Smögen




I söndags åkte vi först upp till Karlstad och sov över en natt eftersom Tuva skulle få vara hos sin farmor o farfar i några dagar. Tommy och jag åkte tidigt på måndag morgon till Smögen själva...

 

När vi kom fram tog vi en lunch på Smögenbryggan och efter det tog vi en promenad, då dök några på oss för att åka "Ribboat" som går i 65 knop.


Båten vi åkte med

 

Det var en riktigt härlig känsla, vi fick glasögon på oss eftersom det blåste rätt så mycket ute på havet. Det var en rolig upplevelse!





Efter båtturen var det dags att checka in på hotellet som låg en bit bort. Sea Lodge som var skönt beläget vid vattnet och hade en härlig uteservering med trevlig personal.


Smögenbryggan

Det blev lite shopping på bryggan där det låg jätte mysiga små affärer i bodarna. Alltifrån heminredning till kläder... Det blev en solhatt och en söt linnebody till Tuva att sova i, hittade även en söt sak till Karins lilla dotter Meja.


Tommy känner på vattnet mellan klipporna



På kvällen gjorde vi oss iordning för att gå in till bryggan och ta en bit mat.

  

  

Maten blev en tre-rätters meny:

Färska räkor med aioli/räksallad med rostad paprika dip
Färskpotatis o panerad röding med dansk remouladsås
Jordgubbar med glass o grädde



Mojito



Vi tog det lugnt på hotellet sen och satt på deras fantastiska uteservering o slappnade av med en drink.


Bron över till Smögen
  
    Smögenbryggan          Mitten på bryggan            Sotekanalen

På tisdagsmorgon åt vi en god frukost klockan 8. Det var inte så fint väder på förmiddagen så vi bestämde oss för att ta bilen över till Kungshamn o kika lite där och vidare till Lysekil. Det var jätte fint! Kollade även in Sotekanalen där det kom en del båtar.



På eftermiddagen sprack det upp och blev klarblå himmel och vi bestämde oss för att hyra kajak som de hade på hotellet. Det var lite nervöst i början, hur man skulle komma i den i vattnet och man skulle välta med den.. Men det gick alldeles utmärkt och kom jätte bra överens med min kajak. Så vi paddlade i varsin Tommy o jag, ungefär i 2,5 timme. Det var jätte skönt och åkte o kollade runt omkring. Det gungade rätt bra när man åkte utanför vikarna o där de stora båtarna gick men vi klarade det galant!!!



Sista kvällen åt vi en bit mat på hotellet, rostade färskpotatis o kalventrecote med persilja o bacon smör. Det var jätte gott verkligen, men jag kan tycka att det var för lite mat men det smälte i munnen verkligen...

Vi gick in till bryggan senare på kvällen till Hamnen 4 där det var nattklubb, tog en del drinkar och dansade lite. Det var längesedan men kul var det! Dagen därpå mådde man som man förtjänat:)

 

Innan det var dags att åka till Karlstad låg vi på klipporna och badade. Jag kunde inte vara i solen eftersom jag brände mig första dagen så vi intog en lite mer skuggig plats. Detta var en helt underbar plats Smögen, mina förväntningar på Smögen var höga innan jag kom dit och de uppfyller verkligen det jag hade väntat mig och mer därtill... Vi hade ju jätte tur med vädret också, det har ju verkligen varit på topp! Det var också skönt att var lite barnfria, bara Tommy o jag för en gång skull...men vi saknade vår lilla Tuva♥









Kommentarer
Postat av: Madeleine

ja...där har man varit några gånger....en av Västkustens många pärlor :-)

2011-07-09 @ 08:00:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0