Valjeviken/Karlstad

Valjeviken

På eftermiddagen i fredags så åkte jag och mamma till Valjeviken för utbildning lördag-söndag. Det var ett riktigt äventyr att åka till Valjeviken som ligger nere i Sölvesborg i Blekinge. Vi åkte förbi Emmaljunga där de tillverkar barnvagnar och två riktigt flotta hus brevid. Sedan åkte vi förbi Bjärnum där Älvsbyhus ligger, där har de tillverkat vårt hus! På vägen ner stannade vi också i Hässleholm för att äta på Makedonkan, det var riktigt varmt så vi höll på att svimma!



På kvällen kom vi äntligen fram och vi checkade in.
Det var en jätte fin plats, väldigt rogivande...


Havet låg nära och vi hade havsutsikt när vi åt från anläggningen.


Flottfärden...


Inomhuspool, fanns även en utomhuspool.

På lördagen klockan 8 åt vi frukost utomhus och hade havet som utsikt, underbart. När klockan närmnade sig tio var det dags att starta utbildningen. Utbildningen höll på hela dagen ända fram till klockan fyra då det var dags för flottfärd eller bad i poolen. Klockan sju var det konferensmiddag, det bjöds på potatisgratäng med oxfilé o rotfrukter. Det var verkligen jätte gott! Man kunde köpa vin till maten o det gjorde vi. Till efterätt blev det italiensk pannacotta, mums! Sedan var det tävling, fick en lapp om olika påstående som man skulle komma på vilket som var sant eller falskt. Till sist blev det en utslags fråga och gissa vem som vann? Jo, vårt lag så vi vann två filtar:) Vi satte uppe rätt länge och bekantade oss med nya människor, det var riktigt trevligt! På söndagen fortsatte utbildningen till tre tiden då det var dags att bege oss hem igen...


Mamma öppnar priset hon vann, en härlig vit filt:)

       Trevligt           Sällskap
     God                          Mat           

Karlstad

Medans vi var i Valjeviken passade Tommy och Tuva på att besöka Karlstad. När de kom fram och Tuva träffade sina värmländska släktingar sken hon som en sol:)


Tuvas farmor hade massvis med leksaker hos sig!

Det regnade nästan hela helgen så då blev det mycket bus och lek inomhus. Tuvas kusin lånade ut en riktigt rolig leksak som ni ser på bilden ett par rader ner...en liten stol som låter när man sätter sig på den. Tuva bara älskade den så den fick hon låna med sig hem till Jönköping.


Tuva spanade in den stora grisen med sina kultingar...

På söndagen var de på Lillerudsdagarna, som ligger vid ett naturbruksgymnasiet. Där det var uppvisning av lantbruk och alla slags djur. Tuva tyckte det var kul att se djuren och speciellt i ladugården hos kossorna.


Tuva visar vägen för farmor;)

 
Här ser ni den blivande bonden med sin dotter...


Tuva kan inte släppa stolen, bara älskar den!!!








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0