Flygkalas!

Helgen började med fredagen när Tuva kom in på lunch till sin mormor!


Tuva sitter med sina russin o kollar på medans vi gör äppelpaj

Först åt vi raggmunk och bacon till lunch med lingonsylt. Oj, vad Tuva tyckte om lingonsylt, snacka om att hon var lagom kladdig. Hon hade lingonsylt över hela sig...
Efter lunchen gjorde vi en äppelpaj som blev riktigt god när den var färdig med smaskig vaniljsås, det tyckte även Tuva som också fick smaka på den!


Tuva kollar in böckerna i sin leklåda som hon har hos sin mormor


Den goda hemmagjorda äppelpajen...mums!



Fredagskvällen blev lugn och Tommy hämtade kräftor som vi fick av min mormor o morfar som deras granne hade fiskat upp. De var riktigt goda! Till det hade vi också gjort en ost o skinkpaj och med vitlöksbröd till o en sallad. Vi tog ett glas vin på kvällen till maten och det smakade jätte gott!!!


Jag och Tuva på babysim förra hösten...

På lördagsmorgonen var vi uppe tidigt eftersom det var dags för småbarnssim igen! Denna gången träffade vi en kändis från vår föräldrargrupp, roligt med kända ansikten! Tommy kände sig inte bra denna dag, febrig och förkyld så Tuva och jag fick klara oss själva på simmet och det gick hur bra som helst. Tuva fick ha på sig puffar runt armarna och "simma" själv, sprattlade lite med benen och flöt själv.

Efter simmet gick vi på torget och kikade lite men vi hittade in så mycket, som vanligt köpte vi våra lyxbullar. Vi gick ner mot loppisen på tändsticksområdet och kikade, hittade två barbiedockor till Tuva som hon tyckte om annars var det väl inte så mycket vi var ute efter. Vi tog också en fika eftersom Tuva skulle ha sitt mellanmål, hon var riktigt törstig och slukade en hel festis jätte snabbt!




Söndagen var det strålande solsken och vi bestämde oss för att besöka "Flygkalaset" på Axamoflygplats och vi var inte ensamma om man säger så. Det var riktigt mycket folk men vi kom ju från rätt håll där det inte blev någon kö från Sandseryd. Vi åkte dit innan tio tiden och då var det inte så mycket än.


Tuva var helt exalterad över flygplanen

   
      Tårtan                 Flygplan som släkte tårta      Flyguppvisning


Fallskärmshoppning


Helikopteruppvisning

   
Norrahammarsmusikkår  Tuva äter glass           Kollar in polisbilen



På söndagseftermiddagen kom Åsa, Tommy och lille Tage på besök. De var på genomresa hem till Göteborg från Södertälje och tittade in på en liten snabbvisit. Vi hade gjort lunch och till efterrätt blev det glass med maränger. Tuva kladdade rejält och hade glass över hela sig till slut. Tuva och Tage busade runt med alla leksaker, både inne och ute eftersom det var så fint väder ute. Stolen tyckte även Tage var riktigt rolig men Tuva var på sin vakt att han skulle ta den ifrån henne...hehe!

   



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0