitta i, det tyckte hon mycket om. Sedan visade hon Tuva en bana som små träbilar åkte nedför och då fick hon till och med hålla i Tuva utan att hon gnällde, så det gick jätte bra. Efter det kom de andra barnen in eftersom de hade varit ute och då hittade Tuva sina favoriter i en "träbil" och flirtade lite...hehe...här får man se upp! Jag ska vara med i två dagar nu och resten av de två veckor som det brukar ta att skola in ska Tommy hålla i eftersom han är pappaledig nu till 1 september. Jag hoppas det kommer gå bra att lämna henne sen, det är nog mest jag o Tommy som är lite nervösa:)


Tuva med de små träbilarna som åkte i en bana ner...


Tuva med tåget i bakgrunden...


Tuva ståendes i tåget...

När vi åkte från förskolan bestämde vi oss för att åka in till Skokanonen och kolla efter skor till Tuva som hon kan ha på dagis i höst. Men vi hittade inga där utan vi begav oss mot väster till Sjöqvist skor vid Sofiakyrkan och där hittade vi jätte fina PAX skor, självklart rosa;) De hjälpte oss och mäta Tuvas fot och de mätte till 11,6 cm alltså storlek 20 eller 21 och 20 kändes nästan för litet så vi köpte skorna i storlek 21, så dem blev jätte bra!

Ikväll tog vi en promenad ner till Norrahammar via Spånhultsherrgård där vi har lite tankar om att ha bröllopsfesten men vi får väl se vart det blir till slut. Sedan gick vi mot konsum och inhandlade lite. Därefter gick vi upp backen vid biblioteket och vidare upp för ännu en brant backe...så det blev en lång och härlig promenad!
Tuva satt stilla och lugnt tills vi kom upp för den branta backen, då ville hon ur
men då fick hon ett litet kex och vatten, så då blev hon nöjd igen:)

   

♥ Idag är vår Tuva 16 månader ♥


En händelserik helg!

I fredags så var jag lite ledig på förmiddagen och då passade vi på att äta frukost nere på Bageriets uteservering. Det var jätte fint väder och utsikten vi hade var jätte fin ut mot Munksjön som låg spegelblank o bron...
Brödet dem hade på Bageriet var jätte gott, Tuva tyckte det var lite för hårt...

 
 

Efter frukosten tog vi en liten promenad i stan men det var lite kyligt så då tog vi bilen till Babyproffsen. Vi inhandlade ett par badbyxor till Tuva eftersom hon ska börja på Småbarnsim på Rosenlundsbadet.


Tuva fick åka med draken på Babyproffsen...

När jag slutade på eftermiddagen åkte vi och handlade tills helgen o då passade vi även på att åka ut till Taberg till Mormor Magdas glassfabrik. Det var en jätte mysig affär som hon har och gör sin glass själv där på plats. När vi kom hem kom Camilla, Tommy o lille Kevin på spontanbesök till oss. Så de fick också provsmaka Mormor Magdas glass, den var jätte god!


Tuva o Kevin i trädgården

På lördagsmorgonen var det dags för Småbarnsim på Rosenlundsbadet. Det är som babysim fast mellan 1-2 år nu. Jag kunde inte vara med o bada eftersom jag hade min mens, typiskt! Tuva var lite smågnällig i början men blev lite lugnare sen och tyckte det var kul! De fick göra lite olika övningar men sjöng o lek blev det mycket!


Småbarnsim gruppen


Tuva sitter på kanten o ska "dyka" (böja sig fram efter Tommy).

 
En sak de ska "dyka" efter sista gången. Dags att gå upp, slut för idag:)



På fredagskvällen kom Robban o Andy o hälsade på oss. Vi satt lite på framsidan o de drack öl o pratade. På lördagsmorgonen åkte vi på Småbarnsim så de passade på att gå på Torget då. Vid lunchtid grillade vi lite kött och även dem fick smaka på Mormor Magdas glass. Sedan blev det bus o lek i trädgården innan de skulle åka iväg till några vänner i Jönköping. Och vi skulle ju på grannfest också!



Vid femtiden på lördagen var det äntligen dags för den årliga grannfesten!!!
Temat på festen i år var "Charter". De kom ca 90 personer...


Ingången, här får vi vårt "boardingkort"!


Incheckning, Jonna klipper i vårt boardingkort...

Här får vi också en liten fördrink innan det är dags för att gå ombord:)


Först var det bara att vi skulle klara av tullen innan vi kom ombord...


Tommy o Tuva intar vår platser i flygplanet, alltså "första klass"!!!


Dags att lyfta! Flygkaptenerna är på plats, mot England!

Vi var indelade i fyra olika länder, Sverige Spanien Turkiet England!
Vi skulle resa mot England.
Efter landningen var det dags för tipspromenaden och efter det intog vi våra platser i partytälten och där låg det en lapp, "Poängjakten", där stog det massa saker man skulle ha/göra, t.e.x en gul vas, ogiltligt pass o sjunga en hyllningssång till reseledarna. Vi hade två timmar på oss att ordna det. Under tiden grillade vi och åt också. Jag gick o gav Tuva vällingen. Tommy körde henne i vagnen och hon somnade o sov hela kvällen tills elva då jag gick hem o nattade henne.


Här visar reseledarna upp en dans från vaje land...det var riktigt bra!
När de kom till Sveriges dans sprang dem runt vid borden o ryckte upp varsin person o Anna kom emot mig o tog med mig o dansade "fågeldansen". Sedan var det min tur att ta någon o hon sa att jag skulle dra upp Tommy, fick nästan inte med mig honom men han släppte bordet efter en stund...haha;)

Vid åtta tiden var det dags att gå igenom "poängjakten" och se vem som lyckats bäst! Det lag som vann var Spanien men vår hyllningssång var bäst, vi kom ändå på 3:e plats, inte sist i alla fall:) Det var riktigt roligt.


På bilden ska det byggas en pyramid, en punkt av alla i "Poängjakten".

Det blev en riktigt lyckad grannfest och vi hade väldigt tur med vädret!
Lärde känna lite nya och trevliga grannar, det var hur kul som helst!

En dag i lekparken



Tuva tyckte det var kul att rida häst...


Tuva gick runt över allt...


Tuva ser lite vilsen ut, finns ju massvis att upptäcka...


Nyckelpigan var spännande!


Gungan var nog roligast på lekplatsen:)

På förmiddagen tog dem på sig regnkläderna och stövlarna för att bege sig ut. Tommy och Tuva åkte till Kålgårdens lekplats som har massvis med roligheter. Regnkläderna passade bra som vi köpte i Ullared, kanske lite för stora men de växer hon snabbt i. Regnet höll sig undan under tiden dem var där, det kom lagom när de skulle åka. Efter lekplatsen tog dem en sväng förbi Tommys jobb och tog en fika där. Sedan åkte dem hem och Tuva hade sin vanliga vilostund efter lunch.





Tuva börjar allt mer kunna äta själv med sked men det är lite svårt ibland. Häromdagen tog hon skeden mot munnen men då tog hon handen och tog av maten från skeden o in i munnen, vilka ideér! Men det börjar gå bättre dag för dag:)


Tommy byter dörr...

Ja, för igår kom ju våra dörrer och idag började Tommy att byta ytterdörren till entrén och det ser mycket bra ut faktiskt. Lite annorlunda till en början, tills man blir van men det blir snyggt!



Under tiden Tommy bytte dörren och fixade, passade Tuva o jag på att "köra" bil. Tuva tyckte det var riktigt kul att slå på ratten och svänga med ratten men hon tyckte det gick allt för sakta:) hehe...


Tuva-Bus på vågen!

När jag skulle tvätta håret innan hon gick o la sig höll hon på i badrummet som bara den! Och hon är så go för då ställde hon sig på vågen, det stod 9,7...men vet inte riktigt om denna stämmer på henne... Undra vad hon har lärt sig att ställa sig på vågen i från?!:) Antagligen från mig eftersom jag försöker minska lite i vikt nu inför bröllopet nästa år så det inte bli jätte kämpigt nästa år så försöker jag lite nu. Det har faktiskt gått bra hitills... Börjat motionera varje kväll!
Hoppas motivationen håller i sig:)

Dörrar


Idag kom äntligen våra dörrar som vi har beställt från Skånskabyggvaror.
Vi ska nämligen byta ut ytterdörren till en mer modern dörr och så har vi
beställt en dörr som ska vara i jämte garageporten. Kommer nog bli bra!


Dörr till entrén


Dörr i jämte garageporten

Det var inte lätt att välja dörr men vi ville ha glasrutor i dörren och
så fastnade vi för att de såg likadana ut med de vågräta ränder på.



Tuva på besök...

...ja, idag var Tuva o Tommy på besök hos hennes mormor och det blev en himla massa bus. Jag o Tuvas mormor hade gjort Purjolökslåda till lunch, jätte gott! Tuva pillade bara i sig skinkbitarna och brödet hon fick till, purjolöken ville hon inte ha i sig... Efter lunchen åkte Tuva o Tommy hem, Tuva var jätte trött o somnade direkt när de kom hem. Då passade Tommy på att klippa gräsmattan och den är så fin nu. Vilken tur han hade att inte regnet och åskan kom innan för då hade han blivit blöt. Jag kom nyss in från en promenad runt moonriders med Ludde och det var jätte härligt väder ute då...


Uppnosig liten dam?


Lyser i ögonen, full av bus...


Full fart, mormor!!!

Nu blir det att ta det lugnt i soffan och kolla på Allsång på Skansen:)


En vecka kvar...

Idag är det exakt en vecka tills Tommy skolar in Tuva på förskolan. Och de två första dagarna ska jag försöka vara med lite och se hur det ser ut och vara med på informationen man får. Tror det kommer blir jätte bra!

Idag har Tommy och Tuva varit på öppna förskolan, för idag öppnade det efter semestern. Men det hade väl inte varit så jätte många. Siw lekte mestadels med Tuva och hon verkade inte alls blyg mera som jag har fått det berättat. Hon klättrade också upp för rutchkanan, mycket har hänt sen vi var där sist...


Helgen har varit skön eftersom vi inte har gjort så mycket. Vi har tagit det mest lugnt på vår veranda på framsidan i lördags när det var så fint väder. Tog en glass och njöt av solen, det gjorde även Tuva som fick en halv glass av Tommy som gick in o hämtade en till glassstrut...kladdigt men gott:)
Efter det bestämde vi för att åka o kolla på utemöbler till framsidan, vi var lite inne på "loungegrupp" i konstrotting och jag hade sett en på Ica maxi och vi köpte den för det var ju utförsäljning så fick den till ett riktigt bra pris! På kvällen åt vi hemmagjord pizza och invigde våra utemöbler.

 

På söndagen blev det lite små plock här hemma. Jag rensade ur frysen på gammal mat och fick i ordning i lådorna, kött för sig, grönsker för sig...osv.


Tuva river ur en av kartongerna med mina gamla böcker...pixiböckerna:)

Häromdagen tog jag hem mina gamla böcker som jag hade när jag var liten, så det har blivit några riktigt mysiga sagostunder för Tuva men hon vill inte riktigt sitta stilla ibland:)


Tommy läser "Emmas första dag på dagis" för Tuva, passar ju bra nu ju;)

Igår kväll när Tuva hade gått och lagt sig tog jag Ludde med mig och gick 3km på elljusspåret, det tog ungefär 35 minuter. Det var riktigt skönt väder ute då. Idag gav jag mig ut innan Tuva hade gått och lagt sig men då hade jag inte Ludde med mig utan han fick stanna hemma. Jag sprang nämligen idag 3 km på elljusspåret på ungefär 20 minuter, ska inte ens försöka räkna på när jag sprang senast. Det kändes men det var riktigt skönt efteråt...

Jag vet att uppdateringen på bloggen inte varit den bästa men ska försöka göra mitt bästa:)

Tommy fixar!



Förra veckan började Tommy med ett nytt projekt, nämligen en veranda på framsidan och trappsteg ner från entrén som smälte ihop med verandan.


Tuva tittar på när sin pappa jobbar för fullt på framsidan...


Dags att avrunda dagen och det har gått riktigt fort...


Det blir fint, fint...


Nu är det bara staketet kvar och sen är allt klart!


Det började skymma när Tommys lilla projekt var klart!


Bilden är tagen från sidan, trappsteg runt om...


Dags för invigning på den nya verandan!!!

Jag tycker det blev riktigt bra, skönt och sitta där nästa år när våren är påväg och solen värmer. Nu är det bara att komma på vilka utemöbler vi vill ha...


Vad tycks? :)


Foto vid havet









Soliga Falkenberg!


I måndags åkte vi mot västkusten, närmare bestämt till härliga Falkenberg! Tuva, Tommy o jag åkte i en bil och min mamma, mormor o morfar tog en bil ner till kusten... Stannade som vanligt i Smålandsstenar på fiket och köpte med oss bullar. När vi kom fram gick vi lite inne i Falkenberg o köpte en baddräkt som vi hade glömt att ta med oss till Tuva. Sedan åt vi lunch och sedan begav vi oss till Hotell Strandbaden nere vid Skrea strand.



Vid tre tiden checkade vi in på hotellet och alla fick rum på samma våning, alltså ut mot havet. Det var helt underbart att komma ut på hotellbalkongen och blicka ut mot havet!


Stranden nedanför hotellet



Efter vi hade checkat in så gick min morfar och badade med detsamma! Han kunde inte vänta. Sedan gick vi alla ner och då badade Tommy o Tuva. Jag gick med fötterna i vattnet och det var riktigt varmt! Vi tog också en glass där nere vid strandpromenaden, det var riktigt hett i solen!


Tuva älskade att bada i havet


Far & dotter skrattar gott ihop!


Tuva håller i sig hårt i pappa när de doppar sig...

       
 Hängmörad entrecote    Rostad primörpotatis        Grillad kungsflundra

       
   På restaurangen           "Dotter, mor o far"        Tommy o min morfar

På kvällen hade vi bokat bord på hotellets restaurang vid sju tiden. Tuva var vaken under hela tiden och smakade på tomat-löksallad som hon tryckte i sig:) Maten var riktigt god och med vinet till. Senare när vi hade ätit klart kom det en som sjöng på scenen och det var en mycket mysig stämmning. Tuva diggade musiken och klappade händerna när de vara klara. På kvällen beställde vi drinkar från baren och tog med oss upp till ballkongen och satt där med den fantastiska utsikten!


Fotograf Tommy tog en bild på mig och min älskade mamma♥


Tommy med Tuva i sin famn.

På morgonen gick jag och bad om att få värma vällingen i receptionen o Tommy matade henne på ballkongen, såg riktigt mysigt ut!



Min morfar kunde inte riktigt hålla sig borta från att bada i havet så det blev ett morgondopp också. Tommy följde med och gick med Tuva längs stranden och det blev också lite gungande eftersom de hade det på stranden.



Innan lunch la vi oss på stranden Tommy o jag, hade lite barnvakt då och försökte njuta så mycket av solen. Jag doppade mig i havet och tyckte det var helt underbart, ganska varmt ändå... Sedan kom Tuva ner och då blev det lite bus med hink o spade i vattnet som vi hade tagit med oss.







Mycket sol och bad, var det redan dags för lunch så vi gjorde i ordning oss och gick bort en bit till Skrea och åt på ett litet matställe där borta. Tuva somnade i vagnen bort, inte lätt när man tröttar ut sig så på stranden. Hon vaknade sen och åt lite.


Tuva har sin lilla egna stil när hon sover ;)


Ettåring som redan har Iphone? Inte klokt;)

Tuva sitter på hotellrummet och kollar/lyssnar på Bamses sång med min Iphone!

       
   Hembakat rån              "Peggens glasscafé"           mm...glass...

Eftermiddagen gick vi och tog en glass på Peggens Glasscafé och snacka om kö in. Det var väldigt populärt och alla skulle ju naturligtvis köpa glass samtidigt som oss! Men när vi väl kom fram och satte oss ner var det värt att köa för det var en riktigt god glass med hembakat rån och sia kulglass.



Tisdagskvällen gick vi ner till Bistro på hotellet och tog en bit mat. Jag tog en hamburgare och de andra tog entrecote. Det var gott men det var riktigt varmt, men man ska inte klaga för vi hade jätte tur med vädret, soligt som bara den!!! Jag gick o matade Tuva sen med välling men hon ville inte ha. Hon var säkert mätt efter pommesen hon fick. Tog en liten promenad ut på bryggan och hon somnade gott efter det. Efter maten hittade jag Tommy och morfar vid ett billjardbord där de spelade. De hade lite publik som tyckte det var riktigt bra underhållning..haha! På kvällen tog vi det lugnt eftersom vi skulle upp tidigt och åka hem dagen därpå.

       
   Tommy på Bistro        Tuva med ett pommes       Biljard utmaning!



Innan vi åkte hem, tog vi ett litet stopp i Ullared. Det blev en del shopping, men billigt blev det denna gången! Tuvas gammelmormor köpte en jätte fin liten "dockvagn" till henne och ett piano som hon spelar på som en galning. Vi köpte också bowlingset och en trumma till henne. Hennes mormor köpte jätte fina kläder till henne. Tack så jätte mycket...

Tre härliga dagar på västkusten med helt underbart väder!



RSS 2.0